Как да започна с фитнеса?

01.03.12
12:35

На 20 години, 177 висок и тежа 70 кг..
Както се вижда положението е доста-зле.. Доста слаб за възраста си!
Със фитнес до сега не съм се занимавал.
Сега като качвам маса, какви упражнения и тренировки е добре да правя? Като начало как да стартирам.. Все пак имам да кача доста килограми.
Колебах се за ****, но се отказах. Предпочитам натуралните мъки.

Модерация: Забранени медикаменти не се обсъждат в BB-Team!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 01.03.12 12:44.

01.03.12
13:00

ти тюфлек ли искаш да ставаш че ще качваш “доста килограми” още?
колко повече искаш да тежиш на 177см за да не си “доста слаб за възрастта си” ?
разгледа ли програмите за начинаещи в сайта преди да пишеш?

01.03.12
13:39

казано от Трениращ на 01.03.12, 13:00:

Не виждам нищо лошо в това да иска да качи още “доста килограми”. До колко килограма не влизаш в определението тюфлек?

До автора. Разгледай програмите за начинаещи и раздела с хранителни режими. Има ужасно много добре представена информация в този сайт именно за начинаещи. Има и 10000 причини да не се захващаш с тъмната страна!!

01.03.12
19:45

интересно ми е откога килограмите имат значение дали си тюфлек или не?
нямам нищо против да съм 100кг на 170 и 10%BMR - нека да съм такъв тюфлек ;)
като за начало - почваш с кръгови тренировки докато научиш правилното изпълнение на упражненията и накараш мускулите и сухожилията ти да живнат - горе, във “ФИТНЕС” има програми за начинаещи. старай се да се храниш достатъчно и качествено - в сайта има много информация за храненето - “маса се прави на маса” ;)

01.03.12
20:44

казано от Трениращ на 01.03.12, 13:00:

Поне до 1 година, ако някак успея да кача 10/15 кг. ще е добре. И да, наистина изглеждам малко слаб - личи си. Снимка няма как да кача,понеже снимки никфи нямам.

казано от Момчил Ганев на 01.03.12, 13:39:

До автора. Разгледай програмите за начинаещи и раздела с хранителни режими. Има ужасно много добре представена информация в този сайт именно за начинаещи. Има и 10000 причини да не се захващаш с тъмната страна!!

В сайта чета нон стоп от няколко дни. От нищо научих доста.. най-вече за граненето. От няколко дни наглягам на високо въглехидратни и белтъчини - храни. Какво искаше да кажеш с тази тъмна страна ?

казано от FRANKO1 на 01.03.12, 19:45:

като за начало - почваш с кръгови тренировки докато научиш правилното изпълнение на упражненията и накараш мускулите и сухожилията ти да живнат - горе, във “ФИТНЕС” има програми за начинаещи. старай се да се храниш достатъчно и качествено - в сайта има много информация за храненето - “маса се прави на маса” ;)

С храната вече наблегнах серизно.. целта ми е да кача маса, за да мога после да си направя релеф.. Не за друго

И ако задавам някак си тъпи въпроси - SORRY. Много начинаещ съм ;]!

Мнението беше редактирано от No Name на 01.03.12 20:44.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1