06.03.12
10:47
Тъй... след двуседмично принудително прекъсване (на писането - не тренировките) пак съм тук и продължавам.
Теглото и мерките продължават да падат, но вече с доста по-умерено темпо.
Днес се води “почивен ден” - т.е. няма силова тренировка, а двуразово кардио - 30 мин. кростренажор сутринта и 30 в късния следобед + малко коремни упражнения.
Храната ще я пиша по-късно.
06.03.12
13:09
Бях малко на почивка и нямаше как да пиша. :) Но не съм спирал с хранителния режим и тренировките, макар и повечето да бяха в хотелския фитнес, който не е кой знае колко оборудван, съчетани с “кардио” (по скоро разходки) на открито.
Днес започнах с 30 минути кардио (крос-тренажор) на гладно.
10:00-10:30 крос-тренажор
11:30 - 30 гр. QNT ZeroCarb Metapure с 250 мл. прясно мляко - не ми се ядеше друго.
След малко ще хапна нещо дребно, вероятно парче пилешко филе на скара със зелева салата
Второто кардио смятам да го сменя с час-два каране на колело из София, че времето е приятно.
За вечеря ще видим какво ще е... Тъщето има имен ден, но ще се понапазвам. :D
08.03.12
10:28
Вчера - храната много зле. Не ми се ядеше... Я съм поел 1000 калории - я не.
Тренировката:
10 минути крос-тренажор
3х25 - коремни преси (пълни) с дъмбел на гърди (15 кг.)
Клек 1х10 със собствено тегло, 1х5 с 50 кг, 1х5 с 65 кг, 5х5 с 82,5 кг
Лег (права лежанка) 2х10 с 25 кг, 5х5 с 55 кг.
Милитъри преса - 2х10 с 20 кг, 5х5 с 45 кг.
Френско с EZ лост - 3х5,5,3 с 27,5 кг
25 минути крос тренажор.
Днес е ден за кардио. Интересното е че имам адска болка в десния прасец и не мога да се сетя от какво може да е, предвид вчерашната тренировка.
19.03.12
12:27
Графика ми е адски натоварен и нямам време да пиша в дневника редовно... :(
С режима и тренировките не спирам обаче.
Налага се леко да “разтоваря” силовите, защото се появиха макар и слаби болки в лява китка, ляв лакът и кръста.
Компенсирам с много тежко кардио в “нетренировъчните” дни. На 3.01 като започвах можех да изкарам 5-8 минути на кростренажора и коленете ме заболяваха преди да се изморя. Вече бягам 60+ минути на 4-а степен с доста добро темпо. Всъщност го направих само веднъж за да видя дали ще мога да издържа цял час. Изморих се, но не беше чак толкова тежко.
Напоследък обикновено бягам двуразово (сутрин и вечер) по 45 минути, а в дни със силова тренировка 10+10 минути (загряване и отпускане след тренировката).
Хранането си остава НЕ-много-стриктно НВД. Опитвам се да е по ВМ и не се вманиачавам чак толкова с въглехидратите.
Резултатите до момента:
Вече съм с двуцифрено тегло. :D Не съм виждал толкова малко цифри на кантара от 5-6 години. :D В началото си обещах като сляза под 100 кг да празнувам с малка пица, но за сега го отлагам. Реших, че няма нужда да го правя само заради постигнатия таргет. Ако някога ми се прияде може и да хапна.
Мерките падат постоянно, но още съм далеч от нещо задоволително.
Винаги съм си мислил, че съм ендоморфен соматотип, но като гледам на къде вървя май ще се окаже че съм екстремен ектоморф с ендоморфни наклонности.
Имам чувството, че за да се изчистя достатъчно ще падна на 80 кг. Предполагам е свързано с почти атрофиралата ми мускулатура. Въпреки тренировките, всички мерки падат главоломно. Май само бицепса стои на едно място, защото макар и индиректно отнася много при голяма част от упражненията.
След още 2 седмици стават 8 откакто тренирам с нещо като 3х5, както ме посъветваха. Силата се увеличава чувствително, макар още да съм далеч от средните постижения нормални за говедо като мен. Важното е че резултат има и не спирам да напредвам.
Вероятно като направя 8 седмици ще се разходя до Пловдив, пък да видим какво ще ми кажат там. :D
Започнах да карам колелото, което си купих. МАААААМКА МУ! Имам нужда от добър хирург да ми извади седалката от задника. Не съм си представял че са възможни такива болки от колело. За сега обаче няма да сменям седалката с по-голяма. Посъветваха ме да опитам да свикна с тази.
И те така... Стана цял роман, но пък не бях писал от много време, та си викам да опиша всичко.
Та така. Първите 15 килограма паднаха за 2 месеца и 19 дни. Остават ПОНЕ още толкова май...
Мнението беше редактирано от Димитър Коев на 19.03.12 12:29.
19.03.12
12:34
казано от Димитър Коев на 19.03.12, 12:27:
Вероятно като направя 8 седмици ще се разходя до Пловдив, пък да видим какво ще ми кажат там. :D
Колкото повече го отлагаш, толкова по-вероятно е да си навлечеш нещо неприятно...Казах ти, че трети път не каня и е така ;)
Нито смятам да си правя реклама колко съм отворен...просто исках да ти спестя усилия, но...решил си да се съспиваш сам ;)
казано от Димитър Коев на 19.03.12, 12:27:
Та така. Първите 15 килограма паднаха за 2 месеца и 19 дни. Остават ПОНЕ още толкова май...
Не искам да те плаша, но следващите 15 кг ще ти отнемат някъде 6-8 месеца ;) Ако въобще си решил да падаш под 85 кг. По-добре 95 кг, сериозна сила и 17% мазнини, отколкото 85кг, слаби силови показатели и 10% мазнини.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.03.12 12:37.
19.03.12
12:43
Пределно ми е ясно за темпото на загуба. Отдавна не падам толкова бързо, както в първите 20 дни.
Но пък и не бързам за плажа, така че съм се подготвил психически и не ми е проблем. Важното е да има резултати.
За каненето е ясно. Както казах и предния път - просто искам да вляза в НЯКАКВА форма преди да дойда за да има реално какво да си говорим и да можем да преценим къде се намирам. До колкото знам нямаш дебелариум и специалността ти е малко далеч от “бате, искам да отслабна” :) Аз до момента дори не бях в “изходна позиция” от която да тръгна а в нещо зловещо, което не подлежи на обработка.
Ако трябва да го кажа с две думи - оценявам поканата, както и авторитета, който имаш, затова не искам да ти губя от времето преди да има смисъл.
Относно килограмите и процента мазнини - нямам конкретна цел в цифри. Искам да се чувствам добре, да съм в добра форма и да изглеждам прилично. И аз предполагам, че 95 кг. с добри силови показатели са по-добре както функционално, така и чисто визуално, но гледайки как вървя, май ще се окаже, че тръгвам от много ниска база и ще стана като клечка, преди да успея да кача нещо в мускули. :) Просто съотношението ми мускул-мас е много неприятно в момента.
Мнението беше редактирано от Димитър Коев на 19.03.12 12:51.
19.03.12
12:53
казано от Димитър Коев на 19.03.12, 12:43:
До колкото знам нямаш дебелариум и специалността ти е малко далеч от “бате, искам да отслабна” :) Аз до момента дори не бях в “изходна позиция” от която да тръгна а в нещо зловещо, което не подлежи на обработка.
Бъркаш. При мен са идвали всякакви хора - и такива, които ще излизат на Световно, и такива, които не могат и едно набиране, и такива, които са тренирали и искат да си дадат друг тласък...Иначе нямаше да ти кажа “Ела до Пловдив”...Не съм чак толкова бос в тренирането на хора ;) Е, не съм Поликин/Де Франко/Тибодо или там още някои си...но все нещо знам и аз ;)
казано от Димитър Коев на 19.03.12, 12:43:
Ако трябва да го кажа с две думи - оценявам поканата, както и авторитета, който имаш, затова не искам да ти губя от времето преди да има смисъл.
Щом си ти казал да дойдешп, значи съм преценил, че мога да си “загубя” времето.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 19.03.12 12:53.
Еее, появи се!
Поздравления за двуцифрието (nmuchfun). Вече се подготвям да те поздравя за смяната на първата цифра с по-малка, така че - дерзай т.е. карай (колело).
Най-близкия поздрав, който можах да намеря :-))))
Мнението беше редактирано от Smile на 19.03.12 13:38.
26.06.12
14:06
Здравейте всички,
в последните месеци съм толкова ангажиран, че не ми остава дори секунда да поддържам дневника си. За тези от вас, на които им пукаше и искрено искаха да помогнат - не съм се отказал! ;)
От тотално атрофирала торба с мас и официална диагноза затлъстяване + метаболитен синдром + атрофия на мускулатурата, която се изморяваше и задъхваше докато се премести от фотьойла до леглото днес се радвам на чудесно здраве, перфектни изследвания, никакви клинични симптоми на метаболитен синдром и качествено нов живот. Ето резултата до тук, и уточнявам - НЕ СЪМ ПРИКЛЮЧИЛ! ;)
Вече си тичам редовно над час независимо дали навън или на крос-тренажора.
Силовите ми показатели са х2,5 спрямо Януари.
Чувствам се прекрасно и отново се радвам на живота!
26.06.12
14:14
казано от Димитър Коев на 26.06.12, 14:06:
Вече си тичам редовно над час независимо дали навън или на крос-тренажора.
Нека да не е толкова редовно...;)
26.06.12
14:19
Като казвам редовно имам предвид 2 пъти седмично. :) Кардиото съм го разредил и вече тренирам основно с тежести. За момента продължавам да работя основно върху силата и издръжливостта (и едва ли някога ще залитна към истинското билдърство). :)