28.02.12
22:16
Здравейте. От два дни ме боли от дясно където е десния бъбрек. Боли ме само когато се навеждам. Не съм сигурен дали ме боли бъбрека или е някакво разтежение, но започна да ме боли след почивния ден, преди него тренирах рамо и трицепс, така че няма как да съм разтегнал нещо на това място. Опасявам се да не би да е от N.O. Xplode 2.0 който го пия от 15-ти януари по една доза на ден. Според вас прекалено дълго ли го взимам защото прочетох някъде че се пие 2 месеца и се прави минимум един месец почивка и има ли вероятност да ми навреди на бъбреците?
щом те боли само като се навеждаш надали са бъбреци(по принцип бъбреците прерязват и са като “контракции” ако мога така да се изразя) вероятно някое разтежение или контузия. Почини ден два ако болката не е сериозна ако ли не отивай на лекар за най сигурно :)
болката в бъбреците не можеш да я сбъркаш с нищо друго - вярвай ми ;)
дано никога да не разбереш за какво ти говоря
казано от FRANKO1 на 29.02.12, 09:04:
болката в бъбреците не можеш да я сбъркаш с нищо друго - вярвай ми ;)
дано никога да не разбереш за какво ти говоря
Не е така Franko, много често за оплаквания от болка в кръста, причина се оказва именно проблем с бъбреците.
29.02.12
13:30
а има ли някаква вероятност да ми навредят на бъбреците аминокиселини и витамини. До сега в продължение на месец и половина съм ги пил заедно с N.O. Xplode.
29.02.12
20:40
Бих ти препоръчал въобще да не докосваш добавки съдържащи кофеин, който най-често се използва в предтренировъчните формули и фат бърнерите. Освен в единични случаи ако ти трябва временен прилив на бодрост, а ти се спи. Аз деля хранителните добавки на два вида - Оптимизатори и Свръхстимулатори. Кофеина е свръхстимулатор (макар и не от най-опасните каквито са наркотиците да кажем) - временно ти дава пик на умствените и физическите възможности, но за сметка на по-късен срив поради изтощаване на резервите на някои невромедиатори и надбъбрените жлези. Ако злоупотребяваш с него след години очаквай да си все оклюмал в недрогирано състояние. Аминокиселините и витамините в правилните норми са оптимизатори и помагат на тялото ти да функционира добре без да го ограбва за сметка на бъдещи периоди. Проблемите ти могат да дойдат от тях само ако ги пиеш в прекомерни дози.
Относно бъбреците бих те посъветвал да ги пазиш като зеницата на окото си. Това е много деликатен орган под огромно натоварване и при проблеми болката е нетърпима да не говорим ако се опре до хемодиализи и трансплатации какво става с живота ти от там на сетне. Ако трябва си направи изследване на креатинина, а още по-добре и на креатининовия клирънс.
И по-кротко с тея добавки. Дори и за аминокиселини и витамини бих те посъветвал да не си даваш парите освен ако не ти е професионално заниманието със спорт. Купувай си хубава и вкусна храна и й се наслаждавай с кеф.
Мнението беше редактирано от Герган Петков на 29.02.12 21:29.
29.02.12
23:49
Благодаря ви много за хубавия отговор. Ще го взема предвид.