02.07.05
00:02
Здравейте!
При мен се наблюдава нещо като феномен и бих искал да видя дали и при други е така :) През лятоот нямам никакво желание за тренировка и в началото на май прекратявам дейност за около 3 месеца (до есента общо взето). Чувал съм, че тренировките през лятото не са много за препоръчване поради големия риск за сърцето, вярно ли е това? На Вас тренира ли ви се през лятото? Имате ли желание? :)
Eдинствената опасност за сърцето може да дойде от обезводняването, следствие от жегата. Затова трябва да пиеш повече вода на по време на тренировка.
Не е желателно да спираш напълно за цели три месеца. Може да намалиш интензивността, да разредиш тренировките, да не си даваш много зор, да наблегнеш на по - леки упражнения и т.н.
Две седмици пълна почивка даже би било желателно да си дадеш, ако си тренирал редовно през годината. Максимум месец, но повече няма смисъл.
На мен лично ми се тренира през лятото. Зимата по ме мързи да се дигна и отида до залата в студа :)
и на мен хич не ми се тренира, но няма начин. вслушаи се в съветите на Петко К и продължавай с тренировките.
Ако толкоз не ти се тренира през лятото , прави като мен .Веднъж седмично фитнес ( колкото да не паднат резулатите ) , и още 2-3 пъти на лостове.
Не ходи на фитнес, а само на успоредки и лостове и поне така ще запазиш постигнатото !
04.07.05
12:03
Ако питаш мене лично за да не излизаш от форма намери сили и ходи 2 пъти на зала и си раздели тялото на 2 части - горан и долна и в тези две посещения в залата прави кръгови тренировки на двете части на тялото :lol: :lol: :lol:
При доста ахора се забелязва това.... на мен лично ми е все едно какъв е сезона.
04.07.05
12:06
Мартине така е .. прав си!Лично аз пък лятото имам няй голям стимул да тренирам поради факта че тогава най-много се орелефявам и най-много си харесвам тялто .. ама все пак - всеки е различен :wink: