По кое време да тренирам?

29.02.12
00:02

Здравейте!

Опитвам се да тренирам от известно време,но едва последните дни усещам,че се получава ,по моя преценка, що-годе “както трябва”...Така де,начинаеща съм.

Въпросът ми е до колко има значение по кое време тренирам,защото сутрин не мога - става ми лошо,повдига ми се.
Обикновено енергия ми идва към около 6-7 вечерта. А и спазвам строг режим на ядене до 6. Освен това имам проблем със съня,така че лягам късно и ставам към 12 (това съм опитвала да променя,но не се получава - просто колкото и рано да стана вечер не мога да мигна преди 2-3).
Та тези последни няколко дена коремът ми е някак цялостно подут (в смисъл,че не е само познатото подуване в долната част). На този етап имам намерение да задържа сегашното си тегло,но се притеснявам дали времето на тренировката ми не е неправилно. Искам преди всичко да се постегна.
Според вас трябва ли да намеря начин да променя времето или и така е добре,а и също - да се притеснявам ли от подуването и има ли пряка връзка с тренировката?

Извинете за дългия пост,но ми е малко трудно да се обясня.
Предварително БЛАГОДАРЯ за отделеното време! : )

Тренираш когато ТИ се чувстваш най-добре!Някои предпочитат сутрин, други вечер, при всеки е различно. Аз съм точно като теб, спя до късно и си лягам към 2-3, но така се чувствам добре и не ми пречи на тренировките, които провеждам около 18-19:00, понякога и по-късно. Важното е да си почиваш достатъчно и да спиш повечко. Подуването според мен е от храната, може би твърде много въглехидрати? Може и да си хапнала повече отколкото трябва, гледай да ядеш по малко, но начесто. Ако не мине до няколко дни иди на лекар за по-сигурно, но мисля, че ще отмине от самосебе си :)

29.02.12
10:09

Чувството за подут корем може да се получи от задръжка на вода или от някоя храна (зелените салати примерно). Зависи и в кой период на цикъла си, защото след овулацията тялото започва да задържа вода и в някои случаи това може да достигне до 2-3 литра.

Е то малко информация по темата, кога да тренираме, надявам се да ти помогнат:

Фитнес и здравословно хранене за учениците втора смяна
http://www.bb-team.org/articles/1589_fitnes-i-zdravoslovno-hranene-za-uchenitsite-vtora-smyana

Тренировки и хранене при работещи нощна смяна
Възможно ли е да имате балансиран и здравословен спортен живот, ако работите нощем?
http://www.bb-team.org/articles/4054_trenirovki-i-hranene-pri-raboteshti-noshtna-smyana

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1