03.03.12
20:02
Здравейте
След 2 месеца навършвам 17 години.Висок съм 1.68./58кг.От 1 година се стремя да се храня здравословно,тренирал съм в фитнес зала периодично за по 2-3 месеца..сега не ходя на фитнес но от 2-3 месеца тренирам с дъмбели и се опитвам да кача кг.храня се по 6-7-8 пъти на ден през час и половина 2 .. ям страшно много но не мога да кача кг. наблягам на пълнозърнест хляб,ориз,пилешко месо,боб,леща.. но ефект няма..дори на 58кг. имам мазнини по корема(трябва да ги изчистя но кога..)..сигурно имам адски бърз метаболизъм и за това не мога да кача.Март-Юни тренирах във фитнес зала и след всяка тренировка правих по 20 мин велоергометър тогава бях 63кг. и имах корем,също и Юли-Август през ден карах велоергометър сутрин на гладно за да сваля мазнините.Та въпроса ми е ако има хора в подобно положение с подобен “проблен” как са се справели , за сега не искам да взимам протеини и добавки аз без това не тренирам във фитнес а само в домашни условия.Ако може да ми дадете някакви съвети, благодаря предварително.
Поздрави
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.03.12 22:14.
03.03.12
20:04
Би ли описал подробно какво и колко си ял последните 3 дни? Гледай да го направиш разбираемо, моля! :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 03.03.12 20:05.
01.03.11
бях първа смяна на училище и станах в 07:20ч. от 07:20ч. - 13:30ч. не успях да направя нито 1 яденене поради простата причина, че не ми остана време това ми се случи за първи път.. надявам се и последен иначе ям сандвичи с пълнозърнест хляб пуешко филе/луканка и кашкавал
13:30ч. 1 купа боб , ( ако не се лъжа хапнах и малко скумрия ) 1 сърма с кайма и ориз и няколко филии пълнозърнест хляб
15:30ч. 1 купа боб няколко филии пълнозърнест хляб..
другите хранения малко ми се губят какво съм ял
02.03.11
10:00ч. пилешко филе и 1 филия пълн.хляб
12:30ч. пилешко филе и 1 филия пълн.хляб
15:30ч. пилешко филе и 2-3 филии пълн.хляб + млечна салата
17:30ч. не мога да сетя дали съм направил хранене ( по принцип много често ям както казах през час и половина и така и губя бройка и т.н.. )
около 19:30ч. бъркани яйца(3,4) със сирене + 2-3 пълнозър.хляб
към 21:30ч. бях си оставил малко от яйцата + 1 филия пълнз.хляб
03.03.11
08:30ч. 1 чай с мед
08:45ч. 2 сандвича с пуешко филе и кашкавал
10:45ч. 1 сърма със свинко месо и ориз и 1 филия пълнозър.хляб
днеска го карам на сърми със свинско месо и ориз и яко пълнозърнест хляб и това е :) а днеска имаше 1 “прегрение” майка ми беше направила малки питки със сирене и изядох 1
Преди като тренирах фитнес по 3 литра вода на ден задължително пиех сега почти не пия вода..
Наблягам доста на пълнозърнестия хляб през целият ден и вечер ям стабилно и все си викам ще кача мазнини и все не успявам да кача от ноември месец яко се “тъпча” но няма ефект..А се опасявах, че зимата ще си върна килограмите който свалих през лятото ( 4-5 кг. ) оказа се, че съм с адски бърз метаболизъм и каквото и да правя не мога да кача..имам 1 познат колкото мене на 17г. и е 60кг. само че е малко по-висок 1.75см. и преди пиеше протеин и креатин и само 2-3 кг успя да кача..аз тогава бях в период на чистене и му казвах да набляга на месо,ориз,картофи и все такива храни и че няма как да не качи а сега какво стана..
Мнението беше редактирано от Power на 03.03.12 20:30.
От целия ти пост знаеш ли кое най-много ми се наби в очите:
правиш си омлет от 3 яйца, а го ядеш на два пъти : ). Еми... ти може да си разделяш 2500 калории и на 10 приема. Можеш и наведнъж да ги изядеш, все си седят 2500. Колко усвояваш зависи от доста фактори.
Въпреки, че не си написал количество според мен не се храниш достатъчно. Пример е, че си правиш омлет от 3 яйца, а го ядеш за следобедна закуска и за вечеря.
Мнението беше редактирано от Fallen на 03.03.12 20:52.
Е да ама бях оставил много малко колкото да хапна вечерта а и пълнозърнестият хляб компенсира....много ме е яд за хора който не се хранят здравословно и имат повече ММ от човек хранещ се здравословно..знам, че 1 програма трябва да се сменя на 2-3 месеца та да попитам сега правя само за бицепс - сгъване с дъмбели и концентрично..да ги сменя ли ? Мисля да сложа скотово сгъване и двойно бицепсово сгъване мисля да почна да тренирам трицепс,рамо.. Лятото правих яко почти всеки ден лицеви смятам пак да почна..дъмбелите колкото и да ги вдигам почти няма ефект,смятам да почна да правя 6-8 повторения с максимални кг или 4 повторения за сила..
Мнението беше редактирано от Power на 03.03.12 21:04.
03.03.12
21:08
Много правилен горен коментар.
Това, че ядеш през час и половина не значи, че приемаш достатъчно калории, за да качваш. Още повече ако ти се яде през час и половина, явно не се храниш достатъчно!
Направи си труда да сметнеш колко калории са ти необходими в зависимост от теглото, височината, възрастта, активността, има си формула. Добави още около 500 калории и после получените си ги изведи в хранителни продукти, тях разпредели за през деня на 5-6 хранения и почвай да прилагаш.
Просто е - за да качваш, трябва да приемаш повече калории, отколкото изразходваш. А за да си сигурен в това, е необходимо малко усилие, и то не само физическо.
То ако тренираш само бицепс или само размяташ разни дъмбелчета, колкото и каквото и да ядеш, няма да качиш мускули.
Пълнозърнестият хляб влие много зле на чревната флора и нарушава усвояването на хранителните вещества. А ти ядеш доста такъв. Смени пилешкото филе със свинско месо. Яж повече яйца. Яж по-рядко и по-големи порции с по-концентрирана храна. Ето пример за такава:
4 яйца, 100г сирене, 50г масло, 50г орехи - това са ти над 1000ккал с възможно най-качествените протеинови и мазнинни източници. Махни и хляба. Абсолютен привърженик съм на НВД дори за качване, но ако не искаш да махаш въглехидратите, поне ги приемай с картофи. Те са най-малкото зло, тъй като са най-поносими от храносмилателната система (в сравнение с пълнозърнестия хляб, който е здравословен само по рекламите, но не и на практика).
04.03.12
16:17
казано от Петко К на 03.03.12, 21:17:
То ако тренираш само бицепс или само размяташ разни дъмбелчета, колкото и каквото и да ядеш, няма да качиш мускули.
)Човека ти го каза. На твойте години с ръст 185 бях 68 кг. Ядях адски много и не покачвах килограми. Започнах фитнес и сега съм почти 16-17 кг нагоре за година и 8 месеца. Без тежки тренировки няма да стане.
04.03.12
20:27
Voyager ..Кви са тия глупости дето препоръчваш..Свинско вместо пилешко,сирена и най-култувото-МАСЛО . Много полезно пък маслото.
800ккал на 100г, много богато на витамин А и перфектен източник на мазнини. Какво не ти харесва?
04.03.12
21:54
Че си използва.......
За храна ..