25.05.04
23:07
мисля си , че или не Ви се чете или не сте забелязали постинга в тремата “грешките...” или е въпрос на лична антипатия...
все пак правя още един опит да извикам за помощ , като копирам постинга от тената “големие грешки” и го изведа в самостоятелна тема , с идеята че така ще падне под погледа на повече ....
ето буквално темата:
Майкооо милааааааа........
Божеее Господииииииии...............,
Господ ли, майка ли не знам ,
но като Ви чета май направо Сатаната има да се учи от мен ...по грешен едва ли е...
като зачетох за първи път темата, направо ме изби на лудост и изпищях, аз изобщо какво правя в тази зала всеки ден по 2-2,5 часа и то без да се офлянквам, с мини почивчици от по 10 -20 секунди...
но като се замислих, дали е грешно или не нещо зависи от целта, която се преследва, Вие гоните постижения за маса, докато аз освен релеф, стягане и малко маса по раменете и ръцете не гоня кой знае какво...
за каво всъщност иде реч
понеже ще се обърна към Вас за съвет или поне за мнение, ми се струва, че е добре да поразкажа нещо от по-рано
затова, на който му се струват глупости или не интересно-да не чете
от дете бях пълна и в пубертета се “източих “ и влязох в по-човешки форми, да не говорим, че това и желанието да задържа мъжкото внимание (какво да се будалкаме всяко осъзнало пола си същество търси вниманието на противоположния пол, е, с някои незначителни изключения) и така се подлагах на какви ли не унищожителни диети, аеробики, каланетики и движение в каква ли не форма...така до завъшване на средното образование поддържах 54 кг за 165 см, после позанемарих движението и последните три години подържам 46-48 кг , като зимата качвам 5 кг отгоре, а лятото ги свалям, отдавна мисля за фитнес, но все някакви обстоятелства (като мъжка ревност) са ме спирали, тази зима обаче внесох доста промени в живота си и се разпореждам както си искам, така и реших, че е крайно време да вляза в бленуваната зала и така един невзрачен и значителен ден цъфнах на касата с думите:”за първи път идвам, нищо не разбирам...” момичето ми каза, че има инструктор и той също чу заветните думи...и ми показа разни упражнения за крака, а когато попитах “а за ръце?” ми каза , че ще остане другия път, тогава беше друг инструктор....и той нещо показа...
...и така започнах с някакъв хаос от упражнения, като гледах да редувам едно упражнение за крака с друго за ръце за да си почиват различните мускули, започнах с около час в залата, на лоста на лежанката без дискове... с минимани тежести по уредите и когато единия инструктор ми прдложи да увелича тжестите на един уред реагирах все едно ми предлага “харакири”.. но постепенно забелязах, че ми е прекалено лесно и взех сама да си увеличавам тежестта,
продължих да карам на самотек, като видя, че на мякой уред правя по 4-5 серии с по 15-20 повторения и мога и още, значи трябва да увелича тежестта...
...предполагам в началото напредъка е по-бъра и след 6 месеца да кажем ще има едно равновесно положение, т.е няма да напредвам , а ще здържам нивото, не знам , няма с кого да коментирам...
сега ще опиша какво правя, за да е ясно къде ги губя тези 2,5 часа
1.колело-20-60 минути
2.пек-дек с опрени лакти и хващане на ръкохватките 20 кг 5 сер по 10 повт
3.пек-дек без лаки 20 кг 5 сер по 10 повт
4.лежанка 3 дупка за горна част на гърдите лост18 кг 4 сер по 10 повт
5.лежанка без наклон за средна част на гърдите лост 18 кг 4 сер по 10 повт
6.разтваряне на дъмпели на лежанка без наклон 4 кг 5-6сер по 12 повт
7.за бицепс дъмпели 4 кг 4-5 серии по 8 повторения
8.за рамо с дъмпели вдигане 4 кг 5 серии по 8-10 повторения
9.пул даун отпред 20 кг 4 сер по 10-12 повторения
10.пул даун отзад 20 кг 4 сер по 10-12 повторения
11.пул даун със събрани ръце 20 кг 4 сер по 10-12 повторения
12.пек-дек за вътр част на бедрата изпънати крака 15 кг 4-5 серии по 80-110 повторения
13.пек-дек за вътр част на бедрата сгънати крака 20 кг 4-5 серии по 80-110 повторения
14.пек-дек за външ част на бедрата 20 кг 4-5 серии по 80-110 повторения
15.махове за вътр част на краката 30 кг 4-5 серии по 70-80 повторения
16.махове за задната част на краката 30 кг 4-5 серии по 70-80 повторения
и към това като добавим , че за ден изминавам 8 -10 км пеша (до работа и обратно - нарочно пеша)
стратегия за горната част на тялото :да се нартупа малко маса и релеф, затова до повторенията са до 10-12 и като стане лесно качвам тежестта
стратегия за крака :никаква маса само стягане и релеф, затова с по малки от пределните тежести, например ако мога да направя 4 серии от 15 повторения с 40 кг, правя 4 серии по 100 повторения с 15-20 кг
винаги съм имала прави и добре оформени крака, но това тук е направо приказка , ефекта е поразителен
грешка: в началото за крака правех серии с малко повторения и пределни тежести, като резултата избиваше в маса, което направо ме ужасяваше, като започнах с по-малки тежест и повече повторения ефекта беше поразяващ
равносметка:сега при ръцете виждам желан ефект, релефниост и малко качване на маса, гърбът ми се поизправи, малко се бях поотпуснала, краката –много стегнати и прекрасно оформени и това, което най-много ме плашеше бюстът ми се съхрани все така прекрасен, плашеха ме как ще се “изпшайдуши” особено от лежанката за средната част на гърдите...нищо подобно, е, да не дърпам, все пак, дявола за рогата, има време ...
е, забравих да напиша че започнах в средата на март, и до сега за близо 2 месеца и 10 дена съм пропуснала само 3 дни, постепенно се увеличи времето на престой от час в началото до 2,5 часа сега , почивам по 10-20 секунди, явно просто не се претоварвам, казаха ми че за начинаещ не е страшно да ходя всеки ден и да тренирам всички мускули, аз си го обеснявах с идеята да добия малко сила преди да премина към 3 пъти в седмицата
а ако знаете как ми се увеличи издържливостта и силата
и най-важното не ходя насила , харесва ми (все още) това е просто нов начин на живот
май ще продъжа някой друг път, че много се улях
кажете какво мислите момчета (и момичета)
26.05.04
03:00
Дивна, дано не ти прозвучи неприлично, ала дай ни снимки от преди и от сега, все пак твоите цели не са сухия релеф, доколкото разбирам атлетично-женствена осанка. Това със математика неможем да го изчислим. :) На “хартия” режима ти е ОК. Фотоапарата рядко лъже, но и да лъже казва повече от описанието на хартия! :P
ами никак не ме обижда даже, нито ме е срам от това, което съм , аз съм каквато съм и това освен да ми харесва и да го подобрявам , друг избор нямам (т.е. няма к’во да се оплаквам, приемам действителността и работя за подобреието й)
а за снимките няма проблем, само ми е трудно да избера най-подходящите и тези , кото има не съм сигурна до колко ще вършят работа, все пак тук ще пусна няколко и ще ти дам линк за повече, където ще те ориентирам кои какви са
от хилавия период лятото, когато поддържах 46-48 кг
http://free.bol.bg/diva//1.jpg
вижда се какви са ми хилави ръцете, сега имат малко маса и релеф
сега от преди 3 седмици, когато все още действах за крака с пределни тежести и 15 повторения, а сега го правя с по малки тежести и 100-150 повотрения
http://free.bol.bg/diva/LAST/ayazmo_2_res_2.JPG
бричовете има да ги изчиствам с доста постоянство , за тях действам по всички фронтове и кремове и фитнес...
след като започнах фитнеса ми направи впечатление как краката ми се прибраха , “стегнага се навътре”, особено вътрешната част на бедрата и като се тръсна крака или като стъпвам, не се “тресе” както преди, дори и 46 кг да си месото си месо, мускула мускул
другото, което ми прави впечатление, сега съм около 50 кг , а ми стават дрехите, когато бях 46, явно мускулите се развиват и наистина тежат иначе не знам как да си го обесня, предупредиха ме да не се отчайвам от показанията на кантара, да гледам дали това в оглеалото ми харесва
ето връзка към още снимки http://www.divna.org/album/, за да се ориентираш най-стари са снимките с тъмна дълга коса, там до винената кола(на предпоследния ред първата) е от преди години, след това по давност са тези , на които съм с тъмна къса коса, следват русите, като първата е най-нова, десетата е от началото на занимаането ми с фитнес , а на последния ред втората-от офиса е от дебелия ми период зимата
:oops: :oops: :oops:
26.05.04
11:43
Причината дрехите ти когато си била по-лека но си имала мазнини да ти стават е, че мастната тъкан на килограм тегло заема повече площ от колкото килограм мускулна. С две думи преформирала си успешно. На снимките се вижда прогреса ти. За тези няколко месеца си оформила стабилна основа за бъдещето. Продължавай в този дух и радвам се, че фитнеса ти дава удоволствие, а не е просто досадна необходимост.
да, за моя радост е все още удоволствие и необходимост, не скам да мисля за мига, в който ще си кажа “по, дяволите трябва да отивам, за да поддържам форма”...и се надявам, че от мен зависи такъв момент да не идва, а и веоятно ще измисля алтернатива или стратегия, за да преодолея кризата... :oops:
аз някъде другаде постнах, че е изумително как оставям всичката гадост навън и вляза ли в залата целият свят е просто много далеч и дори изумявам как така успявам за нищо да не мисля, ако това е концентрацията то е нещо изумително, по дяволите за трети път употребявам тази дума, но вероятно затова не разбирам тези които посещават на групчки и хи-хи-хи , ха-ха -ха ...,ей ъй им минава времето, разсейват се, може би пък те така си почиват, мен ме дразни да ми бръщолевят скудоумици..
...днес беше голяма картинка, влязоха две фолк звезди и се изчаквха да не се засенчат..аз едната хич нямаше да я позная, понеже имам афинитет към по-твърдия саунд и...много смешно беше...ама айде да не дрънкам и аз....
Moga da kaja samo edno neshto BRAVO! Ve4e imash figura na atlet a ne na slabi4ko momi4e s pregurbeni i sviti ramene. Ne razbiram ot jenski fitnes no programata koyato pravish mi se struva tejka i mnogo produljitelna i mi se struva 4e pregaryash muskulite. Na mestata na koito iskash da ka4vash ne se plashi da vdigash tejko spored sposobnostite si kratkite i intenzivni trenirovki poka4vat muskulnata masa mnogo po efektivno ot produljitelnite trenirovki s mnogo povtoreniya. Vse pak fiziologiyata na dvata pola se razli4ava i sum 4uval 4e za jenite po produljitelnite natovarvaniya ne sa protivopokazni. Az li4no sum privurjenik na intuitivniya podhod v trenirovu4nata strategiya za jalost oba4e za da go prilagash uspeshno tryabva da natrupash opit za tova kak reagira tyaloto ti na opredelen vid uprajnenie ili trenirovu4en pohvat. Produljavai vse taka i si pazi snimkite za da pokazvash na priyatelki kakva metamorfoza moje da nastupi pri zanimaniyata s fitnes. Pojelavam ti vsi4ko nai-dobro!
мерси много за подкрепата, много имах нужда от нещо насърчително и позитивно, честно казано тук “на живо” почти няма с кого да коментирам трезво и всяка помощ и подкрепа от форумите ми е безценна, за това все питам...
а снимките не само пазя, но и периодично правя, вече имам и по екип на терасата в залата, но още не е промита, но ако Ви е интерсно как вървят нещата мога д я пусна като стане...
за интуитивния подход съм толкова твърдо “ЗА”, само че силата му е след като опита натежи, но и този период трябва да се мине....
може би е добре да говоря и с жена спортист, метдист... оптитна има нещо с хормоните...при мъжете и жените
divna, сега ти остава само да натириш ревнивата гад, ако все още си с него, и занапред да се стремиш да се харесваш предимно на себе си :)
дааа, този пистолет прави добра група и...освен това е точен до лудост, на мухата й отнесохме главата
не, съм сигурна дали разбираш този “оръжеен жаргон”, но ревнивата гад е “натирен” и вдишам с пълни гърди от магията да следвам пътя, който чертая, а този път четаят стъпките, които правя всеки ден - към самата себе си (собственото си усъвършенстване), към хората които са влюбени в изкуството да вярват в чудеса...защото чудесата сме самите ние и за да се сбъдне чудото трябва да вярваш (особено в себе си...)
трябва да спра по това време май... :twisted: :oops:
Divna uprajneniqta za krakata na ma6ini li go pravi6?Pitam za6toto ni6to ne razbiram ot tova koeto si napisala:)))
да, мисля, че може да се каже,
едното е като столче с вратички, които ти разтваряш с крака , а вратичките са натоварени с тежести, които ти избираш от 5 до 50 кг през 5кг
другият уред е пак столче с вратички, но там ги затваряш, все едно сядаш на стол с разтворени крака (свити в колената) и трябва да ги събереш...
третото-маховете...нещо като “махалото на Фуко”, права си, единия крак го изнасяш леко напред и започваш да го размахваш на ляво и на дясно, опрян в един лост, все едно го клатиш, но и тук има тежести и те ти пречат така свободно да си махаш
аз специално, за да науча кой уред как се казва, търсех в гугъла виртуални магазини за такива уреди, където да видя снимка и име, но най-лесно се справих на сайта на bb-team, където са показани упражненията, за съжаление, точно тези уреди, обикновено класифицирани като ‘женски” липсват, затова се опитах така да ти ги опиша, иначе бих ти пускала линк директно към снимката...
ти се занимаваш от скоро или просто от моите писанки нищо не е ясно, вероятно ако ги погледне инструкторка ще ти покаже такива уреди, ако има в залата...на аз ще се поразгледам и ако попадна на нещо подходящо като снимка , ще ти дам линк да видиш :twisted:
да, мисля, че може да се каже,
едното е като столче с вратички, които ти разтваряш с крака , а вратичките са натоварени с тежести, които ти избираш от 5 до 50 кг през 5кг
другият уред е пак столче с вратички, но там ги затваряш, все едно сядаш на стол с разтворени крака (свити в колената) и трябва да ги събереш...
третото-маховете...нещо като “махалото на Фуко”, права си, единия крак го изнасяш леко напред и започваш да го размахваш на ляво и на дясно, опрян в един лост, все едно го клатиш, но и тук има тежести и те ти пречат така свободно да си махаш
аз специално, за да науча кой уред как се казва, търсех в гугъла виртуални магазини за такива уреди, където да видя снимка и име, но най-лесно се справих на сайта на bb-team, където са показани упражненията, за съжаление, точно тези уреди, обикновено класифицирани като ‘женски” липсват, затова се опитах така да ти ги опиша, иначе бих ти пускала линк директно към снимката...
ти се занимаваш от скоро или просто от моите писанки нищо не е ясно, вероятно ако ги погледне инструкторка ще ти покаже такива уреди, ако има в залата...на аз ще се поразгледам и ако попадна на нещо подходящо като снимка , ще ти дам линк да видиш :twisted:
Az po princip ne razbiram.Ina4e ti si go opisala mnogo dobre.