Свински врат с подправки,печен на сол

Т. Тодорова

27.02.12
19:42

Ето нещо,което баща ми направи преди няколко дни.Смятам да го спретна и аз скоро,защото става наистина много вкусно,а мазнината от месото все едно се изпарява.Потърсих снимки на въпросното ястие,защото още нямам мои,намерих в един сайт и ще си позволя да ги използвам.

Рецептата е следната :

продукти

1 парче свински врат без кост (големината - според броя на хората,които ще хапват)
Дижонска горчица
1/2 кг сол
розмарин, чубрица, базилик, майоран, магданоз, джоджен, риган, девесил и кервел (не било проблем,ако нещо липсва)

после

Покриваме дъното на тавата с фолио за печене и отгоре разстиламе равномерно всичката сол.
Намазваме месото от всички страни с горчицата и го поръсваме обилно (пак отвсякъде),без да ни се свиди, със смесените подправки.
Оставяме го да постои 30-40 минути ,за да поеме хубаво аромата на подправките.
Слагаме го върху солта и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна - около 2-3 часа - зависи от големината на парчето месо (това,което правиха вкъщи,беше около 1,5 кг и се изпече за около 120 минути).

Става сухичко,така че е добре,ако се сервира все още топло,да е с някакъв сос - аз например,с удоволствие бих го нагънала с  чеснов.Или с някой от тези на Heinz (трите вида пипер ми е любим).Когато изстине,е идеално и без заливки.
Месото не се осолява допълнително !От солта,върху която лежи,поема точно толкова,колкото е необходимо.

Bon Appétit! (sun)

Темата беше редактирана от Т. Тодорова на 28.02.12 16:57.

27.02.12
19:46

Страхотна рецепта. Браво!

Т. Тодорова

27.02.12
21:57

Ранди,тенк ю :)
Голям фен съм на ястия,които изискват минимум усилия и доставят максимум удоволствие :)

28.02.12
12:40

казано от Т. Тодорова на 27.02.12, 21:57:

Ранди,тенк ю :)
Голям фен съм на ястия,които изискват минимум усилия и доставят максимум удоволствие :)

Да, всеки един във форума е фен на подобни ястия. Всеки ден, се налага да отделям време за да приготвя храната за другия ден, да я сложа в кутии и т.н
Колкото по-бързо и лесно, толкова по-добре! :)

01.03.12
23:23

Аааах, как ми се дояде хах Това ще бъде опитано в най-скоро време!  А и върви идеално с почти всичко, което се сещам.
Благодаря, рецептата е страхотна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1