28.02.12
19:14
Здравейте,
тренирам от много години, но само от април до септември. Имам много добра “мускулан памет” и за около 30-40 дни влизам във форма и не ми се занимава и нямам желание да тренирам през студените сезони. Почти не съм взимал добавки - миналата година взимах само протеин, по-миналта взимах и креатин кре-алкалин и това е. Докато требирам съм на високоовъглехидратен хранителен режим, въпреки, че ми е малко трудно да го спазвам. Висок съм 183, тежа 82 кг.
Тази година съм решил да давам до 150 лв на месец за добавки за да видя има ли “файда” от добавките или са пари на вятъра.
Какво ще ми препоръчате да взимам при положение,че:
1. Ходя на фитнес 4 пъти седмично
2. 2 пъти седмично правя спринтове или бягане по 20 мин с високо темпо.
3. Почти всеки ден карам колело
4. 2 пъти седмично играя футбол
5. С бърз метаболизъм съм
6. Целта ми е покачване на ММ
Също така, в моя случай, с моята програма на трениране и мускулна памет, пак ли няма смисъл да взимам добавки през първия месец или да почвам още от първия?
Темата беше редактирана от Lexx на 28.02.12 19:26.
28.02.12
19:27
Вземи си рибено масло,мултивитамини и едно протеинче ако имаш нужда от него.
От стотиците добавки, които съществуват, от всякакви добавки преди, по време и след тренировка, вие ми препоръчвате само витамини?
Анаболи и стероиди ли искаш?
Взимай едни витамини, аминокиселини и Creatin.
Пич, ясно ми е колко ги разбираш нещата, щом ми предлагаш “едни витамини, аминокиселини и креатин” Щото креатина е само 1 вид... и витамините и аминото също! Айде някой по-компетентен да се изкаже де!
29.02.12
13:50
На теб като ти е ясно, какво питаш?
Или не ти е ясно, че като задаваш не точен въпрос няма как да получиш точен отговор.
Той въпроса, щото е много сложен и иска нужда от разяснения! Колко по-точен въпрос искаш да напиша? Кое не ти стана ясно от
“Какво ще ми препоръчате да взимам при положение,че:
1. Ходя на фитнес 4 пъти седмично
2. 2 пъти седмично правя спринтове или бягане по 20 мин с високо темпо.
3. Почти всеки ден карам колело
4. 2 пъти седмично играя футбол
5. С бърз метаболизъм съм
6. Целта ми е покачване на ММ”
Значи при всичката тази активност, да взема НЯКАВКИ витаминчета, НЯКАКЪВ креатин и ще цъфна и ще вържа! Ами да отида да си взема НЯКАКВИ витаминчета за деца, че са по-евтини и да ходя да бича лоста!
Мнението беше редактирано от Lexx на 29.02.12 15:13.
А ти с 150 лева на месец какво мислиш, че можеш да си позволиш? Незнам запознат ли си с цените на добавките, но един хубав протеин , една кутия БЦАА и едни витамини ти се връзват горе долу толкова. Аз лично за тези пари биз си взел точно тази комбинация, но нито съм ти на мускулната памет, нито на активноста.
29.02.12
20:12
150 лева са си супер..Вземаш бцаа протеин и някъв креатин и си готов.