Клекове с щанга преди всяка тренировка

Здравейте,искам да попитам дали е добре преди всяка тренировка не зависимо дали е за гърди,гръб или ръце да се правят клекове,чел съм и съм слушал че се правят  клекове преди тренировка зада се освободи повече тестостерон,не знам до колко е вярно.И за това искам да попитам дали да правя клекове преди тренировка и с какво е полезно.

MF

22.02.12
20:39

Според мен идеята не е добра. Нали именно за да осигурим пълен мускулен растеж, разделяме мускулните групи по дни.

22.02.12
21:47

Всъщност идеята не е толкова глупава.Много професионалисти тренират бицепс или трицепс след крака , причината - след тренировката за крака се е отделило най-много тестостерон , а както знаем това е мъжкият анаболен хормон.Моето мнение е че за да правиш нещо подобно трябва да имаш добре изградена тренировка , а възстановителният процес да е идеален. :)

Поздрави !!!

Благодаря за бързите отговори,все пак говорим за само 1 упражнение,а не за цялостна тренировка за крака.

22.02.12
22:11

Тренирал съм така, качих доста за малко повече от месец. Правих клек в 1х20 повторения, много измъчен и след това основно набирания, кофи, лег, рамо + яко храна и мн мляко. Краката порастнаха значително, но дотогава бяха по-скоро изоставащи. И като цяло навсякъде качих размери.

22.02.12
22:33

Тренирал съм така и като цяло съм доста доволен. Не е нужно да са само клекове, трябва ти комплексно упражнение засягащо голям брой мускули или такова позволяващо по-голяма интензивност от нормалната. Това за тестостерона може и да е вярно, по-важно е обаче нещо друго. Такова упражнение служи за активация на тренираните мускули. Така например в тренировката за гръб - тяга, обръщане или ракпул, за рамо - пушреса, за гърди - плиометрични лицеви, за крака - клек.

22.02.12
22:40

Идеята изглежда добра. Клякането е добър начин да загрееш. Освен това, по този начин може да се подобрят постиженията в движението...Четох някъде, че някакъв руснак-шампион по вдигане от лег, има в кухнята си лежанка и винаги, когато отива до кухнята, ляга и прави няколко повторения.
Мисля да тествам стратегията на руснака, но само в залата в началото на тренировката :) Нещо от сорта: 10-12повторения с лоста, после 10-тина с 50кг, още десетина със 70кг и край.

Ще пробвам,дано има ефект :)))

23.02.12
00:20

И аз смятам да го пробвам :)

MF

23.02.12
09:25

Хах звучите убедително. :)

23.02.12
09:37

казано от Miss Fight на 23.02.12, 09:25:

Хах звучите убедително. :)

Пробвай и виж...най-малкото е супер загрявка ;)
А има и къде по-мощна схема (muscle)

23.02.12
09:46

казано от Miss Fight на 22.02.12, 20:39:

Според мен идеята не е добра. Нали именно за да осигурим пълен мускулен растеж, разделяме мускулните групи по дни.

Не става въпрос да клякаш с макса си :) Аз го правя с 40% - 50% от възможностите си.
Може дори само с лост да разгрееш, аз обичам да си сложа 40кг и да сменям заден, преден клек, 2-3 серии с по 12-14 повторения, колкото да си посъбудиш тялото. И тръстъра е много добър за тази цел.

23.02.12
09:51

Ако клека е нормален, разбирайте с нормални кила, а не просто за загрявка - ще изчерпи ресурсите за останалите групи.
П.П. А ако пък се прави леко, с 50% от макса - няма смисъл.

Мнението беше редактирано от Петко К на 23.02.12 09:52.

23.02.12
10:13

казано от Петко К на 23.02.12, 09:51:

Ако клека е нормален, разбирайте с нормални кила, а не просто за загрявка - ще изчерпи ресурсите за останалите групи.
П.П. А ако пък се прави леко, с 50% от макса - няма смисъл.

Слагам бас, че няма да изчерпи нищо. Поне не и като мине адаптационния период към това “начало на тренировката”. Говоря за една серия 10-15-20 повтрения с максималната възможна за тях тежест.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 23.02.12 10:14.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1