Мускулна маса и упражнения за начинаещ

Здравейте :) Имам следния проблем. На 15 години съм и леко изоставам с растежа (просто ген бях на лекар и ме увериха). Ходя на фитнес от около 2 месеца през ден (освен ако не излезе някакъв проблем), но уви никаква маса не съм качил (било то мускулна или не). Надявам се някой, който разбира от тези неща да ми пообясни малко нещата и дали трябва да прибегна до протеин/креатин и др. неща (знам че не са химия тези). Програмата ми е следната:
Понеделник: Гърди, бицепс и корем
Вторник: Почивка
Сряда: Гръб, трицепс и корем
Четвъртък: Почивка
Петък: Крака, рамо и корем
Събота: Почивка
Неделя: Гърди, бицепс и корем
Понеделник: Почивка
Вторник: Гръб,трицепс и корем
и Т.Н.

Благодаря предварително.

25.02.12
18:27

1. Напиши си цялата програма с упражненията , сериите , даже и повторенията и почивките ако щеш.
2. Сподели си хранителния режим.
3. Може да дадеш малко повече инфо за себе си - височина , тегло , % ПМ

Мнението беше редактирано от RinGo на 25.02.12 18:29.

Значи за гърди правя горна,средна и долна част 5х10 на всяка част като започвам с 25кг. после 2х30кг. и 2х35кг.
Бицепс: само дъмбели - 6-7 серии (зависи за колко имам сила) с 6,5кг дъмбел по 10 повторения с всяка ръка
Гръб: 5х5 набирания, а за средна част чукчета - 5х7
Трицепс: Трицепсово разгъване на горен скрипец - 5х10 като: 1(серия) - 10х10кг. 2,3. 10х15кг. и 4,5. 10х20кг. ... и после кофички на пейка с изпънати крака
Рамо: 5х10 повдигане на дъмбел пред тялото (с всяка ръка) и 5х10 повдигане на дъмбел отстрани на тялото

Висок съм 160-162, тежа 40кг (за това съм тук :Х)
+ Правя леко кардио преди тренировката - добре ли е преди или по-добре след ?

За хранителния режим: не съм състарил определен за жалост ... просто гледам да ям след тренировката повече и да си спазвам храненията (сутрин обед вечер)

Мнението беше редактирано от Георги Иванов на 29.02.12 10:32.

Еее ? Никой ли не може да ми помогне :Х ?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1