Ползвате ли вода за уста?

Чудя се каква да си купя.

Темата беше редактирана от Кристиян Дончев на 18.02.12 18:15.

HE

17.02.12
21:13

Да, от много години.
Ползвал съм всичко което се намира на пазара и от доста време ползвам Corsodyl.
Останалите са пълен майтап или просто за по-свеж дъх, но ефекта изчезва сравнително бързо.
От тази съм доволен, защото няма натрапчивата миризма на повечето води /за сметка на лек дъх на лекарство, който обаче не остава след изплакването с нея/, лекия ментов вкус и усещането за по-продължителна свежест.
Единствения недостатък според мен е, че ако прекалиш със жабуренето, поне при мен се получава усещане, като от изгаряне /не е нещо нетърпимо, но е определено неприятно/.
Интересното, че я дават за след оперативна намеса, травми или при невъзможност поради някаква причина да използваш четка за зъби.
Има и разни пасти напоследък, които ги водят 2в1 - паста за зъби и вода за уста /не стават нито, като паста за зъби, нито като вода за уста/.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 17.02.12 21:13.

Благодаря много. Ти кога използваш водата за зъби, смисъл след миене с четка и паста, или когато не използваш четка, тогава използваш вода?
Ще потърся Корсодил из аптеките.
Аз имам свръхчуствителност на зъбите и затова ще търся възможно най-добрите марки, затова ми трябва нещо по-щадящо зъбите.. избелващи пасти за зъби не съм ползвал, няма и да ползвам, защото предполагам, че ще ми прецака зъбите още повече :D Като съм започнал, какви пасти/четки за зъби използвате :D

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 17.02.12 22:30.

HE

17.02.12
23:15

Водата за уста е полезна и за венците.
Иначе четка за зъби - електрическа на Браун. Взимай си четка с по-мек косъм. Консултирай се с добър стоматолог за пастата за зъби. Иначе водата за уста я ползвам след миене с четка и паста. Така евентуално ако съм пропуснал нещо, то водата за уста няма да го пропусне ;)

17.02.12
23:46

Моят избор е Eludril. Това като полулекарствено средство за лечение и предпазване на венците. Доволна съм и от водата за уста на NOW, но при нея ми хареса вкуса, тя е май по-скоро за хубав дъх, не ми заздравява венците.

Имам страшно проблемни и зъби и венци - разполагам с 10 корони и 6 фасети :D :D :D. Ходя по мъките от 6 годишна, та съм понатрупала опит. Това Eludril е най-доброто, което съм ползвала, а съм ползвала МНОГО неща. Верен помощник при проблемни венци са интерденталните четки за зъби (безценни просто) и, разбира се, конецът. Иначе, също ползвам електрическа четка за ззъби - Philips. Но от нея трябва да се почива. Обяснявали са ми, че не е измислена паста за зъби, която да почиства добре зъбите, тъй като идеята е в четкането, а не в пастата, пастата е за хубав дъх, нищо повече. Така, че към пастата за заъби не съм толкоз придирчива - Lacalut Activ обикновено или Colgate. А добр избелващи продукти, вода и паста за зъби, според зъболекаря ми и неувреждащи в такава степен, са продуктите на Yotuel

И аз съм чувал, че самото четкане е по-важно от пастата която се ползва. Аз гледам да измия абсолютно всичко, зъбите от всички страни, по всички начини, венците, че даже и устните някои път търкам, за да се маха мъртвата кожа :D Благодаря за коментарите :)

18.02.12
20:59

Eludril наистина е може би най-добрия избор. Имай предвид, че е концентрат и трябва да го разреждаш 1:1 с вода.

А сега де, Корсодил или Елудрил :D Ще попрочета малко за двете и ще реша коя да взема. А Корсодил трябва ли да се разрежда?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1