22.02.12
01:04
Squat Clean / Pullups / Bulgarian Bag
6 рунда за време:
3 Squat Clean @ 3/4 BW (3 повт обръщане с клек, щанга 3/4 СТ)
6 Pullups (6 набирания)
9 Bulgarian bag rotation (9 повт въртене на българска торба)
Вторник, 21.02.2012
Резултати:
21.02.2012 - 11:10 мин
Много бавно ми се стори, но пък какво задъхване пада...
22.02.12
01:15
Въртенето на БГ торпа с какво упражнение може да се замени ?
казано от Ачо на 22.02.12, 01:15:
Въртенето на БГ торпа с какво упражнение може да се замени ?
Хм... Въртене на сак/раница/торба с достатъчно здрави дръжки, натъпкана с книги, примерно.
22.02.12
01:59
А да речем въртене на пудовка или.. дъмбел ?
22.02.12
09:56
казано от Ачо на 22.02.12, 01:59:
Със диска става, нещо подобно. Но с пудовка и дъмбел си е бая опасно...
22.02.12
09:58
казано от Марин Маринов на 22.02.12, 09:56:
казано от Ачо на 22.02.12, 01:59:
Със диска става, нещо подобно.
Бе не е баш така. Торбата иска много повече баланс и стабилизация от въртенето с диск. Диска иска яко стискане и контрол на целия обем на движението.
22.02.12
10:28
казано от James Hinks на 22.02.12, 09:58:
Бе не е баш така. Торбата иска много повече баланс и стабилизация от въртенето с диск. Диска иска яко стискане и контрол на целия обем на движението.
Е аз затова не казах че е същото а подобно. ;) За едно изпълнение на комплекса не вярвам да му е проблем. Все пак ще е по добре от пудовка или дъмбел. Ще вземе да го мислим после...
22.02.12
10:44
А какво представлява техниката на въртенето, самото движение ?Търсих клипче, но не намерих.
22.02.12
12:14
Интересно :) Доста мускулни групи са в движение :)
разгледай и “съседните” филмчета.
има и по добри и чисти изпълнения.
като цяло торбата е доста...ефикасен уред :)
22.02.12
12:17
казано от Марин Маринов на 22.02.12, 10:28:
казано от James Hinks на 22.02.12, 09:58:
Е аз затова не казах че е същото а подобно. ;) За едно изпълнение на комплекса не вярвам да му е проблем. Все пак ще е по добре от пудовка или дъмбел. Ще вземе да го мислим после...
Променя се идеята ако не е с торба ;)
Ми ако ,нямате торба, най-бързият вариант е да се сдобиете с направата им с вътрешна гума и пясък или гумени стърготини.
Аз лично не успях да открия толкова голяма, но това е най-оптималният вариант да имате подобно копие на торбата.
Вик, с кво я напълнихте. Мойта почна да дава Фира с пясъка и ще ходя за гумени стърготини.
Комплекса ще се пробва. Обещано !!!!
Който е от София може да тества този уред на две места: Залата на Юли
и тук Фитнес ЦСКА , може да има и на друго място,аз поне незнам.
Мнението беше редактирано от ISB на 22.02.12 19:36.
казано от ISB на 22.02.12, 19:18:
Вик, с кво я напълнихте. Мойта почна да дава Фира с пясъка и ще ходя за гумени стърготини.
Комплекса ще се пробва. Обещано !!!!
...
Пясък от плажа :)
16:37 - българската торба скалирана с въртене на диск 20 кг. Доволен. Мислех, че ще съм около и над 20тте мин, очудващо добре на обръшането с клек, най-много ме измори въртенето. Преди съм вартял със спиране в долната точка на всяко повторение за по-голям взрив, ама сега го правих цялостно, за да може максимално да се доближи до въртенето на торбата.
Вторник, 22.02.2012
Резултати:
21.02.2012 - 11:10 мин
22.05.2012 - 09:20 мин
Отново по-бавно, отколкото е възможно, но значително по-добре от първия опит.
Здравейте, темата е старичка, но по никакъв начин никъде не намерих (нито тука, нито в гугъла) информация за едно упражнение (исках да го видя на клип или описание за правилното му изпълнение), което много наподобява упражнението с Bulgarian Bag:
С голям (имам предвид широк) диск (20 кг) се засилва и се премята, върти над главата, подобно на Bulgarian Bag, правят го боксьори, ММА-ци (поне такива съм виждал във фитнеса да го правят), искам и аз да го пробвам, но искам първо да проуча как се изпълнява правилно.
Някой може ли да намери описание на въпросното упражнение или видео?
Има и вариант с 2 по-малки диска (5-10 кг) по един във всяка ръка и много интересно ги въртят над главата... никъде не намирам, може би не знам как да търся...
Ще съм благодарен за всяко мнение/описание/линк към видео.
Благодаря предварително :)
Мнението беше редактирано от The Rock на 05.12.12 17:31.
казано от Цецо на 05.12.12, 17:25:
Здравейте, темата е старичка, но по никакъв начин никъде не намерих (нито тука, нито в гугъла) информация за едно упражнение (исках да го видя на клип или описание за правилното му изпълнение), което много наподобява упражнението с Bulgarian Bag:
С голям (имам предвид широк) диск (20 кг) се засилва и се премята, върти над главата, подобно на Bulgarian Bag, правят го боксьори, ММА-ци (поне такива съм виждал във фитнеса да го правят), искам и аз да го пробвам, но искам първо да проуча как се изпълнява правилно.
Някой може ли да намери описание на въпросното упражнение или видео?
Има и вариант с 2 по-малки диска (5-10 кг) по един във всяка ръка и много интересно ги въртят над главата... никъде не намирам, може би не знам как да търся...
Ще съм благодарен за всяко мнение/описание/линк към видео.
Благодаря предварително :)
Не мога да се сетя за какво движение говориш. Направи клип на тези, които си виждал да го правят или опитай да снимаш себе си.
05.12.12
17:45
Не е ли борческото въртене това, което е описал @Цецо?
казано от Мила на 05.12.12, 17:45:
Може и борческо да е, нямам представа...
казано от Vic на 05.12.12, 17:36:
казано от Цецо на 05.12.12, 17:25:
Здравейте, темата е старичка, но по никакъв начин
Не мога да се сетя за какво движение говориш. Направи клип на тези, които си виждал да го правят или опитай да снимаш себе си.
Не смея такива хора да ги снимам, не искам да ходя с травматични очила и потрошени кости :)
Ами най-общо: хваща се диска, качва го над главата и върти... не знам как да го опиша, ако знаех нямаше да питам :) ако сте виждали как правят дърпана баница... нещо такова над главата въртят диска - назад, изправят ръцете, пак зад врата, пак изправят над главата...
Мнението беше редактирано от The Rock на 05.12.12 17:56.
Едното за което говориш най-вероятно е това - http://vbox7.com/play:a3ff154bc1
За второто съм почти сигурен, че знам за какво говориш, ще го потърся на клипче.
Напиши “plate rotation” или “plate rotations” в youtube и разгледй, че има много да не ги качвам всичките сега да налучквам, че и аз твърде не разбрах какво имаш предвид :)
05.12.12
20:22
казано от Цецо на 05.12.12, 17:53:
казано от Мила на 05.12.12, 17:45:
Може и борческо да е, нямам представа...
Аз говоря за това : http://www.bb-team.org/forums/viewthread/55986
Благодаря на всички, най-вече на Kirilov, точно plate rotation e :) И това с гиричките е другото упражнение, много благодаря за разясненията и за термините (y) (handshake)