Плътност на мускула

16.02.12
15:59

Бая ровене из форума му ударих с цел да прочета нещо за повишаването на мускулната плътност, но нищо кой знае колко качествено не намерих - все откъслечни постове и едно-две ценни мнения, та реших да пусна питането си в нова тема. 
За момента тренирам за маса, но към края на март предстои да променя режимите - тренировъчни и хранителни, и да целя повишаване на плътността на самия мускул. Тъй като останах с впечатление че из форума се бърка понятието за плътност, обяснявам какво аз имам предвид (може и аз да греша понятията, но поне ще е ясно към какво се целя, пък било то и да не се казва плътност :)))).
Имам предвид след като мускула има желания обем, но изглежда такъв един “рехав”, като “все едно влакната да са на разстояние едно от друго” или “са достатъчно дълги, но не достатъчно на много” - липсва именно плътност (хахах, ама че описание...дано не си го разбирам само аз). Нямам предвид да изглежда все едно постоянно напомпан, а дори и в отпуснато състояние да изглежда плътен и масивен.
От четеното из форума останах с впечатление, че акцента трябва да мине от многоставните към изолиращите упражнения, но това ми с струва крайно недостатъчно като информация за програма. Говоря за мускулатурата на цялото тяло. Какви са основните принципи?

16.02.12
17:17

Вдигай тежко. И наблягай на многоставните, не на изолиращите.

16.02.12
17:45

Колко тежко ?
1-4
5-8 повторения?

16.02.12
20:19

1-4

DE

16.02.12
21:31

До 6 максимум с многоставни Петко вече е казал :)

16.02.12
22:11

Примерно за конкретните мускулни групи можеш да приоритизираш някой упражнения например за плътност на гърба мечка,мъртва тяга, гребане с щанга подхват или гребане с дъмбел с лакет до тялто, за гърдите примерно на флайса да се наблегне...Иначе ги зае*и тия машини, многоставни с малко повторения и това е.

AZ

16.02.12
22:45

Стига бе,машините също са полезни,не го отписвайте толкова генерално.

16.02.12
22:59

Машините си имат свойте предимства, но имат повече недостатъци. Като се направи достатъчно маса, може да се набляга повече тях за повече дефиниция на мускула, по-добра форма и така нататък..

17.02.12
09:54

казано от metcheto на 16.02.12, 20:19:

1-4

1-3 не е ли силова техника...?
форсирани или самостоятелни повторения?
И още един въпрос - сега съм на ВВД, смятам да мина към края на март на БВД и да включа 1 кардио в седмичната схема ( малко да разтопим мазното), та въпросът ми е-удачно ли е да се комбинират подобни схеми за плътност и стремежа към постепенно поизчистване ? Или изчистването би трябвало да следва периода на плътност?

Мнението беше редактирано от Петър на 17.02.12 15:08.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1