04.07.05
17:36
Здравейте!Искам да ви питам каква е ползата и вредата от яденето на ядки(най вече фъстъци)и как се отразяват те н НВД??Кои са наи добрите ядки?
Ми ядките са много полезни.Съдържат доста белтъчини.Няма проблем да ги включиш към НВД.Най-хубави са бадемите,но и другите стават.Бадемите са доста скъпи,но 100-200гр. на ден са към 1-2лв.Не съм сигурен точно колко.Но и фъстъци става.
04.07.05
20:33
[quote author=“Sparkito”]Здравейте!Искам да ви питам каква е ползата и вредата от яденето на ядки(най вече фъстъци)и как се отразяват те н НВД??Кои са наи добрите ядки?
ами эа нвд са съвсем подходящи.
обаче като като си хапваш,имай предвид,че 100гр. бадеми имат 664кал така че трябва да си изчислиш калорийте за деня!
най-добре е да си купуваш сурови!!!!
най-полеэни са орехите и лешниците-эа сърцето,а след тях се нареждат всички останали,като на последно място са фъстъците.
100гр лешници са 2.40,бадемите са 2,00,а фъстъците са по 1.00.
яж само сурови!!!аэ си кпувам няколко вида на веднаж,раэпределям си ги и всеки ден си хапвам микс =на 1шепа-30гр=150кал
много са полеэни!!!!!!!!!эа сърцето,моэъка и по още ред причини сврзани с състава им
Направо не мога да се съглася,че ядките са най-подходящото нещо за НВД :P Малко са нещата които са по калорични от тях.Няма спор,че са полезни,но минимум 600ккал има в тях.Това ми се вижда страшно много.300 гр. от тях и няма смисъл да ядеш повече нищо :). Според мен трябва да намалиш или направо да ги махнеш,поне докато искаш да свалиш килограми :).Те и плодовете са полезно,но .......... :) Всяко нещо трябва да е в умерени количества.
05.07.05
00:24
[quote author=“swets”]Направо не мога да се съглася,че ядките са най-подходящото нещо за НВД :P Малко са нещата които са по калорични от тях.Няма спор,че са полезни,но минимум 600ккал има в тях.Това ми се вижда страшно много.300 гр. от тях и няма смисъл да ядеш повече нищо :). Според мен трябва да намалиш или направо да ги махнеш,поне докато искаш да свалиш килограми :).Те и плодовете са полезно,но .......... :) Всяко нещо трябва да е в умерени количества.
аэ мисля,че са подходящи и са поэволени при нвд.
че са много калорични спор няма,а аэ когоао бях на нвд,30тината гр. ядки ги ядях всеки ден,просто ги вклучих като още едно ядене и си бях иэчислила всичко.150кал все се вписват в над 1200 или до 1200кал!
а и постигнах досто добри реэултати и органиэма ми е в отлично състояние.
И според мен ядките са екстра. Просто трябва да се съобразят с калорийния баланс.
“аэ мисля,че са подходящи и са поэволени при нвд.
че са много калорични спор няма,а аэ когоао бях на нвд,30тината гр. ядки ги ядях всеки ден,просто ги вклучих като още едно ядене и си бях иэчислила всичко.150кал все се вписват в над 1200 или до 1200кал!
а и постигнах досто добри реэултати и органиэма ми е в отлично състояние.”
Аз това и казвам де :) Стига да не прекалява са много полезни,но повече от 100гр. на ден ми се виждат много.Като се има предвид,че искаш да намалиш калориите.Иначе не мога да оспоря ефекта който имат.Поне на мен ми се отразяват много добре :P
14.07.05
17:11
Съобразени с енеригийния баланс при мен се вписват много добре при НВД,особено за запълване на калорий,когато някой ден(а такива дни поради една или друга причина при мен се случват)ядеш храна повече като обем,и ниска като калории,а не можеш да ядеш много от нея щот ти е пълно шкембето(примерно салатка),идеалното за допълване на необходимите са малко фъстъци или бадеми :)