27.02.12
19:42
Ето нещо,което баща ми направи преди няколко дни.Смятам да го спретна и аз скоро,защото става наистина много вкусно,а мазнината от месото все едно се изпарява.Потърсих снимки на въпросното ястие,защото още нямам мои,намерих в един сайт и ще си позволя да ги използвам.
Рецептата е следната :
продукти
1 парче свински врат без кост (големината - според броя на хората,които ще хапват)
Дижонска горчица
1/2 кг сол
розмарин, чубрица, базилик, майоран, магданоз, джоджен, риган, девесил и кервел (не било проблем,ако нещо липсва)
после
Покриваме дъното на тавата с фолио за печене и отгоре разстиламе равномерно всичката сол.
Намазваме месото от всички страни с горчицата и го поръсваме обилно (пак отвсякъде),без да ни се свиди, със смесените подправки.
Оставяме го да постои 30-40 минути ,за да поеме хубаво аромата на подправките.
Слагаме го върху солта и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна - около 2-3 часа - зависи от големината на парчето месо (това,което правиха вкъщи,беше около 1,5 кг и се изпече за около 120 минути).
Става сухичко,така че е добре,ако се сервира все още топло,да е с някакъв сос - аз например,с удоволствие бих го нагънала с чеснов.Или с някой от тези на Heinz (трите вида пипер ми е любим).Когато изстине,е идеално и без заливки.
Месото не се осолява допълнително !От солта,върху която лежи,поема точно толкова,колкото е необходимо.
Bon Appétit! (sun)
Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 28.02.12 16:57.
27.02.12
21:57
#2
Ранди,тенк ю :)
Голям фен съм на ястия,които изискват минимум усилия и доставят максимум удоволствие :)
казано от Т. Тодорова на 27.02.12, 21:57:
Ранди,тенк ю :)
Голям фен съм на ястия,които изискват минимум усилия и доставят максимум удоволствие :)
Да, всеки един във форума е фен на подобни ястия. Всеки ден, се налага да отделям време за да приготвя храната за другия ден, да я сложа в кутии и т.н
Колкото по-бързо и лесно, толкова по-добре! :)