Въпроси

Не знам дали на тази тема и е тук мястото но ще питам.
Килограми: 53
Години: 14
Ръст: 172
1)Слаб съм. От лежанка вдигам 8 повторения х 30кг, а като гледам други 10 клас вдигат 8 повторения х 80кг, също и на другите уреди съм слаб. Ако може да ми препоръчате някаква програма за сила. Мисля да почна тази : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
Тренирам от месец и половина за програма за начинаещи и ми кажете дали тази горе е подходяща за мен сега.

2)Теглото ми хем пада хем се качва. Препоръчайте ми някакъв хранителен режим за покачване на тегло (НЕ ЯМ МЕСО(Само луканка, кебабчета, кюфтета)(Не ям пържоли пилешко свинско и такива)).

3)Има ли смисал да питам за добавки ?

Темата беше редактирана от Димитър Димитров на 17.02.12 18:21.

17.02.12
19:00

казано от Димитър Димитров на 17.02.12, 18:17:

Не знам дали на тази тема и е тук мястото но ще питам.
Килограми: 53
Години: 14
Ръст: 172
1)Слаб съм. От лежанка вдигам 8 повторения х 30кг, а като гледам други 10 клас вдигат 8 повторения х 80кг, също и на другите уреди съм слаб. Ако може да ми препоръчате някаква програма за сила. Мисля да почна тази : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/40418
Тренирам от месец и половина за програма за начинаещи и ми кажете дали тази горе е подходяща за мен сега.

2)Теглото ми хем пада хем се качва. Препоръчайте ми някакъв хранителен режим за покачване на тегло (НЕ ЯМ МЕСО(Само луканка, кебабчета, кюфтета)(Не ям пържоли пилешко свинско и такива)).

3)Има ли смисал да питам за добавки ?

От колко време тренираш? Защо не ядеш месо? Още ти е рано за 5х5, а за добавки няма смисъл да питаш!

Модерация: Ползване на латиница.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.02.12 23:44.

17.02.12
19:34

(НЕ ЯМ МЕСО(Само луканка, кебабчета, кюфтета)(Не ям пържоли пилешко свинско и такива))

В това изречение се крие отговора защо връстниците ти са по силни от теб. Може да им зададеш въпроса дали и те не ядат месо като теб или разчитат на боклуци като луканка и кебапчета като теб. Като се научиш да ядеш истинско месо и започнеш да тренираш сериозно тогава очаквай резултати. До тогава обаче ще имаш физическите данни и силата на манекенка без значение по каква програма тренираш.

Мнението беше редактирано от Георги на 17.02.12 19:37.

17.02.12
20:14

Пич, просто си много кльощав.
172/53 ... с тази мускулатура колко искаш да дигаш?
Яж си по 5 пъти на ден, тренирай ..след 3-4 месеца ще имаш повече сила.
Това е.
Good Luck!

17.02.12
20:38

Че в 10-ти клас на 14 години ли са? Не си ли 6-7-ми?

HE

17.02.12
20:59

казано от Георги на 17.02.12, 19:34:

(НЕ ЯМ МЕСО(Само луканка, кебабчета, кюфтета)(Не ям пържоли пилешко свинско и такива))

В това изречение се крие отговора защо връстниците ти са по силни от теб. Може да им зададеш въпроса дали и те не ядат месо като теб или разчитат на боклуци като луканка и кебапчета като теб. Като се научиш да ядеш истинско месо и започнеш да тренираш сериозно тогава очаквай резултати. До тогава обаче ще имаш физическите данни и силата на манекенка без значение по каква програма тренираш.

Е хайде сега стига пресилени изказвания.
Аз също не обичам месо, но това не ми пречи в нито един аспект /освен в набавянето на белтъчини/.

п.п. Ако иска обаче да не се запази сегашното положение, ще трябва да се научи, как да се храни, въпреки не яденето на месо, което е трудната част.

Мнението беше редактирано от head_hunter на 17.02.12 21:04.

18.02.12
01:06

Първо на 14 години не може да очакваш много сила,но виж след 2-3 години нещата доста ще се променят.
Второ,както ти казаха си с доста ниско тегло,което на твоята ръст е главно коста система,сложи малко мускули и нещата ще станат доста по-добре от към сила.А мускули се правят с добра храна,най-лесният начин към това е месото,ако на теб не ти харесва,нещата стават по-трудни.

Силата и масата идват с години тренировки,а не за месец и половина,просто имай търпение,имаш цялото време на света да постигнеш каквото искаш.

Не ям месо защото не ми понася и започва да ми се повдига не мога да го приемам. Моля кажете с какво да се храня за да покача теглото.

18.02.12
12:46

казано от Димитър Димитров на 18.02.12, 09:51:

Не ям месо защото не ми понася и започва да ми се повдига не мога да го приемам. Моля кажете с какво да се храня за да покача теглото.

Да не го ядеш сурово, че ти се повдига.. я се стегни и си купи една печена пилешка или свинска пържола и пробвай..

Другия вариант е да си купуваш месо и да го мелиш на кайма за кюфтета

Мнението беше редактирано от Bocko на 18.02.12 12:46.

18.02.12
16:59

От луканката не ти се повдига, ама от паржолите видиш ли лошо ти ставало. Започни една кръгова, заучи основните движения, седни на масата да ядеш, като човек и не се тегли през ден, та да се чудиш защо теглото ти играе!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1