25.12.11
20:41
Мерси много за бързият отговор. Значи да отида в пункт за вторични суровини и да кажа за профилни тръби 40х40? (за рамката) ,гледах някъде в интернет ,че са по 4 лв метъра ,там може да са по малко.
казано от grN grN на 25.12.11, 20:41:
Мерси много за бързият отговор. Значи да отида в пункт за вторични суровини и да кажа за профилни тръби 40х40? (за рамката) ,гледах някъде в интернет ,че са по 4 лв метъра ,там може да са по малко.
Питаш за профили 40/40мм.Гледай и дебелината на стената,на профила и тръбите.Трябва да е 2мм,а най-добре да е 3мм.
В пунктовете обикновено продават на двойна цена,от тази на която изкупуват.Ако ти искат повече не се колебай иди на друго място или се пазари.В момента ако ти искат повече от 1 лев за килограм,си е пладнешки обир.Преди да идеш за железата,си направи приблизителни изчисления,колко материал ти трябва.Вземи със себе си ролетка и шублер,и не бързай като ги купуваш и избираш.
Като завариш всичко тегли му една шкурка(ако има ръжда)и след това ръждопреубразовател.
Успех.
28.12.11
16:31
казано от grN grN на 25.12.11, 20:41:
Скоро си купувах от Ангел Стоилов цената е 1.08 лв с ддс за кг. 40х40 на 2 см влизат 2,5 кг в метара
23.01.12
10:13
Здравейте! Реших да си направя една скотова пейка, но си нямам предсава какъв точно трябва да е наклона, ако някой може да ми каже колко градуса му е наклона ще съм много благодарен! :)
27.01.12
14:46
здравейте,колеги темата е много хубава и полезна разгледах я много подробно но не видях някой да е направил желаната от мен лежанка,а именно ето такава ... ако може някой да ми даде размери и някои чертеж ще съм много благодарен :)
Аз мога да пусна едни чертежи,които успях да намеря но са много сложни.Аз ги дадох да ми ги изкарат на принтер,като ми обърнаха фона от черен на бял,и се вижда по добре.
Между другото скоро ще пусна снимки на мазето ми,вече оборудвано!Сега се опитвам да направя дъмбели от олово.
казано от Nestle . на 30.06.11, 21:29:
Да живнем отново темата ,че е много хубава :)
В най-скоро време ще кача снимки и от моята домашна фитнес зала :)
И твоите снимки очакваме!
Колега от къде взимаш оловото и колко диска/кг. ще отливаш и защо реши да ги правиш от олово ?
Оловото смятам да го извадя от акумулатори,имам два по 19кг.от които смятам че ще извадя(ако мога)около25кг.
Оловото държи цена на пунктовете около 2лв.-2-50лв.(изкупна),и да не стане парите са си в него.
Много тежко и големината на нормален диск-1,25кг ще тежи от олово около 5кг(така смятам)..Вуйчо ми е водолаз,има олово,което слага на кръста за тежест,всяко от което е с големината на цигарена кутия а тежи по 2,5кг.
Представи си дъмбел,който е със 4 диска с размерите на 1,25кг. и да тежи 22,5кг.
Попитах те за оловото, тъй като аз съм правил тежести от олово, но когато ги правих преди доста години, оловото беше по евтино и най важното тогава не изкупуваха акумулатори и поради тази причина, дори съм събирал стари такива от комшиите без пари. Сега вече дават не малко пари за стар акумулатор и за това ми беше интересно от къде ще събереш оловото. На вторичните суровини ако искаш да купиш ти го продават на два пъти по голяма цена от изкупната.
Спомням си, че от акумулатор за лека кола излизаше чисто към 2,5кг олово, а акумулатора тези 10кг примерно. Аз в началото, когато за пръв път разфасовах акумулатори си мислих, колко много олово ще изкарам защото те бяха много тежки, но въобще не беше така, както си мислих. Има една паста между оловните клетките, която тези също доста и тя трябва да се отстрани. Тъй като имам опит в целия процес бих го споделил ако те интересува.
Най добре е предварително да се изпразнят акумулаторите от електролита (не знам къде ще го махнеш, но не е хубаво в шахтата) и така да седят с отворени капачки докато не изсъхнат добре, но зимата трудно ще изсъхнат клетките. Не проблем това обаче защото, когато извадиш клетките ще видиш, че са покрити с една паста, която трябва да се отстрани от тях преди да се претопяват, но това може да стане, когато изсъхне напълно.
Някои акумулатори имат едни “джоб сеператори” пластмасови пликчета, които обличат и едните клетки и си изолират положителните и отрицателните плочи. Положителните плочи ги правят от оловен диоксид, а отрицателните от олово 90% и от първите излиза много малко олово. Помня, че като ги вадех те се разпадаха повечето, бяха и по тънки клетките и от тях не можеше да се чисти пастата щот се разпадаха, може щото не са от чисто олово. Ако опиташ да топиш клетките без да се изчистят от пастата, тя излиза от горе над разтопеното олово в съда и то в голямо количество и с нея много по трудно се топи оловото, освен ако не е в леярна на пещ. Голяма играчка си е с тия акумулатори поне докато не им хванеш цаката и на разфасоването.
Клетките аз ги чистя по следния начин - като изсъхнат напълно ги удрям в асфалта, или друга твърда повърхност (изтръсквам ги) и така пастата пада. Обаче после недей изхвърляй отпадъците в коша, аз дори се свързах с един завод за акумулатори да ги питам мога ли да им предам тези отпадъци, но те взимали само цели акумулатори с електролита. Всъщност не знам защо ти го казвам това, все едно мога да променя нещо ако не ти пука за околната среда, но е голям проблем с тея отпадъци.
Моята идея също беше да направя тежести за дъмбелите, които ще са по малки от чугунените и ще се събират повече кила на дъмбела и ще е по компактен, а и тогава бях ученик и нямаше финанси уреди от магазина. Почти два пъти по малка като размер е тежестта от олово, в сравнение с чугуна (към 70% по малка) и няма как 4 х 1,25 от олово да са с размер като 22кг. желязо, но и 70% не е никак малко.
Аз сега мисля за фиксирани дъмбели и колко бих спестил, ако ми отлеят тежестите в сравнение с купешките, където най евтините са 3,60 - 3,80лв./кг.
Много мерси за подробния пост,който пуснал.Вярваш ли ми,че точно преди да го прочета бях се преоблякъл и почвах да чупя акумулаторите.Аз си мислех,че щом тежи 19кг трябва поне 10-12кг олово да пусне.Не ми се занимава с тая паста изобщо.
15.04.12
06:33
Една пеика за коремни направена от 5-6 ръждясали профила + стойки за клек бъдещия проект и става и за долна лежанка.Пейката с регулируем наклон остана само да тапицирам и нея ще кача
20.04.12
20:12
ето стойките и пеиката
01.05.12
21:04
комбинирания скрипец
23.12.12
17:17
Пичове понеже и аз почвам да си права фитнес в нас може ли да ми кажете какви размери трябва да е това
23.02.13
13:42
казано от GRENLOULD на 25.03.10, 14:58:
Ето малко снимки и от моят домашен фитнес :)
Сeга подредбата е малко по-различна, понеже съм добавил няколко нови уреда :)
искам да попитам от къде си взе дъмбелите ? :)
23.02.13
13:58
имам проблем ! искам да си направя лежанка но незнам от какъв материал да е ? и да не заема много място ! благодаря предварително
Мнението беше редактирано от tihomir kalenikov на 23.02.13 13:58.
Може да я направиш от метални профили 40х40мм поне 2мм дебелина на профила :)
Нека съживим темата, съвсем скоро ще пусна снимки на горе долу завършен скрипец
Привет!
Първо да кажа, че съм възхитен от идеите Ви и реализациите им за фитнес уредите, просто уникално!
А сега към проблема ми: - от няколко дена си търся стойка за лост и претърсих къде що има в гугъл, но уви, попадам все на някакви безумно скъпи стойки...
Та значи си търся нещо като тези стойки на първата снимка, а моята скамейчица е тази на втората, като целия зор е заради кривия лост, който си взех на скоро...
ако някой може да ми помогне с нормална оферта за направата на подобни стойки (ще ги товаря с не повече от 60 килограма) нека пише на лични .... ааа да от София съм.
Мнението беше редактирано от Миро на 11.08.13 12:01.
И аз качвам няколко снимки, купих една комбинирана лежанка, хоризонтална + регулиране на наклона за горни гърди. Плот за бицепс, скрипец. Преправих я малко и вече става и за раменни преси, като се махне пейката става и за клекове, въпреки че трябва да направя нови дупки, за да могат да се вдигат стойките още малко. Скрипеца съм го хванал в земята - вече и в стената, когато е на лежанката е нестабилен. Трябва да хвана за тавана и един лост за набиране и за момента друго не ми е необходимо, Тежести имам 100 килограма, един прав лост 8 кг, един крив 5 кг. Трябва да взема и още 2 диска по 10 кг, за да мога да сглабям по-големи дъмбели, в момента максимума за 2бр е 20кг. За един мога 50 кг, даже и повече :)
казано от toblerone_of_switzerland на 03.10.10, 11:13:
Хора, кажете някоя идейка как да си направим дискове, преровех всичко в нас - мази, гаражи, нищо не намирам като железни колела или подобни,да купувам не ми излиза хич на сметка, споделете си мнението.
Спирачни дискове от автомобил, по спомен са 5-8 кг. Маховик от автомобил, има и по 25 кг... Отиваш в някой пункт за вторични и ги купуваш на цена от стотинки за килограм. Има и гумирани дискове разни по 1.9 кг, аз си взех 4х5 кг, че ми трябваха петици, но в интерес на истината първо, че са големи като размер и второ миришат на нещо :D Вече посвикнах с миризмата, или е поизчезнала.
Мнението беше редактирано от memen7o на 18.10.13 14:54.
19.10.13
16:01
казано от daka934 на 07.02.11, 15:52:
Даите идея за направа на дъмбели разглобяеми от 1/2 тръба не ми се дава по 22 лв за 1 дръжка
виждам че е стар поста, ама да кажа, че може на някой да му е полезно. За дръжка на дъмбел разглобяем стават едни шпилки М25 /това е плътно желязо с резба на него за който не знае/. С 4 гайки и дъмбела е готов. Само трябва една изолация или маркуч за да не ви ръби ръката и сте готови. Тези дето ползвам са така.
Мнението беше редактирано от Gledam Tupo на 19.10.13 16:02.
Мисля да окача на тавана външни автомобилни гуми за боксиране /като в клипчетата от открития фитнес в Украйна/. Изградил съм си някаква представа как да го направя, но все пак - ако някой вече си е направил такъв - нека сподели / начин на захващане на гумите, има ли торбички с пясък вътре и т. н./ А пък ако има и снимки - идеално.
казано от Ivailo Borisov на 22.12.11, 23:44:
ето и моят първи уред олимпииска права лежанка като направя комбинирания скрипец и него ще кача
Може ли да ми кажеш как си я тапицирал и каква дъска си използвал?
казано от Мирослав К на 11.08.13, 11:57:
Привет!
Първо да кажа, че съм възхитен от идеите Ви и реализациите им за фитнес уредите, просто уникално!
А сега към проблема ми: - от няколко дена си търся стойка за лост и претърсих къде що има в гугъл, но уви, попадам все на някакви безумно скъпи стойки...
Та значи си търся нещо като тези стойки на първата снимка, а моята скамейчица е тази на втората, като целия зор е заради кривия лост, който си взех на скоро...
ако някой може да ми помогне с нормална оферта за направата на подобни стойки (ще ги товаря с не повече от 60 килограма) нека пише на лични .... ааа да от София съм.
Стандартна пейка - 50 см височина, стойка за оставяне на щангата - 100-110 см.
Пейката и стойката на снимките ми изглеждат несъвместими за лег.
Стойка от подобен тип въобще не ти препоръчвам.
На сравнително стабилна стойка за клек - 3 лъчева стойка, опорните лъчи са с дължина по над 40 см.
И пак не е особено удобно и крие рискове от излетяла щанга и разхвърляни стойки из домшания фитнес.
По-скоро се ориентирай към вариант с фиксирани една към друга стойки, които са много добре укрепени и обезопасени откъм клатене напред/назад.
Аз се “ориентирах” *^_^* и си продадох старата лежанка и си взех тази
http://prikachi.com/images/785/6763785X.jpg
но си е ‘купешка’ и си е по-недъгава от предната, която си беше правена и по-добре се седеше на нея, както и плата й беше “неплъзгащ се”.... е сега поне си имам стойка, както и обратен наклон и в + за ‘нефелна’ тренировка на крака, колкото да има нещо :D
И аз тръгнах да си правя зала вкъщи поради дефицит на свободно време за ходене в залите.
В моя случай обаче не мога да изработвам уреди,но искам да си купя от flexcom-bg клек стенд и регулируема пейка.Съмнява ме обаче стабилността на пейката и искам да попитам дали има висока товароносимост ?
Искам да комбинирам уредите хем да си правя раменна преса и клекове,хем да тренирам гърди и горната част на гърдите,но специално за упражненията за гърди редя много на лоста (135-140) и искам да съм сигурен дали са стабилни уредите и дали ще издържат.Другият ми вариант е да си взема хоризонтална лежанка и 2 най-обикновени стойки за лост (които и те ме съмняват в стабилността им)
28.11.13
15:31
Ivo Iliev,съвет за пейката,ако си вземеш такава каквато си показал на 2-ра снимка,завари по 2 къси железа на краката.От това “I” да стане това “+”.Т.е направи ги кръстачки “Х”.Или завари желязо м/у двата крака.Патил съм си.Имам лежанка подобна на тази,която Мирослав К показa,но няма желязо свързващо предния крак със задната част на уреда.Болта направо сряза желязото и се озовах на земята.Имах късмет,че не беше докато тренирам гърди,правих сгъване за задно бедро.Имай едно на ум и винаги оглеждай купените уреди за слаби места и прави НАВРЕМЕННИ подобрения.Пригодени са за домашни тренировки с малки килограми,което не означава,че не можеш да си ги подобриш с малко фантазия и средно способен железар.Заварка тук,желязо там и стават по-здрави от професионалните.Успех!
П.С.Ти не беше ли този,който се чудеше как да се храни с минимални средства поради финансови проблеми?Да разбирам ли,че нещата са “back to normal again”? :)
.
Да,аз съм.
За момента се стабилизираха нещата.Да е жив и здрав човек и да има работа,всичко после се оправя :D
Освен да направя краката “кръстачки” нещо друго трябва ли да се подсили?
Това профилче благодарение на което се регулира облегалката ми изглежда адски кекаво....то ме съмняваше най-много :|
28.11.13
16:56
казано от Ivo Iliev на 28.11.13, 16:38:
Да,аз съм.
За момента се стабилизираха нещата.Да е жив и здрав човек и да има работа,всичко после се оправя :D
Освен да направя краката “кръстачки” нещо друго трябва ли да се подсили?
Това профилче благодарение на което се регулира облегалката ми изглежда адски кекаво....то ме съмняваше най-много :|
На пръв поглед мисля,че 2-ро парче желязо,заварено под основното,или само малки парчета под мястото за регулиране ще те спасят при евентуално срязване на метала от щифчето.А самия щифт мисля,че е достатъчно надежден и е по-здравата част.Есрествено оглеждай го за деформаций преди тренировка.Сега тук,някой може да каже,че излишно се филмирам,но голяма част от опита,който имам съм го натрупал по трудния,и често болезнен,начин ;)
Мнението беше редактирано от Светослав Тодоров на 28.11.13 16:57.
28.11.13
17:25
Точно щифта ми се вижда най-кекавото нещо. Натоварен си е директно на огъване. Ще излъжа ако кажа че ми изглеждат здрави. Лошото е, че здравите уреди са и тежки, а ако са самоделни са и грозни и не стават да си ги сложиш в хола например.
Аз писах мейл на човека който ги прави и ми отговори следното:
Варианта “рамка за клек” и “универсална пейка” е здрав и надежден..... както и останалите уреди. Не бих си позволил да ми се трошат уредите при някакви 150 кг. ,та да си навлека проблеми с клиентите. Обикновените стойки за клек също са здрави , но понеже са по-леки като конструкция трябва повече да внимаваш при оставянето на щангата.
Но все пак трябва да ги продаде и може да изкриви истината,затова сега питам какви модификации по пейката трябва да се направят,за да не се счупи и най-вече да не се счупи докато съм под наклон?
... на мен също ми трябва малко помощ ...
с наличната “пейка” от първата снимка, си харесах няколко приспособления (останалите снимки)...
Има ли някой от София, който може да ми ги направи?
Имам предвид: скотова пейка и ония “удължители” показани на останалите снимки
Мнението беше редактирано от Миро на 07.12.13 18:40.
23.01.14
18:28
здравейте нов съм в темата и искам да попитам някой знае ли от къде мога да намеря евтини тежести
защото тези в магазина не съми по джоба можеб както и на повечето от нас
Адаш, малко (меко казано) трудно е, да намериш евтини тежести, почти винаги ще ти се вържат на 2 лв. на килограм... На мене ми се е случвало само веднъж (за 5 години) да попадна на наистина хубава оферта за тежести, но точно тогава портфейла се беше опразнил до дъно.... Успех с търсенето, но не се отказвай ;-)
24.01.14
13:19
На Илиянци в София има тежести 1.30/1.50 лв. f30 гумени.Взех си преди 2 месеца малко бяха по тесни дупките но все пак за тези пари.Успех :)
Мнението беше редактирано от Томас Тодоров на 24.01.14 13:21.
24.01.14
17:45
благодаря за отговорите ще продължа да търся пък все ще излезе нещо
26.05.14
22:54
Много интересна тема, и аз съм запален доста :) по-нататък може да кача някой снимки ако успея да направя нещо през лятото :)
23.08.14
19:44
Нека да събудим тази тема приятели,сега и аз започвам да градя така наречената заличка в мазето,и ще се нуждая от съвети нека,ако има желаещи да ми помогнат да се отзоват за да споделя плановете си :)