Пътят към здравето

Темата е заключена.

Днес започвам моя първи дневник за каквото и да е било. Реших да пиша тук, защото се надявам да има хора, които могат да помагат с добри идеи и подкрепа.
Преди две седмици замерих кръвно налягане доста над нормалните граници и се притесних. Направих изследвания (които показа видимите и с пръв поглед данни - високо ниво на затлъстяване) и явно нещо в мен се стресна.
От две седмици съм ограничил значително яденето, като допуснах няколко прегрешения.
Преди три дни, докато отивах на работа на входа на метрото се намеси божията ръка (като се замисля тя ми направи първите подсказки преди 3 седмици, когато на входа на метрото се опитвахме с още няколко човека да спасим живота на един стар човек) на входа му стоеше една госпожа, която поиска да ми зададе няколко въпроса и познайте какви бяха те - мислите ли, че храната определя здравето на човека. Ако това се беше случило преди месец, сигурно нямаше да му обърна внимание, но точно в този момент реших да го направя и вчера отидох на Уелнес тест при същата тази госпожа от входа на метрото.
Реших, че днес е момента да направя първата стъпка по пътя към здравето, защото то започна да се отдалечава от мен.
И така под съветите на милата госпожа, започвам диета, но не диета в която ще се ограничавам да ям, а такава в която ще се внимава какво се яде, не като количество, а като качество.
И в този дух, ако някой прочете това мое излияние да дава идеи за полезни храни. Вероятно в сайта има много подобни теми и може просто да ми препоръчате някоя от тези рецепти.

Благодаря Ви!
(blush)

06.03.12
00:41

http://www.bb-team.org/articles/4071_kak-da-pazaruvame-i-da-gotvim-planirano

Например тази статия е добро начало, за да си направиш седмична програма за това какво ще ядеш и да се придържаш към нея... Може ли да споделиш повече подробности относно идеите на тази жена, за която говориш и какво точно ти предлага да правиш - да се придържаш към точно определна диета или да наблягаш например на храни с много добро качесто (може да кажеш, ако тя има магазин или как може да се свърже човек с нея) :)

Здравей,
Благодаря за статията, на пръв поглед изглежда добра и ще се запозная по-подробно.
Относно жената, при която ходя да “закусвам”, държи на здравословното хранене, т.е. добра храна и в количества, необходими на организма ти да се изхранва и оздравява. Поне това е виждането ми към момента. А що се отнася до мястото, то е в бл.159 в Люлин в близост до метростанция Западен парк.

Хубав ден!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1