Моят първи дневник..

Темата е заключена.

Здравейте, дами!
Притеснявам се, че ви е омръзнало от постоянните мрънкания “дебела съм” или “никой не ме харесва”. Предварително се извинявам за някои глупави въпроси, които може да задам, но наистина ми трябва помощ...
Първо да се представя! Казвам се Дани, на 20 г. и в момента живея в София.
До преди година всичко беше нормално при мен.. Нямах проблеми със здравето, бях в прекрасна форма. По начало никога не съм била дебела (освен в пубертетския период за около година). Напротив-винаги съм била най-слаба от всичките ми съученици и приятели. Винаги съм спортувала, никога не съм седяла вкъщи пред компютъра.
Проблемите ми започнаха, когато се премеестих в София (по принцип съм от Пазарджик). Записах да уча и както повечето студенти си хванах  работа. Обаче започнах да покачвам килограмите. Ежедневието ми е натоварено-работя на 12 часови смени във фирма, т.е. в седнало положение по 3-4 дни в седмицата (зависи от графика). През останалото време съм в университета и нямам много свободно време за себе си, да не кажа-хич. Намалих доста физическото натоварване и резултатът е 15 кг. нагоре за 4 месеца. Върнах се обратно във фитнеса, ядях здравословно и балансирано, но не смъквах килограми. Наложи се да правя изследвания на хормоните и резултатът беше високо ниво на тестостерон. Конслултирах се с лекари и те са на мнение, че всичко идва от многото нерви. Имах проблеми с колегите в началото, трудно ми беше да съчетавам нещата и от там било всичко. Най-лошото е, че имам голямо гръбначно изкривяване от малка и тези килограми сега ми пречат. Не ме притеснява как изглеждам в очите на другите и колко съм “дебела”. Притеснява ме, че не се чувствам добре самата аз.
Някой има ли идея как да подобря начина си на живот, като се има в предвид натовареното ежедневие? Какви упражнения бихте препоръчали за отслабване, за подобряване на стойката и гръбнака?
Много ще съм ви благодарна, ако ми помогнете, защото се уморих да ходя по лекари и никой да не ми помага...

24.02.12
23:49

Направи така че да можеш да отделяш час и половина за фитнес или друг вид спорт. Балансирано и редовно хранене също е ключ към успеха.

Знам, че балансираното хранене е ключ към успеха и частно казано съм подобрила хранителния си режим значително.. Проблемът е, че нямам час и половина на ден за фитнес... От всички задачи, които обикновено имам да изпълня за деня ми остават по 4-5 часа за сън! Да не говорим за някакво свободно време.. Опитвам се да съчетавам работата с полезното, но не ми е ясно какви упражнения мога да правя вкъщи (поне за това имам време).

25.02.12
12:11

Здравей Дани,
Проблема ти малко прилича на моя затова ще си позволя да изкажа мнение. В следствие на заболяване имам проблем с хормоните и по-точно повишено ниво на андрогенните хормони.Развих хиперинсулинемия, разни други болести и стигнах 106кг. Бих те посъветвала, да обърнеш сериозно внимание на повишения тестостерон и да се убедиш, че не е в следствие на някакво заболяване. Колкото по-рано се открие причината (дано наистина да е само стрес) толкова по адекватно ще е лечението и съответно нанесените вреди върху тялото ти ще са по-малко.
Аз също работя по 10-12 часа пред компютъра, но успях да сваля 15кг за 5 седмици в къщи с програмата Insanity. Сега съм 90 :) На мен лично традиционното кардио не ми помага да свалям. Имам успех само с интервални тренировки, а и спестявам време така. Ако Insanity ти е прекалено тежка порови се в нета за HIIT. Мисля, че TurboFire е такава програма за тренировки в къщи и е много по-лека.
Относно храната съвета ми е – Опознай тялото си. То е уникално. Отдели необходимото време да разбереш колко точно белтъчини, въглехидрати и мазнини са ти необходими за да се чувстваш добре и да сваляш. За мен това е 1-1.5 гр белтък на кг активно тегло. Другите калории разделям по равно между въглехидрати и мазнини. Ограничила съм си калориите до 1300. Въглехидратни храни ям най-късно до 2 седобед и то такива с нисък ГИ. Но за твоето тяло може да е добро нещо съвсем различно...
Опитай се да си подсигуриш 5 хранения за да се усвоява добре храната. Отначало е трудно, но се свиква. Гледай да спазваш определени принципи в храненето, а не конкретни диети. Аз си имах големи проблеми с разни „диетоложки“ и „фитнес инструктурки“, така че не им се доверявай твърде много. Желая ти успехи!

25.02.12
23:27

За първо време- пиши всеки ден, пиши по-систематизирано и я се мотивирай- искам те като лятото ;) Ще станат нещата иначе знаеш :D

Здравейте всички!!! Stella D много ти благодаря за информацията, наистина полезни съвети! Скоте, любими мой, не се заяждай с мен, а и дай некъв адекватен съвет!
Като цяло поднових тренировките във фитнеса. За момента съм на кръгови за цялото тяло по 3 пъти седмично, като за по-голямо натоварване правя клек и лежанка. Храня се 3 пъти дневно с минимално количество храна-без газирано, сладко и най-много една препечена филия за закуска.
29-02-2012
Закуска: препечена филия с малко шунка
Обяд: пилешка пържола и половин кофичка кисело мляко
Вечеря: черен дроб и убийте ме малко пържени картофи
Знам, че не е прекрасното меню, но се старая да ям нормална храна. Ще съм благодарна, ако дадете някои съвети за храненето.

29.02.12
23:32

Виж ся за тренировката- направи, като си решила 2-3 тренировки ей така хаотично и си харесай от сайта нещо кръгово- ще накараш Илия да ти покаже клек, лег и тяга. Не е казано че винаги трябва да тренираш в зала- има тука по дневниците на дамите доста тренировките дето да се посмажеш и вкъщи, като не можеш да стигнеш до залата. Прочети за метода “табата” и с 2-3 движения у дома за 12 минути можеш да се натовариш прилично, като за начало.

За храната- малко ми се види на първо четене, айде пържените картофи ще се преживеят- начи основно гледай да имаш животински храни с минимална обработка преди да са ти влезнали в хладилника- месо- без да те притесняват мазнините в него, яйца- цели, млечни, ако обичаш. Печената филия същото е горе долу ок- то няма как от щрак да промениш на 180 градуса хранителните си навици- масло, маслини, сметана бита- такива неща може да добавиш. Към тая закуска да кажем 2 яйца като сложиш по друг начин изглежда. Пак казвам виж как се хранят другите- кради идеи- пиши всеки ден, за да може да се види тенденция и да се даде по-точен съвет.

Добре, така да бъде. За начало ще си вкарам тялото в режим на тренировка, така да се каже. Ще свикна на натоварване и мисля да започна http://www.bb-team.org/workout/1388_lesna-programa-za-otslabvashti-dami докато вляза в ритъм, пък после ще го мислим. Но като цяло трябва да намеря начин да оправя хормоните. А относно храната ще внимавам повече. :)))))

01.03.12
16:49

Тези доктори, които са ти казала, че си напълняла в следствие на увеличаването на нивото на тестостерон... какво ти изписаха да пиеш? Знам, че тестостеронът е виновен за растежа при мъжете и за мъжкото в тях, но въпреки това си мисля, че трябва да се съсредоточиш върху редовно трениране и хубава храна. Забравяш за това, което са ти казали докторите. ( Please don’t judge me, forum mates…)
Понякога в залата се случва да дойде при мен момиче/жена, която да ме пита какво да прави, за да отслабне и да се стегне ( повечето жени са в залата отпреди мен, но за тези месеци нямат никакъв резултат).
Казвам и това, което правя аз: Яж хубава храна ( изберете си хранителен режим), не върти вело по 1 час и след това да се облягаш от едната на другата лежанка, ами започни да тренираш така, че да те хване мускулна треска още на самата тренировка ( в кръга на шегата, разбира се, но на мен ми се е случвало). 
Отговор: ” Ама то при мен, аз такова, винаги съм била слаба и напълнях, защото са ми са се разместили хормоните и докторът каза, да не спазвам никакви хранителни режими, защото....”
Разговорът свършва там.
Постоянство и дисциплина. Ако решиш да тренираш 3 пъти в седмицата - тренираш 3 пъти, няма пропускане на тренировка, пропуснеш ли 1 път, ще пропуснеш и втори.

На мен докторите ми казаха преди 5 години, след като ми поставиха диагноза “епилепсия с гранд мал и петит мал припадъци”:
1. Спиш минимум 12 часа
2. Никакво физическо натоварване
3. Никакъв компютър
4. Никакво кафе, кола и т.н.
5. Никакъв алкохол
6. Ставане от сън не по- рано от 9:30 сутринта.
7. Ограничаване на месото до минимум.

Не се сещам какво още ми забраниха, ама беше цял списък с безумия. Резултат - от 55 на 78кг за 2-3 години. Не спрях да получавам припадъците...
Днес обаче става 1 година, откогато не съм припадала и 10 месеца, откогато спортувам активно - бягане, щанги, приемам всякакви предизвикателства, изобщо не се щадя и не си давам почивка ( почивам 2 дни в седмицата). Ставам в 6:30 и съм патрон, пия кафе, ям само месо и бачкам в офис на компютър.

Евала за упоритостта!!! Май, май ще трябва и аз да забравя какво са казали лекарите и да се занимавам по-активно с тренировките. Лятото го правех и се чувствах прекрасно, но имах повече свободно врееме. Сега ще ми е малко по-трудно, но има ли желание има и начини. Благодаря ти за поста Skoge.
Извинявам се, че не съм писала скоро, но бях в интернет затъмнение! :D Нека обобщя дните:
Закуска (както обикновено)-препечена филия
Обяд-готвено по 200-300 грама (грубо казано)
Вечеря-лиспваше (не ми се карайте много :D)
И поради невъзможност да стигна до фитнеса по никой начин упражненията ми бяха вкъщи-коремни преси, упражнения за краката и др. подобни.

Привет и от мен отново! Нека представя храната си днес:
Закуска: 100 гр. баничка с шунка и 1 айрян
Обяд: 120 гр. пилешка пържола+150 гр. зелева салата
Вечеря: 1 банан и 1 шайба ананас
Следват малко домашни упражнения: коремни преси 3х25 за горната част на корема и 3х15 за долната част на корема; упражнения за бедрата 3х20 вдигания за всеки крак и още 2 упражнения пак за краката и седалището, които обаче не знам как се казват все още...
Имам и един въпрос: Смятам да си взема L-carnitine или Super fat burner. Мислите ли, че има полза от тези продукти и дали има смисъл да ги взимам?
http://shop.bb-team.org/biotech-usa-super-fat-burner
http://shop.bb-team.org/biotech-usa-l-carnitine-1
Ето на тези съм се спряла. Ще съм много благодарна, ако изразите мнение, защото никога не съм пила такива неща!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1