Цвят на урината и прием на витамини?

29.02.12
11:19

Въпросът ми е следният:
Преди месец си купих въпросните витамини Адам и започнах с по 2 таблетки сутрин със закуската, както пише на опаковката. Забелязах, че до към 13:00 урината ми има наситен цвят и остра миризма и намалих на 1 таблетка, но нищо не се промени. Някакви съвети ?

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 29.02.12 15:21.

Колко вода пиеш дневно?
След 13:00 часа какво се случва?

Заради голямото количество витамин B2 е. Рибофлавинът придава жълтия и тъмен цвят. Пий повечко вода, за да се разрежда повечко урината, но това общо взето е без значение. Безопасно е, не се шашкай.

Предполагам след 13:00 урината се нормализира? Това е защото вече си изкарал излишните количества от витамина.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 29.02.12 11:41.

29.02.12
11:44

От витамин B е, и е нормално при толкова високи дози да оцветява урината (за миризмата не знам). След 13 вече го е изхвърлил от организма и нещата се връщат в порядък предполагам.

ПП Велев, ме изпревари :D

Мнението беше редактирано от Valdis на 29.02.12 11:45.

29.02.12
13:16

Да, след 13:00 вече е ок, а за водата - в никакъв случай не е малко. Пия по около 4-5 литра дневно.
Благодаря за отговорите!

01.03.12
00:28

И аз съм го забелязал същото(въпреки, че приемам ПАК), но когато пия повечко вода и след 2-3то ходене по малка нужда се нормализира цвета.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1