Да смятам ли протеина от безмесните ястия и яйцата в общия прием на протеин за деня?

16.02.12
11:04

Ако ги смятам излиза, че без проблем набавям нужния ми протеинов прием за деня, но не и нужните ми калории.

никъде не се споменава точно това.знам че всяка храна си има своите протеинови стойности нооо започна ли да смятам протеина в всяка храна излиза така че тои ми идва в доста повече за деня ако трябва да достигна калориините ми нужди.като изям 12 белтъка ,250 грама овесени ядки и две паржоли пилешки обшто около 250 гр. до 2 часа на обяд сам почти съм приел протеиновия си прием за деня а ваглехидрати няма мазнини няма калориите са на половина.някои има ли мнение?
извинете за правописа неграмотно е но мисля че се разбира и че не за това сме се събрали тук но още веднъж ме извинете

Модерация: Научете се да ползвате бутона за редакция за мнението и пишете по-грамотно, моля!

Темата беше редактирана от врабеца на 16.02.12 11:49.

16.02.12
14:20

Не са 250 гр белтъчини....
12 белтъка по 3 гр протеин (средно) = 36
250 овес - към 35 гр протеин
пилешко месо- кажи го 50 протеин (може и по-малко да е, зависи колко е месото)
36+35+50 = ????

Мнението беше редактирано от Юли на 16.02.12 14:22.

Събрали сме се тук за да се уважаваме, а това значи и да пишем човешки.

В това количество храна белтъчините не са 250 g, както уместно отбеляза Death__ . От друга страна напълно уверен ли си, че ти трябват 250 g белтъчини дневно? Това значи, че тежиш поне 100 kg… А ако загледаме активно тегло, нещата ще станат още по-мътни. Бъркаш сметките централно.

Не става въпрос за 250гр. протеин дневно, а че двете пържоли тежат 250гр. :)

И да, смятай всичкия протеин.

Мда, прав си, Тишо... не съм догледал (грешка при разкодирането). В такъв случай е вярно само последното ми изречение. :)

Странно как няма въглехидрати - в 250 g овес аз виждам около 150 g въглехидрати. И не виждам къде е проблемът с набавянето на енергията, след като има още място за въглехидрати и мазнини в менюто. Ако и това не съм разбрал, значи ми трябва португало-ескимоски речник и немска разкодираща машина от Втората Световна война...

Явно е, че човека го интересува само протеинът.

Ако успее да опише точно, ясно и прегледно данните си, цялото меню, тренировките и целта, към която се стреми, тогава може и да помогнем за останалото.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.12 14:43.

16.02.12
17:06

извиняваите за лошото писане още веднаж.250гр пилешко е 72 гр белтъчини според бб теам.12 яица са 36 гр белтчини.250 гр овес са 34 гр белтък.това са 142 гр белтък и то само до обяд. а калориите са 1381 а на мен ми трябват 2700.като излиза че до края на деня трчбва да ям само  мазнина и въглехидрати.а на ден ми трчбват общо 2700 калории и 165 гр протеин и 250 гр въглехидрат и 100 гр мазнини за РБД. 175 см на 75 кг съм :)

Модерация: При още едно така написано мнение, темата ще бъде заключена и архивирана!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.12 17:10.

А защо се налага всичките 250 g овес да ги изяждаш преди обяд?
Защо не ползваш други източници на въглехидрати?

16.02.12
17:13

понеже до колкото разбрах въглехидратите трябва да се приемат предимно до обяд и след тренировка.може ли да ми кажете къде бъркам и какво трябва да правя за да не архивирате темата?

Мнението беше редактирано от врабеца на 16.02.12 17:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1