Отказам цигарите - ще се промени ли теглото ми?

22.02.12
22:03

ще отказвам цигарите ,малко фитнес и диета ще спре ли качването на килограмите ?Съвети!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 22.02.12 22:36.

22.02.12
22:16

Аз като ги отказах качих 10 килограма, но да ти кажа не бяха от цигарите ;) Конкретно на въпроса, ако си мислиш, че като бягаш пред вятъра той няма да те издуха грешиш. Спряла си цигарите, отлично! Спортът и здравословното хранене трабва да са следващата стъпка към по-добър живот.

22.02.12
22:25

лошо,лошо ....ще се търкалям значи :(((

22.02.12
22:37

Ти май не разбра какво ти казах. Дали ще се търкаляш или пък ще припкаш не зависи от цигарите а от теб самата. От това какво слагаш в устата си и колко време седиш пред телевизора или компютъра... вакатта?

Мнението беше редактирано от default на 22.02.12 22:37.

22.02.12
22:40

Зависи какво разбираш под малко. Спортът изисква постоянство, трябва да си промениш здравословните навици коренно. Я, дай повече инфо за тях - с какво се храниш, колко се движиш...

22.02.12
22:44

ами емотиконата ме обърка малко :) Благодаря за отговора и за това,че пускаш светлина в тунела, ще видим как съм  спазвала съвета ти в близките месеци :)))

22.02.12
22:56

движение = НА НУЛА  сега смятам да ходя 2 пъти в седмицата на фитес( силно казано )колело 20 мин ,пътека 30 мин ще гледам пулса да е към 130 ,четох ,че е добре да редувам сприт с бавен ход.Храна -кофти,когато каквото попадне  сега мисля да спазвам НВД(НИСКО ВЪГЛЕХИДРАТНА )МАЙ ТАКА БЕШЕ !

23.02.12
08:44

Предният път като отказах цигарите не спортувах и не внимавах какво ям - качих 10кг за отрицателно време (преди 3 години). Преди 2 месеца ги отказах пак и засега не съм качил и грам. Трябва да се внимава какво се яде, повече движение и така :) Като цяло наистина апетита ми е доста по-голям от преди, но с нискокалорични храни под ръка стават нещата. И спорт разбира се, но за него не са причината цигарите. НВД не е лош вариант. В най-лошия случаи по-добре някой килограм отгоре отколкото пушене! Успех!

23.02.12
09:25

за сега малко се изложих 2 цигари :( но битката сега започва:)))  ще боря апетита  с чай без захар .Благодаря за подкрепата !

23.02.12
10:51

Когато наистина решите да ги откажете, тогава пускайте такива теми.

казано от saiury78 на 22.02.12, 22:56:

движение = НА НУЛА... Храна - кофти, когато каквото попадне...

Не забравяй после да обвиниш спирането на цигарите за плачевните резултати.

Ако искаш да направиш нещо хубаво за себе си - намери време да огледаш материалите на сайта, посветени на храненето (поне тях). Ако амбицията ти е по-сериозна, след това мини и към статиите за тренировки.

И моля, не пиши само с главни букви.

23.02.12
11:03

това,че съм се изкушила сутринта не означава, че съм се отказала , но пък ме амбицира забележката :)

р.s. прочегох раздела за храненето ,ще ги чета рак и за упражненията също

Мнението беше редактирано от saiury78 на 23.02.12 11:09.

Наборе, цигарите не ти трябват... за какво изкушение говорим?
Пушиш по навик. Навиците могат да се променят, въпрос на воля е... ;)

23.02.12
11:15

да навика е втора природа !

Не си търси извинения, намери още мотиви да направиш нещата както трябва.

23.02.12
11:26

Отказах ги на 01.01.2012г.  започнах да се пОтя, я в залата, я у нас
/разбирай спортувам 3-4 пъти седмично/ килограмите не са мръднали
нагоре... не съм променила кой знае режима си на хранене. Да вярно е
- ям повече от преди, но не го отдавам на липсата на цигари, а на
тренировките и нуждата да зередя ... Минеш ли първата седмица оттам
нататък е по-лесно. Пушех повече от 1 кутия на ден години наред и спрях...
Да не казвам голяма дума сега не ми липсват, дано е така и за напред.
Пожелавам  успех и на теб!

23.02.12
11:29

не се извинявам работя по новия навик “да не пуша “:)

23.02.12
11:40

Мерси, ЕL успех и на теб !Това ,че сподели опита си ми беше доста ценно.

23.02.12
16:06

казано от saiury78 на 23.02.12, 11:40:

Мерси, ЕL успех и на теб !Това ,че сподели опита си ми беше доста ценно.

За нищо , ако усетя промени в поведение и режим ще споделя.

казано от saiury78 на 22.02.12, 22:03:

ще отказвам цигарите ,малко фитнес и диета ще спре ли качването на килограмите ?Съвети!

Най-вероятно да, защото ще ти липсва допамина от цигарите и най-вероятно ще си го набавяш чрез хапване на вредни неща :)

23.02.12
21:58

еми ....да почна се с желирани бонбонки:)...

23.02.12
22:11

Моята схема, поне за мен работи :)
За начало раздели кафето от цигарите ако пиеш де, мозъка ти е свикнал с двата вида наркотик да са смесени у му е голем кефа на допамина.
После правиш план колко часа колко цигари на ден делиш и уцелваш интервалите на които да пушиш.
После увеличаваш интервалите и готово.
Рязкото спиране на цигарите при по дългопушештите носи проблеми. Заместителите занимавки като бонбони, снаксове и аеробики за езика и дъвки също не са вариант.
Дръж се! Пушенето е навик но вреден :) Успех!

23.02.12
22:40

Благодаря ,Дилян
Тези кратки  съвети  от всеки тук доста ме ентусиазират да разкарам тази кофти и вреден навик

Р.s. с аиробиката за езика ще внимавам много

Мнението беше редактирано от saiury78 на 23.02.12 22:46.

24.02.12
08:59

от средата на януари не пуша (няма да коментирам дали ми е било лесно и как точно съм ги спрял)и досега съм качил около 4-5кг, като се има предвид, че почти не съм променил храненето, и съм увеличил тренировките(промених малко и вида им). около 90% от познатите ми, които са спрели цигарите, са качили килограми - колко и какви е различно, но качват.

24.02.12
09:15

Интерсно е това... при съпруга ми се получи същото. Спря цигарите преди
3 г. и започна с яки тренировки. Почти няма промяна в храненето, може би
се ограничава даже и наистина оттогава насам е с 10 кг. по-тежък.Обаче не
изглежда дебел ...
Приятелката ми и тя ги спря през януари , без промяна в режима без качени
килограми . Изключая обичайните 1-2 кг. които са според зависи всеки ден.

Ел, може съпругът ти да е качил мускули за сметка на мазнини, а мускулите са по-тежки.
Другия вариант - промяната в допамина измества “set point”-a - теглото, което тялото приема за нормално. Ако ви се чете за допамина и теглото, има една много интересна книжка на Lyle McDonald - Bromocriptine. Между другото бромокриптинът е допаминергетик , който използват за подтискането на пролактина (кърма). Сигурно на много от майките им е познато това лекарство.  Другите, които го ползват са болните от Паркинсон :)

24.02.12
14:35

Ученото си е учено :)
Да явно е качил мускули...има още какво да са желае,
ама нали сме бракувани зор си не даваме. :P

24.02.12
14:51

То и аз качих 10 кг (предимно мускул), но пък спирането на цигарите беше причината и повода да започна да тренирам. Всичко е в главата. Не се заблуждавайте, че видите ли, като ги спрете ще започнете да се тъпчете с какво ли не. Трябва и самоконтрол, разбира се. Две седмици максимум са достатъчни, за да отвикне организма и мозъка ти от нуждата от никотин. Докато, обаче си мислиш - “как ще издържа днес без цигара”, или “колко много ми се пуши” няма да стане. По-добре замени мислите с това , че си една щастлива непушачка и колко прекрасен е живота без тези л**на

Мнението беше редактирано от Abs Illusion на 24.02.12 17:12.

24.02.12
21:24

е страхотно 2 седмици и си нов човек :) явно това с килограмите е различно при всеки

24.02.12
21:27

Аз също пушех до преди 8 месеца. Просто един ден си казах “край” и престанах. Така започнах и да тренирам. Всичко се контролира, иска се само воля, вълшебни трикове няма :)

24.02.12
21:35

воля,труд и търпение :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1