Подредба и евентуално махане на упражнения

Продължавам темата от предишната такава :D Малко попромених програмата.Сега по-ми харесва, но има да се усъвършенства.Както казах, кръгова с по 1 серия всяко упражнение на кръг. През ден ще я правя.
Ставам на 17 след няколко седмици, 180/56.

Тренировка А

Набирания
Добро утро
Тяга
Военна преса
Лицеви опори
Кофи
Лежанка (дъмбели)
Повдигане на пръсти
L-sit
Фермерска разходка

Тренировка Б

Фейс пул (Face pull)
Повдигане на рамене (shrugs)
Клек
Гребане
Флайс
Кофи
Лежанка (щанга)
Коремни преси
Планк

Тренировка В

Набирания
Гребане
Обръщане
Военна преса
Лицеви опори
Лежанка (дъмбели)
Кофи
Повдигане на пръсти
L-sit
Фермерска разходка

Не знам подредбата как е.. По-натам ще махам някои упражнения, като например повдигането на пръсти,коремните преси, флайс и още няколко може би, докато станат 6-7 на тренировка, защото сега ми се виждат много, но като за кръгова мисля, че става..

Не мога да реша, дали да махна добро утро и повдигането на пръсти..

Е*аа го, никой ли няма да помогне?

АЧ

20.02.12
20:41

По-добре ги махни, какво е фермерска разходка ?

http://www.youtube.com/watch?v=LWMTXWV3NYA
Много добро за цялото тяло, особено за трапец и предмишница. Но като стабилизатори при тежките тежести влиза добре гръб, корем, крака.. абе супер упражнение е.
+1 за махането им. Още едно мнение и ги махам :D Също се чудя за обръщането, изглежда ми сложно, мисля по-натам да го включа. Утре ми е първият ден във фитнеса..

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 20.02.12 20:55.

АЧ

20.02.12
21:03

За обръщането ти трябва повечко опит и правилна техника. За сега не е за теб.

Мерси. Това мисля, че не се отнася за тягата и клек. С тягата ще започна само с лост, или малки килограми, така може и за клека да направя. Какъв вид клек би ми препоръчал? Аз мисля за класическия - с щанга зад врат, но не съм сигурен.

АЧ

20.02.12
21:39

Ами да класическия. Но и на него, както и на тягата с леки кг и се старай да е правилна техниката !

Кристияне, ти май в нищо не си сигурен :)
Я кажи сега някога тренирал ли си или тепърва почваш?

Кофите при втората тренировка мисля да ги заменя с нещо, защото ги правя всяка тренировка, но не знам с какво.. Също какво мислите за подреждането?
Хаха, е.. тренирах на лостове преди половин година, за няколко месеца..

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 20.02.12 22:20.

АЧ

20.02.12
22:30

Според мен недей да махаш кофите, остави ги, едно от най-добрите упражнения са.

Много благодаря за включването ви! :)

20.02.12
23:10

казано от Кристиян Дончев на 20.02.12, 20:23:

Е*аа го, никой ли няма да помогне?

Клек, клек и само клек... в 20 повторения и с максимална тежест.

АЧ

20.02.12
23:50

Макс тежест с 20 повторения............ ????????

Макс тежест за 20 повторения иска да каже човека.
По принцип трябват малко повторения да заучиш нещо (дори и грешно) и после много повече, за да се отучиш и коригираш.
Така че по-добре иди няколко тренировки при някой, който наистина може да ти покаже как се прави клек, тяга и т.н.

21.02.12
12:58

Иска да каже клек изпълнен в два варианта - с максимална тежест и с тежест, която позволява 20 повторения ;)

Не знам дали ще намеря някой, който да ми ги покаже, има инструктор във фитнеса, ще го питам него. Ще гледам клипчета, ще чета и така..

Днес тренирах и доста неща не станаха така както очаквах.. опитах се да правя тяга, но няколко човека ми препоръчаха да не правя засега. Може би защото техниката ми не става за нищо :D Затова реших да правя клек, техниката при него е малко по-добра, направих 3 серии клек, малко набирания, кофи и другото си е по програма.. почти. Реших да сложа и малко скрипец, колко да има.. също не направих и фермерската разходка накрая.. абе ужас.Но искам да се науча да правя тяга и все още я има в програмата ми, другия път сигурно ще се опитвам.Промених я малко, пак питам, подредбата става ли? Четох, че за кръгова е добре всяко упражнение да е на различна мускулна група, така например първо клек, след това лежанка, набирания, кофи и така.. а не както съм ги подредил сега.Помощ.. пак :D Ето леко подобрената програма :

Тренировка А

Набирания
Тяга
Военна преса
Лицеви опори
Кофи
Лежанка (дъмбели)
Повдигане на пръсти
L-sit
Фермерска разходка

Тренировка Б

Фейс пул (Face pull)
Клек
Повдигане на рамене (shrugs)
Гребане
Флайс
Кофи
Лежанка (щанга)
Коремни преси
Планк

Тренировка В

Набирания
Гребане
Военна преса
Лежанка (дъмбели)
Кофи
Лицеви опори
Повдигане на пръсти
L-sit
Фермерска разходка

казано от James Hinks на 21.02.12, 12:58:

Иска да каже клек изпълнен в два варианта - с максимална тежест и с тежест, която позволява 20 повторения ;)

20 повторения не са ли много за клек? Или са толкова за да науча техниката по-бързо?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1