03.03.12
10:47
Здравейте. Мисля да я пробвам тази добавка, след като изчетох добри отзиви за нея, но гледам се продава под различни форми. Примерно AAKG (L-Аргинин-алфа-кетоглутарат), L-Аргинин - свободна форма, Л-Аргинин Етил Естер Дихлорид и някакви други/не се сещам/, и съвсем се обърках. Дайте ми съвет какъв да си взема.
Благодаря и поздрави на всички.
03.03.12
11:14
На колко години си ?
03.03.12
11:52
На колко години си ?
На 34
05.03.12
08:48
Чета хубави неща за него - напоследък ми е високо кръвното, искам да смъкна малко мазнини, а и четох, че подобрява усвояването на белтъците...Навсякъде обаче дават и различни дози...
Мнението беше редактирано от Петър Киров на 05.03.12 10:40.
05.03.12
16:08
AAKG
Лека обосновка може ли? Благодаря.
Мнението беше редактирано от Петър Киров на 05.03.12 16:08.
Не вярвам да усетиш разлика между различните форми. Лично аз нямам начин да измеря кой колко е ефикасен или се усвоява по-добре или не, може би колегите знаят как? :) Определено мога да кажа че има разлика когато приемаш и когато не, но кой-колко е ефикасен... незнам, всеки си има собствено мнение.
05.03.12
22:29
Не вярвам да усетиш разлика между различните форми. Лично аз нямам начин да измеря кой колко е ефикасен или се усвоява по-добре или не, може би колегите знаят как? :) Определено мога да кажа че има разлика когато приемаш и когато не, но кой-колко е ефикасен... незнам, всеки си има собствено мнение.
Не ми е до постижения, повече ме интересува коя от двете форми - ААКГ и свободна форма се усвоява по-добре и безвредни ли са и двете форми.
Мнението беше редактирано от Петър Киров на 05.03.12 22:33.
National Strength and Conditioning Association-certified strength coach David Barr states that manufactures of AAKG often claim that the alpha-ketoglutarate in the supplement can improve arginine absorption or cause a “time-released” effect on the arginine. There is no scientific evidence to support these claims, and it is likely that AAKG produces similar boosts in blood arginine levels as L-arginine supplements.
Read more: http://www.livestrong.com/article/519918-aakg-vs-l-arginine/#ixzz1oJU58UPL
Малък цитат от статия която намерих набързо. Доста от производителите на ААКГ казват че се усвоява по добре и постепенно, но няма научни доказателства за това, и е вероятно ААКГ да дава сходни резултати с чист л-аргинин. Надявам се да ти е от помощ.
06.03.12
22:01
.....
Мнението беше редактирано от Петър Киров на 11.03.12 13:24.