Откъде да започна с тренировките?

Преди бях редовен потребител тук и бях доста активен и съм останал с впечетление, че тук има доста запалени и образовани хора в сферата на фитнеса и тренировките за здраве. Което ме свежда до мисълта, че няма да ме подвете. Така искам това лято да довърша тренировките си от миналата година и да заякна основно. В пубертетът съм (на 14 съм) (момче) и искам да тренирам за корем,гърди,бицепс,трицепс и гръб в домашни условия без никакви фитнес уреди или дъмбели и подобни неща. На лост мога да се набирам, но по 1 път, 2 максимум(набирания). Аз мислех като за начало да започна с тичане след което лицеви опори и коремни упражнения. Мисълта ми е, че незнам с кои да започна(защото искам първият месец от тренировките ми да са с по-леки упражнения, а след това вече да премина към по-сложни). Споменах по-горе какви неща искам да развивам и очаквам някой да ми отдели 2-3 минути за да ми покаже(чрез снимки) или чрез линк с какви упражнения да започна и как трябва да се изпълняват, по колко пъти и т.н. Не искам диети и подобни работи, защото съм в пубертет и ми се хапва доста(не съм дебел), но напоследък апетит ми се е покачил, но нито надебелявам, нито нищо :).

АЧ

27.02.12
18:24

Ориентирай се към street fitness тогава. Основните упражнения на лостовете са кофи - на успоредка, набиране - на лост, клекове със собствено тегло, тичане и мн.др. Набиранията натоварват най-много гърба и бицепса. Широк хват набирания е за гръб, тесен е за бицепс повече. Кофите натоварват гърдите и трицепсите. Като сгънеш краката си и се наклониш напред малко акцентираш повече гърди, а като краката са ти изправени надолу повече трицепс. Как да процедираш ? Ще ти дам съвет мой личен:
Понеделник прави всякакъв вид набирания - и широк и тесен
Вторник прави упражнения за корем - вдигане на крака от вис на успоредка или шведка стена (виж тук в сайта има доста)
Сряда - кофи и лицеви опори
Четвъртък - тичай
Петък - Може всичко в 1 тренировка, но лека тренировка
Събота и неделя почивай !

Всичко прави колкото имаш сили. Това е като за начинаещ

Добре ще я пробвам известно време за да видя има ли ефект. Но искам да ти покажа само какви набирания мога. http://prikachi.com/images.php?images/708/4456708G.jpg Ето такива мога забележи как е хванал лоста. Ето такива не мога  http://prikachi.com/images.php?images/716/4456716A.jpg. Колкото до кофичките и за тях не съм сигурен, че мога, защото не съм и пробвал. Имам едни гири по 3 кг.(две) дали ще мога първо с тях да почна нещо за трицепса, защото той ми е най-слаб според мен.

Другото, което исках да те питам е за първата снимка по-горе. Така както казах мога да направя 3 набирания или малко повече(аз ще ги увелича това лято), но въпросът ми е какво напрягам по този начин? Горе-долу тесен хват, но не усещам напрежение никъде в тялото си.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 27.02.12 18:58.

АЧ

27.02.12
19:09

Ами това натоварва и гърба и бицепсите. За начало кофите сигурно ще са ти трудни, но опитай. Ако са ти доста трудни започни с лицеви опори. Започни с това, което ти е по-лесно.

27.02.12
19:10

Авторе, не та знам как ще заякнеш цялостно без фитнес уреди и гирички.. особенно сега когато си на 14 е много добра възраст да почнеш лека по-полека да тренираш, но ти сам си решаваш. Всички набирания товарят гърба, когато е в подхват се товари и добре бицепса, сигурно не усещаш натоварването или заради това че са само 3 бройки или се вдигаш много рязко и се пускаш все едно пада чувал с картофи, прави ги бавно и контролирано колко можеш, но без диети без фитнеси, чесно не вярвам да прогресираш особенно.. Пробвай това което Ачката ти го каза, поне като за начало ще е полезно.
Успех

Съгласен съм с горния пост. Трудно ще постигнеш наитина голям прогрес без допълнителни тежести.

Ами немога да плащам пари да ходя до града(понеже съм в село и нямаме фитнес) и за самия фитнес... Искам нещо или в домашни условия или на лостове. Мисля с стриит фитнес да се заема, но ще видим. Чел съм за много боксйори и други личности на, които им е необходимо да са мускулести, че тренират с собствено тегло(лицеви и тем подобни), а иначе той брат ми като правя лицеви ми скача на гърба и така тренираме(16 кила е).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1