27.02.12
19:15
Бихте ли ми препоръчали гейнер до 100лв. който ще ми стига за 1 месец? Ще го пия заедно с Whey Shake протеин. Висок съм 175см. тежа 67кг. Да кажа все пак, защото може и да не трябва да приемам точните дози на гейнера - не, не искам да пестя, но няма смисъл да приемам по 0.5кг. гейнер, който ще е много при положение, че съм 67кг. и отделно пия протеин.
Благодаря предварително.
27.02.12
19:19
За какво ти е геинар при 67 килца бе,приятелче?С 100 лева знаеш ли колко храна можеш да си купиш?УжасТ
27.02.12
19:59
Няма смисъл наблегни сега на храната пък тези пари си ги остави за по-нататък..Или си вземи декстроза и яж същата работа даже и по евтина..
27.02.12
20:44
Мерси за отговорите, да чел съм, че няма много смисъл, но все пак аз вярвам че има и смисъл и ефект от гейнера. А това не са ми последните 100лв. така че и за храна съм помислил. :) Тоше, именно че съм 67 килца, ако бях 80 нямаше да мисля за такива работи.
Ако не си оправиш храненето нищо няма да ти помогне.Ок-ще пиеш гейнер , ще качиш 1-2-3кг (примерно) и като го спреш?Тези няколко кг няма да променят нещо видимо в теб ...
Купи си глюкоза и овесени ядки. След тренировка добавяш глюкозата към протеина ти, а сутрин добавяш овесените ядки към протеина ти. Така получаваш два пъти по-евтин гейнър, съобразен с кога точно го приемаш.
27.02.12
22:12
@Dominic като го спра нищо няма да стане.. това не е като да се боцкаш в дупето а и аз не се борч за 1-2-3 кг. боря се за 11-12-13кг.
И не знам защо веднага се хващате за гейнъра.. естествено, че ще ям както трябва.. никой не е казал, че разчитам само на добавките.
Да Илияне и аз съм мислил за нещо такова ама тая чиста глюкоза..
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 27.02.12 22:14.
За какво боцкане ми говориш ... май хал-хабер си нямаш понятие и от гейнер?Какво ще стане?Ще върнеш и тези 1-2-3кг като ти паднат 500-1000 калории от неговият прием.
Не знам за кой път се говори , че въглехидратите толкова лесно и евтино могат да се набавят (ама е по-лесно да се ползват шарените бурканчета ...)
За тези кг ще ти трябва време-труд-храна (яко храна) , не става от днес за утре.
Казвам ти го за добро , ти явно го приемаш като нападка.
П.с. 90% много бързате и после оставате разочаровани ...
Мнението беше редактирано от Dominic на 27.02.12 22:25.
Глюкоза - 500гр (прах) - 2,30лв само в Пикадили съм срещал.
Овесени ядки - 1кг - 3лв .. навсякъде
Не виждам къде е проблема.
Все пак това са храни и хранителни добавки, ако приемаш повече калории от колкото изгаряш ще качваш, ако не ще сваляш. “Гейнерът” е добър за покачване на калориите, обаче след като го спреш, ако го заместиш с ядене няма да загубиш каченото и т.н. толкова е просто а :?)
Незабравяй че хубавите работи стават бавно. Тези 10-12кг които искаш да качиш, ако искаш всичко да е качествено и чисто ще ти трябват бая пъти по един месец. (поне 7-8)
Мнението беше редактирано от Илиян на 27.02.12 22:33.
27.02.12
23:11
Не го приемам като нападка радвам се, че искате да ми помогнете ще се опитвам да ям по 6-7 пъти на ден.. естествено не да се разцепвам от ядене, защото не мога да поема толко ха-ха. Но през 2 часа ще гледам по едно нормално хранене да удрям и ще наблягам на пиле, риба, яйца, овес, ориз, картофи и т.н. Но си мислех, че няма да е лошо и гейнер и протеин да приемам..
ЕДИТ: Не съм абсолютно начинаещ, но прекъснах за дълго време, защото имам проблеми с кръста, а именно лекостепенна протруза на някои прешлени и ми казаха да почивам няколко месеца.
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 27.02.12 23:24.
казано от Илиян на 27.02.12, 22:32:
Глюкоза - 500гр (прах) - 2,30лв само в Пикадили съм срещал.
Овесени ядки - 1кг - 3лв .. навсякъде
Не виждам къде е проблема.
След голямо търсене от моя страна и аз стигнах до извода, че само в пикадили има, но съвсем случайно видях, че има и в CBA :)
В всеки тъп склад за хранителната промишленост където попиташ ще се окаже, че мащабното ти търсене и две пари не струва, глюкоза=декстроза.
казано от Valdis на 28.02.12, 00:04:
В всеки тъп склад за хранителната промишленост където попиташ ще се окаже, че мащабното ти търсене и две пари не струва, глюкоза=декстроза.
Не ми е притрябвало мнението ти.. Търсил съм в lidl, kaufland, няколко квартални магазинчета и нямаше.. не съм ходил по складовете да търся, а в големите супермаркети :)
Иска се малко акъл ама на място, да беше питал и в железарския магазин поне, можеше да имаш по голям успех. А като не ти е притрябвало моето мнение просто ни спестяваш собствената си глупост и ВОАЛА ;)
казано от Valdis на 28.02.12, 08:13:
Иска се малко акъл ама на място, да беше питал и в железарския магазин поне, можеше да имаш по голям успех. А като не ти е притрябвало моето мнение просто ни спестяваш собствената си глупост и ВОАЛА ;)
Добре, а твоята глупост спира ли? Като съм питал в 2 от най-големите вериги супермаркети и е нямало какво да очаквам от другите? Това, че искам да помогна на човека да му кажа къде няма и къде съм намерил глупост ли е или тук в форума има 2ма 3ма разбирачи които всичко знаят и се заяждат във всяка тема за най-малкото нещо, а това за складовете просто беше най-голямата глупост от твоя страна, защото в големите градове складовете може да са на доста голямо разстояние от човека, а веригите магазини се намират във всеки квартал. Спирам да пиша по темата, защото я оспахиме само загуби смисъла си :)
28.02.12
14:21
Явно гейнера да го отписвам.
казано от Bocko на 28.02.12, 12:45:
а това за складовете просто беше най-голямата глупост от твоя страна, защото в големите градове складовете може да са на доста голямо разстояние от човека, а веригите магазини се намират във всеки квартал. Спирам да пиша по темата, защото я оспахиме само загуби смисъла си :)
Цената на декстрозата в склад е 1.60-1.80лв. за килограм, глупост ли е че давам съвет къде човек може да си я набави най-изгодно??? А да кажеш, че нещо което се използва толкова широко в хранителната промишленост не може да се намери лесно за мен е глупост.
казано от Valdis на 28.02.12, 14:30:
ената на декстрозата в склад е 1.60-1.80лв. за килограм, глупост ли е че давам съвет къде човек може да си я набави най-изгодно??? А да кажеш, че нещо което се използва толкова широко в хранителната промишленост не може да се намери лесно за мен е глупост.
Не те знам от къде си, че така лесно я намираш, но тук се намира по трудно и е на цена от 2.30 за 500гр :) нямаше да има толкова много теми “от къде да си закупя декстроза”, ако се намираше във всеки град лесно :)
казано от Vladimir Lachovski на 28.02.12, 14:21:
Явно гейнера да го отписвам.
Маса се прави на МАСА!!
Гейнър (по-добре си купи декстроза и малтодекстрин 50/50) може да пиеш само веднага след тренировка по 100-тина грама.
28.02.12
22:42
Гледам, че в Силата има 1кг. декстроза за 6лева и мисля да си взема 1кг, ама по-колко на ден, с какво, как и кога да го пия, че да не взема да прекаля.
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 28.02.12 23:21.
Има толкова много он-лайн магазини за добавки, а ми се драката в кой магазин има/няма декстроза, излагате се.
Пробвай протеин 25-30грама + 50грама декстроза 2пъти дневно (сутрин на ставане и след тренировка) и когато почиваш (сутрин и следобяд)
Хранителни добавки от кауфланд - АР Ю КРЕЙЗИ - дрис дрис, шит шит ???!!!
Мнението беше редактирано от AgBOKATA на 29.02.12 13:29.
казано от Vladimir Lachovski на 27.02.12, 19:15:
Бихте ли ми препоръчали гейнер до 100лв. който ще ми стига за 1 месец?
500 яйца :)
ЕДИТ: вече 250 яйца :(
Мнението беше редактирано от default на 12.03.12 09:27.
29.02.12
11:26
Мерси адвокате, ще направя както каза.
@default мерси, ама както казах и за храна съм помислил. :)
29.02.12
12:49
500 яйца за 100 лева? Къде е това ? :D
Мнението беше редактирано от Teen Power на 29.02.12 12:50.
Аз пък се стремя да качвам от 15 години и не виждам по-подходящ вариант от гейнъра, особено за ектоморф. Бързо и лесно! За разлика от подходящата храна винаги и навсякъде можеш да забъркаш един шейк. Тук се говорят някакви крайни мнения, че едва ли не ако не спазваш напълно перфектния режим на хранене по-добре недей да тренираш, а играй шах. Аз също ги виждах така нещата докато не започнах работа. Като имаш да свършиш 1000 неща и от тях ти зависи прехраната кутията с ориз и пиле ще ти е мнооого назад в ежедневието. Аз съм бъркал шейкове по светофарите в задръстването заедно с аминокиселини и знам, че това е единствения начин да си набавяш необходимото в някои условия. Да не говорим, че тези продукти поднесени така се усвояват много по-лесно и много по-малко натоварват стомашно-чревния тракт. В никакъв случай не подценявай храненето, но си вземи и един гейнър, който ти е вкусен. Не виждам смисъл да пиеш протеинов шейк от порядъка на 80-90% без да приемаш с него калории, щом искаш да качваш.
Има някаква истина в това, че когато поддържаш високо ниво на въглехидрати става въпрос основно за саркоплазмена хипертрофия, която лесно се връща назад, но да говорим за миофибрална хипертрофия без стероиди и видим ефект в рамките на година няма как да стане. Да не говорим, че в зависимост от гените ти може и никога да не стане. Преди се опитваха да пробутват на Пиротска някакви скъпи добавки на SAN за хиперплазия, тоест изграждането на сателитни клетки, а научно още не е потвърдено изобщо съществуването им и е обект на дебати. Както и да е - наясно си, че няма да станеш шампион по културизъм с добавки, затова ако си решил да си покачваш теглото ще е за сметка на загубена дефиниция в мускулатурата. И все пак не съм чул някой да качва без въглехидрати. Овеса можеш да го оставиш за конете. Никога недей да ядеш нещо, от което ти се гади или не е приятно - остави го за прасетата. Не разбирам изказвания от типа “Тва го пих 2 месеца и нямаше ефект”, те са смешни дори в един друг форум за едни други вещества. Купуваш си храна на прах - какъв да е ефекта, освен че можеш в училище или на работното място или между лекциите да дадеш на организма си необходимото без да вадиш кутията с ориз и пиле и да ставаш за резил. По същата причина одобрявам и български добавки, защото в крайна сметка са точно това, храна на прах. Вносните продукти напоследък са много повече лъскава кутия, 1 тон изкуствени подсладители и оцветители да ти е сладко в устата цял ден след шейка. Наричам днешния пазар на добавки “Воина на цветовете”.
Ходи си купи гейнър, тренирай редовно, храни се възможно най-добре според ежедневието си и не забравяй, че не си робот за вдигане на тежести.
Мнението беше редактирано от Кобра на 29.02.12 15:19.
Пробвай с протеинова матрица от рода на Синта- 6. Хем си имаш няколко източника на протеин, хем комплексни въглехидрати и фибри. Една кутия ти е 50- тина дози за около 75 лв, стига ти спокойно за месец. Можеш да добавяш по 20тина грама декстроза към всяка доза и ето ти първокласен гейнър :)
12.03.12
01:32
казано от hesoyamaa на 08.03.12, 23:25:
Пробвай с протеинова матрица от рода на Синта- 6. Хем си имаш няколко източника на протеин, хем комплексни въглехидрати и фибри. Една кутия ти е 50- тина дози за около 75 лв, стига ти спокойно за месец. Можеш да добавяш по 20тина грама декстроза към всяка доза и ето ти първокласен гейнър :)
Да бе... да си хвърли парите за тоя прехвален и безобразно надценен и скъп прах...
казано от Vladimir Lachovski на 27.02.12, 20:44:
чел съм, че няма много смисъл, но все пак аз вярвам че има и смисъл и ефект ...
.............................................................
Мнението беше редактирано от Ради Хаджирадев на 12.03.12 01:33.
12.03.12
07:21
казано от Vladimir Lachovski на 27.02.12, 22:12:
@Dominic като го спра нищо няма да стане.. това не е като да се боцкаш в дупето а и аз не се борч за 1-2-3 кг. боря се за 11-12-13кг.
Със същия успех можеш да се бориш за световен мир.
Явно и боцкането в дупето ти е много ясно :D :D :D
21.03.12
18:00
Кой е този успех, че не виждам да съм писал някъде за някакви успехи?
На мен не ми е ясно боцкането и не искам да ми е ясно. :)
Мнението беше редактирано от Vladimir Lachovski на 21.03.12 18:19.