Дископатия спондилолистеза

24.02.12
18:39

На 26 години съм и тренирам от 8 години най-малко.От скоро имам леки болки в гръбнака и си направих снимка и диагнозата ми беше: СТЕСНЕНО СТАВНО ПРОСТРАНСТВО ТХ11-12 С ЛИСТЕЗА НА ТХ-12. ДИСКОПАТИЯ СПОНДИЛОЛИСТЕЗА.Моля за съвет ако някой се е сблъсквал с този проблем....и дали да продължавам да тренирам и как .МЕРСИ

24.02.12
19:59

Не знам как стоят нещата при твоята диагноза, но мога да ти кажа как са при мен. Имам проблеми с кръста и по- конкретно Л5-С1 - тотална дискова протрузия (лекарите казаха, че това била фазата преди дискова херния) и Л4-Л5 - лексотепенна дискова протрузия (не знам нищо за нея, но сигурно ще е нещо по-леко и незначително). Това е диагноза от ВМА, след като ми правиха скенер през 2006г. Проблемите ми с кръста ме ограничават откъм упражнения, но не ми пречат да тренирам. Например не правя мъртва тяга, а при някой упражнения усещам болки, като например гребането с дъмбел, но идеята е упражнението да се прави правилно и усетиш ли продължителна болка да преустановиш упражнението.
Надявам се проблема да ти се реши или поне да можеш да продължиш с тренировките.

мерси за мнението...ще тренирам по малко и ще увелича плуването пук ще видя какво ще стане :)

10

24.02.12
21:10

Според мен точно за такива проблеми тягата е ключа. Трябва да си стегнеш мускулите на гърба. Аз също съм със спондилолистеза на 8-ми гръден, имах болка само първия месец и от тогава нямам проблеми. Спрях тягата за извесно време и сега нямам проблеми дори при тежките опити. Само ще ти кажа да не вярваш много на “докторите” във връзка с тези проблеми, щот те са на следния принцип:
Ако кажеш, че седиш много - от това е, ако кажеш, че вдигаш тежко - от това е, ако кажеш, че ядеш много бонбони - от това е..

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1