Въпрос за кардиото след тренировка.

04.03.12
20:59

Здравеите.. Мисля скоро да започвам да правя кардио по 15-20 мин след тренировка , но искам да попитам с тази програма преди нея дали ще има някакви проблеми и веднага след тренировка ли да почвам кардиото. Ето я и програмата :
За бицепс-долен скрипец 3х10
За рамо - Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред отново 3х10
За предмишница-Сгъване на предмишници с дъмбел 3х12
За гърди (както казах лежанка (50 кила) и пек дек 3х10 и двете)
За гръб- Едностранно гребане с дъмбел,Гребане с щанга и придърпване горен скрипец зад врат отново 3х10 и трите
За крака -Повдигане на пръсти от седеж 3х15 (прасец) и Бедрено разгъване (бедра) 3х10
За трицепс-кофички за трицепс 3х10 (понякога мятам и 10 кила на краката)

Правя я вече 3 месец и има ефект от нея.. Сам съм си я съставил. И все пак ако има нещо за добавяне или махане моля споделете. Идеята е да се изчистят мазнините , но да се губи , колкото може по малко от мускула. Също и за храненията след и преди тренировка ако може да драснете някои ред.. В момента съм в процес на покачване на ММ и час и половина преди нея ям (боб,ориз,бадеми,месо и т.н.) и 30 мин след нея по 1 варено яице. Мога ли да продължа по същия начин с храненията  като след тренировка ще правя кардио ?

Тази тренировка ме шашна направо. То това според мен не е тренировка а нз. Но след мен ще пишат капацитети и ще си набавиш необходимата информация.
За да топиш мазнини е необходимо да направиш тренировка с тежести за да може да се изхабят АТФ и КФ. СЛед това започваш кардиото и енергията ти идва от мазнините. Това е.

Ти сериозно ли ? Правиш по махимум 2 упражнения...Което е направо смешно,не знам какъв ефект има,тази програма даже и начинаещ в фитнеса нея прави.

04.03.12
21:46

Ами аз забелязвам развитие с 2 см в ръцете и 3 в гърба :)

04.03.12
21:51

Даите няква примерна програма и след нея кардиото.. мога да бягам 3 дни в седмицата.

05.03.12
17:24

Аз мисля, че е време да увеличиш упражненията и да правиш за всяка мускулна група по около 3 упражнения, като за по-големите мускулни групи (гръб, крака) може и повече. Естествено е добре да увеличаваш упражненията периодично. Да кажем, че сега правиш 1 упражнение за бицепс, на следващата тренировка добавяш едно упражнение, след 2-3 седмици добавяш още едно упражнение. На мнение съм, че е добре да се използват повече свободни тежести. Например за бицепс - щанга и дъмбели.
Направи ми впечатление, че си написал за гърди лежанка с 50кг. 3 по 10. В същото време твърдиш, че правиш кофички 3 по 10 и понякога слагаш допълнителна тежест от 10кг. в краката. Как става така, че вдигаш едва 50кг. от лег, а правиш кофи с 10кг. допълнителна тежест!? Според мен или не правиш движението правилно, или не е с пълна амплитуда. Наблегни на правилното изпълнение на упражнинеята. В сайта има много статий, който несъмнено ще ти помогнат за това, стига да желаеш да четеш и да се развиваш в тази насока.

06.03.12
21:11

казано от Юлиян Петров на 05.03.12, 17:24:

Аз мисля, че е време да увеличиш упражненията и да правиш за всяка мускулна група по около 3 упражнения, като за по-големите мускулни групи (гръб, крака) може и повече. Естествено е добре да увеличаваш упражненията периодично. Да кажем, че сега правиш 1 упражнение за бицепс, на следващата тренировка добавяш едно упражнение, след 2-3 седмици добавяш още едно упражнение. На мнение съм, че е добре да се използват повече свободни тежести. Например за бицепс - щанга и дъмбели.
Направи ми впечатление, че си написал за гърди лежанка с 50кг. 3 по 10. В същото време твърдиш, че правиш кофички 3 по 10 и понякога слагаш допълнителна тежест от 10кг. в краката. Как става така, че вдигаш едва 50кг. от лег, а правиш кофи с 10кг. допълнителна тежест!? Според мен или не правиш движението правилно, или не е с пълна амплитуда. Наблегни на правилното изпълнение на упражнинеята. В сайта има много статий, който несъмнено ще ти помогнат за това, стига да желаеш да четеш и да се развиваш в тази насока.

Кофички за трицепс :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1