Нормалното тегло и упражнения по колко пъти на седмица?

26.02.12
00:05

Момиче съм на 16, висока 157 и тежа 57кг сега искам да свалям килограми, та до колко трябва да сваля 48 дали ще е достатъчно?! И другия ми въпрос е за коремните преси. Правя ги 5 пъти седмично всяка вечер по 100-110 на 2- 3 серии, но не знам точно колко пъти трябва да се правят?! И какви упражнения за гърди и крака може да правя в домашни условия?

MF

26.02.12
09:19

Виж сега, няма “идеални мерки”. Има мерки, които ти харесват на теб, такива, каквито им харесват на повечето хора, такива, които са перфектни според модните списания (пази Боже някой да се вслушва в тях) и т.н.  Така че моят съвет е да гледаш огледалото и това как се чувстваш. Нека целта ти да не е определено число, а цялостен стегнат и свеж вид, придружен от здрав организъм, енергия, жизненост и тонус.
Така също няма и универсален брой повторения на което и да е упражнение. Не очаквай само от коремни преси да отслабнеш, абсурд. По-скоро се насочи към разделяне на мускулни групи и редувано трениране на всяка от тях. Като искаш да сваляш мазнини, добре е и да включиш кардио, като това тук може да ти е полезно. http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki
За гърди, крака и изобщо за цялото тяло - щом държиш да е у дома, най-добре се снабди с дъмбели, защото упражненията със собствено тегло няма да са достатъчни, за да изградиш цялостна мускулатура.
За да отслабваш обаче ИЗКЛЮЧИТЕЛНО важно е храненето, а за него нищо не си споменала. Как се храниш?

26.02.12
21:00

Винаги гледай първо ти да се харесаш в огледалото, а не колко кг. трябва да бъдеш. Фитнес тяло на момиче, което е 52 кг и такова, което не тренира изглеждат много различно. Мускулите винаги са по тежки, така че дори да запазиш сегашните кг, но да ги превърнеш в мускули съм убедена, че ще изглеждаш много по-слаба и стегната. Друго нещо, коремните преси не правят плочките :), те заздравяват мускула. За да повлияеш на специфична част от тялото, трябва да тренираш всички мускулни групи. Иначе всички имаме коремни плочки, но заради подкожна мазнина не се показват. Така че съвета ми е обърни внимание на упражненият за цяло тяло,  малко кардио и огромно внимание в кухнята. Намали въглехидратите и сладките неща. Не съм съгласна с горният пост относно упражненията със собствено тегло. Аз тренирам само и единствено по този начин и смея да кажа, че имам добра мускулатура. Много известни са така наречените HIIT тренировки идващи от high intensitive interval training, които се базират именно на упражненията със собствено тегло, като най-ефективни за горене на подкожната мазнина в коремната област. Ако прочетеш малко повече излезна едно проучване на McMaster University, от което става ясно, че 6 мин, интензивно трениране е равно на час умерено. Направи си извода :), аз тренирам не повече от 12 мин. на ден, но за 12 мин. ми излиза душата :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1