26.02.12
13:15
Здравейте,някой знае ли нещо за тази програма insanity .Отслабва ли се с нея ако се спазва?
Темата беше редактирана от Юлиян Тодоров на 26.02.12 13:16.
Пробвала съм я, но просто от любопитство. Със сигурност ще отслабнеш, ако към нея имаш и хранителен режим, но е доста тежка както можеш да се досетиш от името й. След един час подскачане няма да имаш сили за нищо друго. Принципно не съм привърженичка на такива драстични програми, за мен тренирането трябва и да е удоволствие, а не след тренировка да си за реанимация. Пробвай я и прецени, иначе със сигурност има ефект, както и много други програми като P90X, tae bo с Billy Blank…, просто трябва да намериш програмата, в която ти се чувстваш добре ;)
26.02.12
21:07
Благодаря ти ,в момента тренирам с велоаргометър интервално 20 сек. много бурзо темпо и 20 сек. нормално така в продалжение на 30 мин. ,след което права лицеви и коремни .А накой може ли да ми каже дали 2 на ден ако тренирам ще е добре .Примерно сутрин 30 мин.колело на гладно и следобяд P90X.
Нeка и други да се включат, но никога не тренирай на гладно. Има изследвания, които подкрепят и двете тези за и против храненето преди тренировка.
Повечето спортисти, с които съм говорила, а и съм чела, винаги закусват преди тренировка. Причината е, че ако не си закусвал ( говорим за лека закуска) тялото ти започва да гори мазнини не от мастните ти депа, а от вътрешните ти органи.След тренировка яж протеини и по- малко въглехидрати, защото в противен случай, тялото ти се връща във фаза глад и така ще хапнеш повече отколкото трябва при следващото хранене. За това и повечето спортуващи пият протеинови шейкове след тренировки.
28.02.12
13:02
Тренировките на гладно са ок, ако ти понасят. Обаче ако след 2 месеца с тези двукратни кардиота ти се изостри апетита като на мечок :D (а това е вероятно, много вероятно), просто си си изгубила времето. Тренирай толкова често и толкова интензивно, че реално погледнато да не ти призлява като си помислиш да го правиш за период от поне 5 месеца. Всичко друго е слаба ракия и нетърпеливост.
А инсенити наистина е тежко, особено ако си начинаещ. Но се отслабва разбира се, ако ядеш най-много за поддържащо ниво или по-малко.
Между другото, отслабва се и от ходене по 1 час на ден, отслабва се от всичко, ако ядеш по-малко.
28.02.12
13:41
В момента тренирам по следния начин: сутрин като стана към 6:30 правя 30 мин.велоаргометър интервално,като редувам 20 сек.бързо темпо и 20 сек.нормално.Следобяд тренирам по програмата insanity . Правилно ли е ? Това го правя 5 дена и 2 почивам .
28.02.12
13:47
Ако няма да спреш след 1 месец и да почнеш да преяждаш, да . И ако се чувстваш жизнена.
28.02.12
15:41
Това Инсейнити е много грубо (в готин смисъл) ,според мен .
Свършила съм още на загрявката :D
Ако те кефят яки прасци и трениране почти до смърт - това е програмата :)
Сега има ъпгрейдната версия - Insanity : The Asylum . Наистина е брутално.
28.02.12
15:54
Наистина е натоварваща,но на мен ми допада.Надявам се да сваля някой друг килограм : )
28.02.12
16:32
Ако си тежка,не те съветвам да скачаш така.
Често го споменавам,някои сигурно вече ще ме сиктирдосат :) , обаче аз миналата година си размазах колената така - точно с Инсейнити , кардиото от Шалийн Екстрийм § ТурбоФайър...Имаше един период,в който си стоях само вкъщи - беше ми трудно и до ВЦ да ида от болки.
Внимавай :)
Желая ти успех :)
28.02.12
19:34
Благодаря,156 см съм и тежа 58 кг не мисля че съм много тежка .
28.02.12
19:46
Не си,според мен :)
Нямаше как да знам :) Само предупреждавам,че е голяма мъка ,като се повредиш,макар и временно :)
Аз бях доста повече :)
29.02.12
16:30
Понеже знам,че за отслабване трябва да се тренира и с тежести ,може ли някой да ми каже къде да ги включа в тренировката си.Разполагам с ластик(със съпротивление) и с 2 гири по 5 кг ?
29.02.12
21:00
Виж упражненията в сайта и тези в бодибилдинг.ком, вземи си 1 почивен следобед и го разтегни до късна вечер и си харесай някакви упражнения, които те кефят и не ти причиняват (голям) дискомфорт. Ако ще правиш и инсенити, и допълнително кардио + тежести + диета, а и си леко начинаеща предполагам, срещата ти с Хладилния Дух ала Изяж Ме Целия е неотменима. Дай го по-кротко.
С тежести се прави готино дупе и готини мускули и се горят повече калории ( не от самите мускули, тва е малко пресилено), позабързва се метаболизма, стягат се размерите по-бързо, НО и се усилва апетита и като цяло не се отслабва така както може би си мислиш. И трябва да внимаваш. Все пак ще искаш да си на минус.
Тъй че, ако бях на твоя място, щях като за начало да почна с нещо дето ми е по силите и да намаля храната, за да не срещна гореспоменатия господин в скоро време. Пък ти просто почни от някъде, после гарантирано няма да има спирка :)
29.02.12
23:31
Благодаря ти, много : )