27.02.12
01:52
Като начало ето ви един линк, за да се ориентирате за какво говоря. За втори път го взимам и ми е много приятен като сок. Мисля да го влагам в менюто си покрай закуските, но се чудя дали реално може да се произведе сок без консерванти, който да издържа повечко време. Сега като се замислих не проверих конкретно на опаковката колко трае, но щом се продава в супермаркета, а не е в хладилна витрина или нещо такова, значи че трябва да е издръжливо.
Принципно не съм любител на купешките “натурални” сокове, защото всички знаем, че има всичко друго, но не и плод, но този конкретно ме хвана за консуматор. Надявам се да е някоя новаторска българска фирма, която опитвайки се да пробие все още няма да си е развалила продукта :Д
На консистенция, мирис, вид -досущ като сока, който си изисквам с машината.
Някакви впечатления или отзиви?
ПП
Така като погледнеш темата и вида на кутията може да действате скептично, но ми се иска да ми отговори някой пробвал го или наясно със самата производственост, защото наистина ми се вижда доста добър сок...
Темата беше редактирана от Мая-Ру на 27.02.12 01:54.
На примосия е ;р
5,55лв/3л хах
Но да ти кажа, преди съм го носила за почерпка на гости и ми се струваше идеален. Вчера си взех и сега на закуска реших да го пробвам и ми се струва... ау, ужасно сладък. Дали защото спрях да приемам сладко, освен сушени плодове, и отвикнах или просто сока наистина е гадно сладък не знам...
казано от Мая-Ру на 27.02.12, 09:55:
Вчера си взех и сега на закуска реших да го пробвам и ми се струва... ау, ужасно сладък. Дали защото спрях да приемам сладко, освен сушени плодове, и отвикнах или просто сока наистина е гадно сладък не знам...
Захарта също служи като консервант ;) Защо просто не си купиш ябълки? Едва ли има по-достъпен плод...
казано от Мая-Ру на 27.02.12, 01:52:
[url=http://bgapple.com/?page=home]но се чудя дали реално може да се произведе сок без консерванти,
Може, пастьоризацията е процес, който върши това, по-показателно ще е да пробваш да оставиш една чаша сок на стайна температура за няколко дни, ако започне ферментация и се вкисне значи има шанс да е истински.
казано от default на 29.02.12, 09:37:
Захарта също служи като консервант ;)
Тъй ли? Вероятно за това се използва толкова масово във ферментационни процеси и е една от масовите суровини за производство на алкохол?
Мнението беше редактирано от Valdis на 29.02.12 09:48.
казано от Valdis на 29.02.12, 09:48:
казано от Мая-Ру на 27.02.12, 01:52:
[url=http://bgapple.com/?page=home]но се чудя дали реално може да се произведе сок без консерванти,
Може, пастьоризацията е процес, който върши това, по-показателно ще е да пробваш да оставиш една чаша сок на стайна температура за няколко дни, ако започне ферментация и се вкисне значи има шанс да е истински.
казано от default на 29.02.12, 09:37:
Захарта също служи като консервант ;)
Тъй ли? Вероятно за това се използва толкова масово във ферментационни процеси и е една от масовите суровини за производство на алкохол?
Да, и с нея се правят сладка и компоти също. Валдис, ти да не работиш във винпром?
казано от default на 29.02.12, 09:56:
Да, и с нея се правят сладка и компоти също.
Сладката и компотите минават през процес на пастьоризация, като послеследствие на този процес в опаковката се получава вакум, при липса на кислород стерилизирания продукт може да изкара десетки години, но това важи и за стерилизирано месо, в което не се слага захар например.
казано от default на 29.02.12, 09:56:
Валдис, ти да не работиш във винпром?
Не, на светлинни години съм от тази сфера. :D Но е факт, че в работните процеси при мен се ползва доста често етилов алкохол, за който определено може да се твърди, че е добър консерватор ;)
Мнението беше редактирано от Valdis на 29.02.12 10:17.
Аз я ползвам само в домашни условия за сгъстяване на мляко и направата на домашно сладко. Издържат по седмица и 10 дена без проблем. За повече не мога да коментирам защото биват изядени ;) Иначе за пастьоризацията е ясно, няма кислород, няма и окисляване.
Ами, точно това е, че (според писанията на опаковката, а и в сайта) захар УЖ няма. Възможно е сорта ябълка използван да преобладава от сладките. Последният път, когато пихме от него си беше кисел, този път е сладък. Знам ли и аз.
Valdis, ще пробвам да оставя малка част, за да видим дали ще вкисне. Благодаря за мненията.
Имам си, но сутрин нямам време и нерви за 1 чаша да мия цялата огромна машина. За цели плодове е и има много компоненти. Вярно е, че сока е много по-добър обаче :)
Едит:
Сока не мръдна след повече от 24ч. в чаша на стайна температура. Тези дни пих и фреш и няма нищо общо свежия вкус с този от кутията. Зачеркваме трайно всички глупости, които се продават опаковани.
Благодаря за мненията : ))
Мнението беше редактирано от Мая-Ру на 22.03.12 14:47.