След тренировка?..+20 мин?

04.07.05
07:53

Може ли да пия креатина и глутамина не веднага след тренировка в залата още а след 20-тина минутки вкъщи и има ли значение?

04.07.05
08:32

Разбира се, че може! Аз така правя за креатина специално - пия го 10-15 минути след тренировката, като се прибера, щото не съм от тези дето почват в залата да си вадят “манджите”... Някои като земат в залата да се праят на големи културяги, че като вадят креатини, разни хапове, капсули... направо УЖЪЗ  :P

04.07.05
09:48

и аз го взимам 15-тина минути след тренировка. ти се възмущаваш от тия с хаповете, ама аз съм виждал един да вади кутии с храна. сяда си пича в ъгъла и си хапва. а беше некъв дебел отгоре на всичко  :D

PI

04.07.05
11:55

абсолютно съгласен съм и аз!а също го зимам креатина 15-20 мин след трен 8)

Пък и да ви кажа аз така знам че трябва да се приема де.. 8)

И аз съм тъй. След 10-15 мин у дома - креатинче, амино и протеин. Пък след 1-2 часа вече хапвам храна.

04.07.05
17:23

Може да ги пиете след 15 минути, НО ИМА ЗНАЧЕНИЕ. Разбира се че е по добре веднага след тренировката - особено АК, глутамин, креатин + глюкозата :) Не виждам проблем в това да си приемаш добавките в залата - вадя креатини, хапове, капсули, таблетки.

а беше некъв дебел отгоре на всичко

А не виждам какво значение има дали си дебел или слаб?

04.07.05
18:41

аз си ги вадя в залата пък 8) то и аз не пия много неща де :P само 1 геинер и креатин и протеин и 1 витаминки 8)

04.07.05
22:46

[quote author=“Clemenza”]Разбира се, че може! Аз така правя за креатина специално - пия го 10-15 минути след тренировката, като се прибера, щото не съм от тези дето почват в залата да си вадят “манджите”... Някои като земат в залата да се праят на големи културяги, че като вадят креатини, разни хапове, капсули... направо УЖЪЗ  :P

Само че тия, дето дъпчат в залата са сигурни, че ще се усвои веднага и добре.... а ти като се прибереш ако се помотаеш малко и няма да е същото... аз не “вадя” в залата, щото не живея далече, а и почти винаги нося нещо с мене от работата и малко ми е куцо да мъкна... иначе не ми пука да “вадя” и веднага след тренировка, в залата.... дреме ми, че има такива като тебе, дето се ужъсТяват от “подобни” “ненормални” работи.... пък било то да го “вадят” дебели, тънки, кльощави, яки, железни, кекави или к’вито и да е било хора.... дето са чували за “протеиновият прозорец” и искат да го оползотворят оптимално...
Сигурно има и “натегачи” чат-пат, ама не всички са такива.... не се стряскай ;)

Скала ;), пий си ги в залата и да не ти дреме.... можеш да си ги носиш и от вас, разбити на шейк примерно (ако освен креатин-а и глутамина пиеш и няк’ъв гейнър и/или протеин)...

04.07.05
23:21

най-добре веднага след тренировка!!!!

05.07.05
07:09

Добре а другото което е...нали креатина не трябвало да се утаява на дъното....е тва няма как да стане ако го смеся с другите и си го носа в шише

05.07.05
08:37

Няма кво да го сипваш във водата, направо си слагай праха в устата и преглъщай с чаша вода или сок

05.07.05
11:07

точно така направо в устата.

05.07.05
13:57

[quote author=“TheRock”]Добре а другото което е...нали креатина не трябвало да се утаява на дъното....е тва няма как да стане ако го смеся с другите и си го носа в шише

В този случай просто трябва да разклащаш шишето преди всяко пиене.... не е кой знае какво... креатин-а се утаява, но едно разклащане преди пиене е достатъчно, че да го “вкараш” обратно в течността.. :)

05.07.05
19:10

[quote author=“Honzik”][quote author=“Clemenza”]Разбира се, че може! Аз така правя за креатина специално - пия го 10-15 минути след тренировката, като се прибера, щото не съм от тези дето почват в залата да си вадят “манджите”... Някои като земат в залата да се праят на големи културяги, че като вадят креатини, разни хапове, капсули... направо УЖЪЗ  :P

Скала ;), пий си ги в залата и да не ти дреме.... можеш да си ги носиш и от вас, разбити на шейк примерно (ако освен креатин-а и глутамина пиеш и няк’ъв гейнър и/или протеин)...

хам грешиш и то много лошо ... кат се разтвори протеин не требе да седи повече от 15 мин !! същотото е и за креатина !!! за глутамина незнам и за геинера пак е така !!!

05.07.05
19:12

[quote author=“hollowlife”][quote author=“Honzik”][quote author=“Clemenza”]Разбира се, че може! Аз така правя за креатина специално - пия го 10-15 минути след тренировката, като се прибера, щото не съм от тези дето почват в залата да си вадят “манджите”... Някои като земат в залата да се праят на големи културяги, че като вадят креатини, разни хапове, капсули... направо УЖЪЗ  :P

хам грешиш и то много лошо ... кат се разтвори протеин не требе да седи повече от 15 мин !! същотото е и за креатина !!! за глутамина незнам и за геинера пак е така !!!

За креатина съм съгласен да не стои във вода над 10 мин. Ама я ми обясни и за другите добавки защо да е така? Че маи и аз греша и то много лошо?

05.07.05
19:21

Повечето “протеини” нямат проблем да седят разтворени в рамките на поне 4 часа ако не се нагряват и няма пряк достъп със слънчева светлина (т’ва пак си е за нагряването)... А ако стои в хладилник може да го оставиш и 12 часа...

Това за креатин-а не го знаех, но до сега не съм забелязал някакви аномалии.... какво му се случва, губи свойства??

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1