Диета за качване на ММ + кардио?

19.01.12
19:00

На 17г. съм, висок 192, тежа 84кг, 6,9% телесна мазнина. Искам да започна кардио тренирофки 30 мин. на ден, защото на коремчето имам малко мазнина, искам да кача още ММ защото 84 мисля, че са ми малко. Някои казват, че кардиото ще ме забави, дори може да спре да качвам ММ.
Искам да чуя мненията ви :) Благодаря предварително.
Ето и диетата ми:
07:00 часа
Хранене 1
100 г. овесени ядки
4 яйчни белтъка
чаша сок
10:00 часа
Хранене 2
нискомаслено кисело мляко
12:30 часа
Хранене 3
100 г. пилешко месо
салата
2 филии хляб пълнозърнест
16:00 часа
Хранене 4
200 г. плодове
и някои път една закуска (хот-дог, саламка...)
19:00 часа
Хранене 5
1 портокал или банан и плодов сок
1 доза суроватъчен протеин и аминокиселини
(преди тренирофка)
21:00 часа
Хранене 6
1 доза суроватъчен протеин, аминокиселини и глутамин
22:00 часа
Хранене 7
пилешко филе
салата
12:00 часа (преди лягане)
Хранене 8
2 филии хляб
200 г. плодове,
1 доза глутамин

19.01.12
22:02

Според мен не е невъзможно да качваш мускулна маса докато изчистваш пресата, но процеса ще е по-бавен. Ако имаш само 7% подкожни мазнини, не знам защо ти е да чистиш още - това е против природата според мен :D По-добре наблегни на тренировка с базови упражнения, при нея също се горят мазнини, а кардиото остави за по-нататък :) Ако това ти е храненето, мисля че е сравнително добре... Все пак нека по-компетентните да изкажат мнението си. :)

Не е ли по-добре да махнеш този хот-дог или каквото и да било от сорта , и да добавиш примерно някакво месце или ако чал толкова искаш да е тестено , пробвай с нещо пълнозърнесто.Не знам от къде си и дали въобще има такива ‘’творения’’ , но тук в Стара Загора във фитнес центърът предлагат обезмаслени сандвичи, с много месо , без мазнина , хубави , пресни зеленчуци и страхотен хляб.Можеш да си носиш в кутиия, примерно кафяв ориз с някво месо.

AZ

31.01.12
20:00

Не ми се коментира диетата,понеже има какво да пооправиш,затова давам по другите параграфи.Ако си толкова малко мазнини наистина,значи ти трябва маса в корема,за да имаш по добра преса.Явно си прекалено слаб затова е този ефект.За кардиото-вместо него,за да качвам по-чисто бих тренирал по-често с тежести-например 5-6 пъти.Нищо не ти пречи да правиш кардио,но го ограничи до по-малко време и го прави за другите ползи,които може да извлечеш от него,а не заради загубата на мазнини.

1) не съм чел горе какво са писали, затова може да повторя някой
2) защо след тренировка нито в шейка, нито в храненето след това нямаш въглехидрати?
3) махни глутамина. напълно безполезен е за мускулния разтеж, а за друго едва ли го вземаш
4) на 6,9% не знам за какви мазнини говорим.. ако не се харесваш, значи трябва да качиш още мускул.
5) кардиото може да те забави, ако не го отчетеш към калориите. ако изяждаш допълнително калориите, които изгаряш от него, няма да повлияе на качването ти
6) кардио повече от 2 пъти в седмицата не слагай
7) в първото хранене... овеса с вода ли го ядеш?
8) пише се тренироВка

04.02.12
09:15

Мазнина на корема и 6,9% мазнини.......... силно ме съмнява. Сигурно си над 10%. Както и да е по мерките които си дал, качи едно 10-на килограма възможно най-чисто и тогава мисли за чистене

15.02.12
14:05

Отказах се от кардиото :), разбивам яйцата с кисело мляко и овес. Целта ми е да кача още килограми и като си изчистя мазнините да остана 90кг. Искам красиво тяло, а не огромно :), например обиколката на ръката ми да е горе долу 40-42 :), в момента кат е на помпен 39 :)

Мнението беше редактирано от Help Me на 15.02.12 14:06.

казано от Help Me на 15.02.12, 14:05:

Отказах се от кардиото :), разбивам яйцата с кисело мляко и овес. Целта ми е да кача още килограми и като си изчистя мазнините да остана 90кг. Искам красиво тяло, а не огромно :), например обиколката на ръката ми да е горе долу 40-42 :), в момента кат е на помпен 39 :)

Тези яйца сурови ли са????

П.П. Никога няма да схвана кое ви дава причина да мислите, че “огромните” тела се правят лесно и може, ей така, по грешка да ги направите, без да сте ги искали...

26.02.12
22:35

Да, сурови са. Исках да кажа, че с тази диета мисля, че е възможно да постигна целта си :)

казано от Help Me на 26.02.12, 22:35:

Да, сурови са. Исках да кажа, че с тази диета мисля, че е възможно да постигна целта си :)

НИКОГА не яж сурови яйца. НИКОГА. Рискуваш да се заразиш. Ако ако не ти пука за здравето ти, знай че белтъка в суровите яйца се усвоява в много по-малка част спрямо суровите. Така, че просто няма причина да са сурови.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1