Гейнъри

04.03.12
18:15

Днес във фитнеса питах дали има смисъл да вземам протеини, защото съм много слаб. Колкото и храна да ям оставам 50 килограма, което е страшно малко (16 години, 170см). Той ми каза, че по скоро трябва да вземам гейнъри, защото явно имам бърз метаболизъм. Има ли смисъл да вземам и ще ми помогнат ли да вдигна малко килограмите (фитнеса има ефект, личи си, но не съм вдигнал нито 1 килограм).

DE

04.03.12
18:29

Явно не ядеш достатъчно храна :)

04.03.12
18:33

казано от Denis22 на 04.03.12, 18:29:

Явно не ядеш достатъчно храна :)

Ям по поне 5 пъти на ден и не защото трябва, а защото наистина нон стоп съм гладен. Ям всичко. Буквално.
Родителите ми вече се изумяват къде отива всичката храна :D

04.03.12
18:49

Айде и твоя режим от 15 яденета да го постнеш, та да видим къде е проблема! Опиши как си се хранил последните няколко дни и да видим дали ядеш наистина много или просто ти така си мислиш.

04.03.12
18:55

казано от dr jack на 04.03.12, 18:49:

Айде и твоя режим от 15 яденета да го постнеш, та да видим къде е проблема! Опиши как си се хранил последните няколко дни и да видим дали ядеш наистина много или просто ти така си мислиш.

Първя смяна съм
1.6:30 - Мюсли с кисело мляко и 1 чаша прясно мляко
2. 10 часа (училище)- 2 сандвича (+1 банан понякога)
3. 13:30-45 -  варени картофи или ориз на фурна + месо (риба или свинско/пилешко)
от 3 часа съм на фитнес
4. 17:00 - яйца, обикновенно омлет, с шунка, хляб и понякога малко сланина за вкус
5. 19:30-20:00 - отново месо (обикновенно пържола)/риба + картофи/ориз
6. 22:00 - 1-2 сандвича + банан
Гледам да спазвам тази програма, а когато примерно няма месо ами примерно зеле (майка ми си прави, каквото иска, въобще не ме слуша), просто ям повече (от 6 до 8 яденета).

Мнението беше редактирано от shellcracker на 04.03.12 18:57.

HE

04.03.12
19:02

казано от Константин Желев на 04.03.12, 18:55:

Първя смяна съм
3. 13:30-45 -  варени картофи или ориз на фурна + месо (риба или свинско/пилешко)
от 3 часа съм на фитнес
4. 17:00 - яйца, обикновенно омлет, с шунка, хляб и понякога малко сланина за вкус

Сега остава да кажеш и от къде го копира или го сглоби от няколко режима? :D
Освен ако не ядеш по 50 гр. от изброеното, няма вариант да не качваш. Уверенията можеш да си спестиш, защото не можеш да ме убедиш, че ядеш и не качваш.
Има и друг вариант - да ни будалкаш с глупости, та да ти кажем “Вземи си гейнър”. Айде нема нужда. Като си решил да взимаш нещо, що не минем без глупости, да си го вземеш, ще мирясаш и няма да ни губиш времето с глупости.

04.03.12
19:06

казано от head_hunter на 04.03.12, 19:02:

казано от Константин Желев на 04.03.12, 18:55:

Първя смяна съм
от 3 часа съм на фитнес

Сега остава да кажеш и от къде го копира или го сглоби от няколко режима? :D
Освен ако не ядеш по 50 гр. от изброеното, няма вариант да не качваш. Уверенията можеш да си спестиш, защото не можеш да ме убедиш, че ядеш и не качваш.
Има и друг вариант - да ни будалкаш с глупости, та да ти кажем “Вземи си гейнър”. Айде нема нужда. Като си решил да взимаш нещо, що не минем без глупости, да си го вземеш, ще мирясаш и няма да ни губиш времето с глупости.

Всъщност не, вземам това. И ям колкото мога винаги. Ако искаш ми вярвай, просто исках да се допитам. Тази програма ми я състави инструктора и си я спазвам стриктно, защото АЗ искам да кача. Тръгнах на фитнес точно заради тази причина и смятам докато не дигна килограми да не се отказвам. И не, точно обратното, не искам да вземам гейнъри и се надявам да има друг начин. Не искам да вземам добавки поради много причини. Ако исках нямаше да питам, а щях да си взема директно.
ПП: Това дори не ми се вижда толкова много или просто имаме различна представа за количеството. Винаги ям, колкото мога. Не мога да отрека, че за една година съм дигнал може би 7-8 килограма (без фитнес), но все още съм ужасно слаб и за това и спазвам такива програми и питам за “Гейнъри”, което до тази сутрин дори не знаех какво е.

Мнението беше редактирано от shellcracker на 04.03.12 19:09.

04.03.12
19:16

Концентрирай се върху покачването на работните килограми. Процеса на покачване на мускулна маса не е просто да излъжеш тялото си да качва, като му даваш много калории и протеин. Нека силовия прогрес, подплатен с достатъчно протеин и калории да даде отражение в покачването на тегло.

Упражнението, което стимулира най-силен мускулен растеж в цялото тяло, това е клекът с щанга. Нека следващите месеци програмата ти да е изградена около него. Не ми е любимото упражнение за крака, но когато целта е мускулна маса на всяка цена - това е начинът.

Също така вкарай повече мазнинно концентрирани храни като масло, сланина, ядки (орехи, бадеми), заквасена сметана, зехтин. Това е. Две неща ти трябват - силов прогрес и калории. Протеинът е на трето място, но гледай да го осигуряваш и него... 1,5-2г/кг телесно тегло от животински източници.

10

04.03.12
20:06

Земи си овесени трици, 1 шейкър и прясно мляко. Слагай по 50-100гр овес в шейкъра с 300-400мл прясно мляко и го пери 3-4 пъти дневно..

04.03.12
22:17

казано от Константин Желев на 04.03.12, 18:15:

Днес във фитнеса питах дали има смисъл да вземам протеини, защото съм много слаб. Колкото и храна да ям оставам 50 килограма, което е страшно малко (16 години, 170см). Той ми каза, че по скоро трябва да вземам гейнъри, защото явно имам бърз метаболизъм. Има ли смисъл да вземам и ще ми помогнат ли да вдигна малко килограмите (фитнеса има ефект, личи си, но не съм вдигнал нито 1 килограм).

А от колко време тренираш?

04.03.12
22:49

казано от Slim на 04.03.12, 22:17:

казано от Константин Желев на 04.03.12, 18:15:

А от колко време тренираш?

Мисля че станаха около 3 месеца (клонящи към 4).

05.03.12
18:04

А колко пъти седмично?

05.03.12
20:10

казано от Миро на 05.03.12, 18:04:

А колко пъти седмично?

Три пъти.

05.03.12
21:48

казано от Voyager на 04.03.12, 19:16:

Концентрирай се върху покачването на работните килограми. Процеса на покачване на мускулна маса не е просто да излъжеш тялото си да качва, като му даваш много калории и протеин. Нека силовия прогрес, подплатен с достатъчно протеин и калории да даде отражение в покачването на тегло...

Добър съвет. Малко е рано да мислиш за добавки. Първо опитай да постигнеш максимума с добра храна и редовни тренировки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1