06.03.12
00:02
На 18 съм ,СИЛНО окосмен и след като се обезкосмя с кола маска или епилатор 95% от космите се набиват навътре и фоликулите се възпаляват -по цялото ми тяло е този проблем ...имам го този проблем от 2-3 години . Имам акне от по-малък(10годишен) ,но акнето се засили ,когато почнаха и космите да растът навътре(14годишен) ! Може ли да се дължи на засилената секрецията на мастната жлеза и какво да направя,ходих при дерматолози и не ми обърнаха внимание,нито за акнето ,нито за подкожните косми-основния проблем .. Моля за помощ! Благодаря !
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.03.12 06:40.
06.03.12
08:59
Ако не са ти обърнали внимание : или не ти е толкова сериозен случая, или те не са компетентни.
По принцип се прилагат антибиотици от групата на Тетрациклините, но тук във форума съм засичал да препоръчват много токсичния Хлорамфеникол (пак е антибиотик, ама се ползва за други работи). Схемата беше сложна, а и продължаваше по цели 1-2 месеца да се пие, затова на своя глава нищо! Може да направиш голяма беля.
Вероятно има причина да не ти изписват нищо. Започни с правилната хигиена, спри сладкото или по малко само, може да пробваш хомеопатични продукти самостоятелно или в допълнение към останалото.
Не си прави коламаска, а например си подстригвай космите с машинка или ги бръсни, но не на контра- вече се доказа, че не стават по-гъсти след самобръсначка, само така ни се струва.
Мнението беше редактирано от introducer на 06.03.12 09:00.
Според мен хормоните още яко бушуват в тялото ти.... Мой приятел имаше голям проблем с акнето, използваше какви ли не козметики и пръскаше маса пари за гелчета, лосиончета и кремчета, които само леко облекчаваха ситните пъпчици. Като мина 20-21 и пъпките просто изчезнаха. Аз лично останах изумена, лицето му просто се изчисти. То е ясно, че проблемът ти е на хормонална основа. За по- сигурно бих те посъветвала да си направиш изследвания и след това да действаш. По- добре за целта отиди на ендокренолог, а не на дерматолог.
На 15 съм, силно окосмен за годините си, с брада и супер много пъпки. По-скоро вече нямам, защото от 4 месеца съм на личение с Роакутан. Консултирай се с добър дерматолог от София, д-р Денчева ме преглежда мене и съм много доволен. Трябва да си търпелив и да знаеш, че са много скъпи тези лекарства
06.03.12
13:15
Космите си ги постригвам с машинката вече,защото не искам белези. И аз мислих ,че е стафилококова инфекция (фоликулит), но дерматолог ме обеди ,че не е.Имам също така и бая обилно потене,но и на това не обърнаха внимание ... Бях при някои много зле информирани дерматолози и при ендрокринолог ,който не обърна отново внимание на проблема ми,ако може ми препоръчайте дерматолози ,ендокринолизи и т.н. ,които са изпитани и разбират !
Сега вземам http://www.optimumnutrition-bg.com/w3.html ето това и пак ми избиват пъпки ,предполагам заради захарта в него ?
06.03.12
13:18
казано от martinski на 06.03.12, 12:49:
На 15 съм, силно окосмен за годините си, с брада и супер много пъпки. По-скоро вече нямам, защото от 4 месеца съм на личение с Роакутан. Консултирай се с добър дерматолог от София, д-р Денчева ме преглежда мене и съм много доволен. Трябва да си търпелив и да знаеш, че са много скъпи тези лекарства
Има ли ефект лечението на доктор Денчева ? Заслужава ли си ?
Георги,
колко захар има в доза на оптимум ? Може би грам-два. Как може да търсиш причината в това...
06.03.12
18:00
казано от Strelok91 на 06.03.12, 17:33:
Георги,
колко захар има в доза на оптимум ? Може би грам-два. Как може да търсиш причината в това...
Не ме обвинявай ,че не разбирам ! :-)
Няма как да знаеш по-принцип, но на етикета пише. Просто виж (:
Относно хормоните съгласен съм, че бушуват, но явно има някакъв дисбаланс.
06.03.12
18:06
Какви изследвания да си пусна , как мислиш
12.03.12
19:30
казано от georgi petrov на 06.03.12, 18:06:
Какви изследвания да си пусна , как мислиш
Аз имах подобен проблем. Как дерматолога ти те убеди, че не е стафилококова инфекция? Това се доказва чрез микробиологично изследване на гноен секрет от пъпка. На база на което се прави антибиограма, ако има наличие на стафилококова бактерия. А за подкожните подстригването с машинка е най- доброто решение.
Според мен вземи направление от личния лекар за кожен /дерматолог,и настоявай за изследване, ако не ти е правено.
Мнението беше редактирано от Elena Boteva на 12.03.12 19:36.