Упражнения за по-широки рамене?

16.02.12
22:47

Здравейте. Аз съм висок 1.92 , на 19 години и тежа 95кг. Искам да имам по-широки рамене, понеже.. разликата в гърдите и талията ми е под 10 см, едър съм си (няма как да стана по-къс в кръста, дано да може да стана по-широк в раменете)... Четох тукашна тема.. за начини, по които можеш да направиш раменете ти по-широки, но ми се струва, че са писали само предположения. Пише, че е до ген... , но наистина ми се иска да знам повече. Искам и да ми дадете идеи за упражнения в домашни условия, чрез които (може би) ще мога да постигна желания ефект. Иска ми се трапеца ми да е по-продълговат и.. да създава илюзия за по-широки рамене и не само, ами да ги направя и по-широки в действителност. Дано да има начин, чакам отговорите ви с нетърпение. Пак казвам.. упражнения в домашни условия...

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 16.02.12 23:24.

16.02.12
22:57

Еми за домашни условия...набиране с широк хват...а, за трапец - трапецовидно повдигане с дъмбели

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 16.02.12 23:01.

17.02.12
09:51

илюзия за широки рамене се създава с развитие на мускулите на рамената, а не с трапеца ;) даже много развития трапец, при по-малки рамена, създава обратната илюзия

17.02.12
17:38

казано от FRANKO1 на 17.02.12, 09:51:

илюзия за широки рамене се създава с развитие на мускулите на рамената, а не с трапеца ;) даже много развития трапец, при по-малки рамена, създава обратната илюзия

Ще заприлича на молив :D
Иначе за по-широки рамене е разтварянето на дъмбели в страни. Като цяло ти трябва повече маса в раменете и в гърба.
Илюзия за по-широки рамене (и по-широк гръб) създава също и тесните талия и ханш.

17.02.12
20:05

Ако качиш повечко мускулна маса, може да се поразширят малко 2-3 см., но иначе няма как да стане! ГЕН

17.02.12
20:44

Благодаря ви за коментарите! Захващам се от ... веднага :D Понякога като правя кофички и усещам как тялото ми набъбва... рамете ме наболяват... кофичките дали също няма да спомогнат (не ги правя много, защото ме болят гърдите от тях, но преди като тренирах постоянно болката отмина, ако мислите, че ще има ефект и от тях, ще почна отново постоянно :) )

17.02.12
20:56

От кофите се товарят предните раменни глави

18.02.12
19:46

Широките рамене може да ти направят гърдите да изглеждат по-малки , а всъщност въобще да не изостават толкоз като група.Но все пак ако си си го наумил като като цел , работи здраво върху предната и средната част на рамото и резултатите ще дойдат.

23.04.12
13:58

Нека дам и аз един скромен съвет, а именно да започнеш да плуваш редовно в комбинация с лостове за гръб и тренировки за рамене. Това смятам е оптималната комбинация. Само вкъщи трудно.

Мнението беше редактирано от Vlado Marinov на 23.04.12 14:31.

23.04.12
14:02

Handstand push ups с брадичка по-към гърдите, разтваряне встрани с шишета вода.

03.05.12
08:35

Аз не познавам атлет или друг някой да е направил широки рамене (освен ако не ги е имал по рождение) в домашни условия. Морис Грийн не е развил мускулатура и бързина само в домашни условия. Зависи какво имаш впредвид под домашни условия, защото аз от две години не съм стъпвал в зала, но в домашни условия си имам една доста прилично обурудвана такава. Ако под домашни условия разбираш бутилки с вода, дръжки от метли и други, то мога да ти кажа, че каквото и да правиш няма да стане.
Широки рамене се правят като не наблягаш толкова много на трапеца, тренираш средните глави на рамото, въпреки, че е невъзможно да ги изолираш напълно от другите. Един съпътстващ съвет: тренирай всички глави на рамото - предни,средни и задни, само така ще имаш по-атлетичен вид. Тренирай талията, но не прекалявай с това - главно упражнения със собственото тегло, защото едни прекалено развити латерални коремни мускули, ще създават визуалната представа за по-тесни рамене.

03.05.12
15:04

фермерска разходка с дъмбели/ракети/нещо тежко.
Тва е 1вото и единствено упражнение което ми е давало мускулна на средното рамо

03.05.12
15:28

Дали ще може да обясниш или дадеш видео за тази разходка? Мисля си за едно, но не съм сигурен дали е това. :)

28.11.14
16:03

Ето упражнение за средната глава на делтоидеусите, която ги прави да изглеждат по-широки. Наподобява упражнение, изпълнявано на машина, която не се открива във всички зали. Тук се работи с едната ръка, като се наблюдава движението да е само в раменната става, без повдигане на ключицата, което би означавало, че се включва и трапеца. Ако това се случи - намалете тежестта.
http://vbox7.com/play:09e7fbd961

Мнението беше редактирано от Камен Илиев на 28.11.14 16:05.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1