02.03.12
14:28
Време е и аз да започна да се храня правилно и да покача малко килограмите.
Информация за мен :
16 Години
175-179 см. висок
75 килограма
Тип тяло : Средно м/у екто и мезо.
Възстановяване: Не много бързо.
Разполагам с 4-5 лв. за училище. Обикновено си взимам 1-2 лева за след тренировка и си купувам 2 банана и 1 кисело мляко. Имам възможността да ставам ранно, но съм на училище в 7:30.
Определих моя калориен баланс - 3100 калорий, съотношението между В-50%, Б-30%, М-20%
Тренирам по системата за сила “5x5” - 3 дни в седмицата (Понеделник, Сряда, Петък).
Въглехидрати - 387,5:5 = 77,5 гр. на всяко ядене.
Белтъци - 232,5:5 = 46,5 гр. на всяко ядене.
Мазнини - 68,8:5 = 14 гр. на всяко ядене.
Определил съм горе долу кой часове ще се храня
Тренировъчен ден : Въглехидрати, Белтъчини и Мазнини.
1 Хранене - Закуска 7:00-7:15 [В:95 гр. ; Б:46,5 гр. ; М:14 гр. ]
2 Хранене - 10:00-10:30 [ В:65,8 гр. ; Б:45,5 гр. ; М:14 гр. ]
3 Хранене - 12:00-14:00 [ В:65,8 гр. ; Б:45,5 гр. ; М:14 гр. ]
4 Хранене - След тренировка към 18:00-19:00 [В:95 гр. ; Б:46,5 гр. ; М:14 гр. ]
5 Хранене - Вечеря 20:30-21:30 [ В:65,8 гр. ; Б:45,5 гр. ; М:14 гр. ]
Как ви се струва предначертания график, бъркам ли някъде и ако да посочете и кажете как да коригирам :), ще съм ви благодарен.
Темата беше редактирана от Acework на 02.03.12 15:58.
Всичко е точно.
Само да те попитам какво ядеш?
(интересен ми е хранителният ти режим..)
Алекс, до сега съм ял глупости и изобщо не ме интересуваше какво ям, важното беше да не съм гладен. От неделя ще почна да се храня правилно, скоро ще добавя в тази тема какъв ще бъде хранителния ми режим (Продукти) и ще се надявам ако имам грешки да ме коригирате :)
Сега ми изникнаха два въпроса. Примерно сутринта трябва да изям 100 грама яйца, как да ги отмеря ? :D
Каква е разликата между суров и сушен банан и как да ги разпознавам ?
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 02.03.12 16:13.
казано от Иван Йорданов на 02.03.12, 15:48:
Алекс, до сега съм ял глупости и изобщо не ме интересуваше какво ям, важното беше да не съм гладен. От неделя ще почна да се храня правилно, скоро ще добавя в тази тема какъв ще бъде хранителния ми режим (Продукти) и ще се надявам ако имам грешки да ме коригирате :)
Сега ми изникнаха два въпроса. Примерно сутринта трябва да изям 100 грама яйца, как да ги отмеря ? :D
Каква е разликата между суров и сушен банан и как да ги разпознавам ?
Ами по принцип когато в живота ти се наложи да премериш колко тежи нещо какво използваш? Кантар нали? Има специални везни за хранителни продукти. Без такава ще ти е трудно да прецениш. Ориентировъчно едно средно голямо яйце тежи около 50 гр.
Визуално сушените банани се познават лесно от суровите:
Суровите банани са жълти, цели и обвити в кора!
Сушените банани са обелени, нарязани на шайби и сбръчкани!
Не се паникьосвай - няма начин да ги сбъркаш!
Вземи си електронна везна за измерване на грамажа на продуктите, много е полезна (мойта е 20лв) евтини са.
02.03.12
21:46
Белтъчините са много,не ми се вярва да ги усвоиш тези 230 грама,остави ги на 160 грама.Вместо това вдигни мазнините на 100 грама.
Везна, че ще си купя - ще си купя !
Отдавам му на разсъждения тези дни и все още не ми идва на ум за храната :D. Какво ще закусвам, какво ще ям в училище, вкъщи ли ще си го приготвям или ще си го купувам.
Имам въпрос. Разнообразна ли трябва да бъде храната ми ? Примерно в Понеделник съм изял сутрин няколко грама сирене и да повтарям това всеки ден или да сменявам източниците на калории всеки ден ?
03.03.12
18:53
Кви везни бе братче.. ако везната решаваше проблема щеше да е много лесно :)
Абе ти сега май чакаш някой да седне да ти напише менюто.Ами няма как да стане.Хвани си таблица с калориите на хранителните продукти ,вземи си един калкулатор и почвай да изчисляваш.
А като гледам стажа и годините,хич не ти трябва кантар,ама хайде.
Мнението беше редактирано от For Lert на 03.03.12 19:22.
На ръце ли ще меря грамажите или на ОКО ? Къде съм написал какъв стаж имам ? Не съм искал някой да ми пише менюто, просто зададох въпросите:
“Имам въпрос. Разнообразна ли трябва да бъде храната ми ? Примерно в Понеделник съм изял сутрин няколко грама сирене и да повтарям това всеки ден или да сменявам източниците на калории всеки ден ?”
И споделих с вас :
“Отдавам му на разсъждения тези дни и все още не ми идва на ум за храната . Какво ще закусвам, какво ще ям в училище, вкъщи ли ще си го приготвям или ще си го купувам ?”
Моля с хора с коефициент на интелигентност под 20 да не пишат. Шегувам се, не го приемайте на вътре.
Струва ми се, че сте на мода да пишете коментари с цел да се заяждате, а не да давате съвети или да обменим информация...Спестете си го !
Мнението беше редактирано от Acework на 04.03.12 09:22.
Не съм казал нищо с цел заяждане.Толкова ли е трудно да си купиш една бучка сирене половин кг и да я нарежеш на 5 равни част,та така да определиш колко е 100 грама.Или половин килограм пакет овесени ядки,спагети,боб,леща,извара и каквото се сетиш ,да разбереш колко са 100-200 гр и т.н.Не вярвам,че си професионален спортист та да се бориш за всеки един грам повече или по-малко.