03.03.12
01:31
Значи съставих си хранителен режим, изчислих си калориите, които трябва да приемам на ден, също и грамажите на белтъчините, въглехидратите и мазнините. Имам известен опит във фитнеса, но прекъсвах по различни причини, сега вече почти 6 месеца не съм изпускал тренировка и мисля, че е време да разнообразя малко програмата. Сегашната ми програма беше три дневен сплит. Целта ми е изчистване на мазнините от тялото с максимално малко сваляне на ММ. В момента тежа 77 килограма, имам 17 почти 18 процента подкожни мазнини, искам да запазя тези килограми или най-много да сваля 3-4 не повече. Въпросите са ми два, колко повторения е най-добре да правя, 6-8 или 10-12 ? Четох различни мнения по този въпрос, към този момент съм се ориентирал в диапазона 8-10 повторения по 4 серии с 70-80 процента от максималната тежест, с която мога да тренирам. Другия ми въпрос е за кардиото колко време е най-добре да се тича на пътеката, аз като за начало бях решил 20 минути преди и 20 след тренировка 2 пъти в седмица, но пък ми изглежда малко много ..
Еми за сега е това ще се радвам ако получа изчерпателни отговори и насоки :)
Темата беше редактирана от traiki на 03.03.12 01:32.
03.03.12
01:47
2 пъти в седмицата в нетренировъчни дни можеш да правиш хийт(интервално) кардио, повече тук - http://www.bb-team.org/articles/1408_izgaryane-na-maznini-s-intervalni-trenirovki
Мерси, доста интересна статия и даже мисля, да го пробвам интервалното кардио в понеделник, за момента реших 25-30 минути бягане на пътеката след тренировка, два пъти в седмицата.
Нов въпрос, бихте ли ми препоръчали, какво друго мога да ям за закуска вместо тия скапани макарони, чак ми се повръща от тях... защото ще ми омръзне да ям всяка сутрин зърнени закуски, евентуално мога да им сменявам вкуса, но пък искам и нещо друго да разнообразя малко менюто