Дневник на Теди

Темата е заключена.

05.03.12
20:14

Здравей.. аз съм Теодора на 18 години от София. Ето и моя  проблем : от доста година насам се опитвам да отслабна, но без резултат.До 15 години се занимавах с плуване тренирах усилено и почти свалих излишните килограми ,но после се наложи да спра и така след няма и 6 месеца бях качила 20 килограма което беше целия ми труд в последните 3 години. Незнам и аз как се случи,но е  факт. След тези 6 месеца ,аз отново се захванах да свалям килограмите ,но този път без успех.За последните 3 години опитах почни всичко. Запознах фитнес тренирах почти година упорито ,но по-голяма  част от масата ми стана на мускол. Спрях фитнеса и запознах диета и така многократно свалях 5 килограма за 1-2 седмици и после хапвах малко и веднага ги качвах. Преди 2 месеца една прятелка ми спомена за този сайт и останах доста заитригувана от прочетеното в него.
Реших да си направа дневник и да помоля за съвет, как да се преборя с теглото си.
Дали ще бъде възможно да отслабна за по малко време? Какво да ям? Какви тренировки да права?

Благодаря предварително!:))

06.03.12
00:01

“Дали ще бъде възможно да отслабна за по малко време?”  Че можеш - можеш, но дали е полезно - НЕ. Бързото отслабване води до повече “изгорен” мускул и мускулна маса от колкото самите мазнини.
“Какво да ям?” - Разгледай режимите за отслабване в този сайт, и си харесай някой. Смея да кажа, че нямаш ли добра храна...всичко би било пъти по-трудно.
“Какви тренировки да права?” - Ами за това също се разтърси из форума и си харесай някой тренировъчен режим, също така прави кардио тренировки (велоергометър, бягане, скачане на въже и т.н)
Хайде, успех :)

Мнението беше редактирано от NIKOLOV на 06.03.12 00:02.

06.03.12
00:22

Запознах фитнес тренирах почти година упорито ,но по-голяма  част от масата ми стана на мускол.

Това е странно... Ако примерно имаш да сваляш едни 10кг., според мен по-трудно ще изградиш като мускул толкова много за година и няма да изгориш излишните тлъстинки. Не съм много веща, дори никак, но не ми звучи някак логично. По-скоро би следвало да си позаслабнала и оформила.

Иначе, успех в начинанието! И аз имам същите намерения като теб :) А и щом вече знаеш какво е спорт би трябвало да си по-дисциплинирана и нахъсана от обикновените козунаци, та и да влезеш във форма по-бързо.
И едно последно въпросче - защо не продължиш с плуването? По-хубав, хабящ енергия и интересен спорт не съм чувала + че оформя 100 пъти по-добре от машините. Ако можех да плувам бих се насочила именно натам.

06.03.12
00:53

мисля да започна ниско въглехидратната диета и като за начало  4 пъти в седмицата по 40 мин велоергометъра или е малко физичеикото натоварване?
а на въпроса защо не продължиш с плуването? ... защото в пуберитета се развива гърба после няма как да го смалиш и реших  да спра но обмислям пак да започна да се занимавам :))

06.03.12
08:42

казано от Tedi на 06.03.12, 00:53:

...защото в пуберитета се развива гърба после няма как да го смалиш и реших  да спра

Абе кой ви ги говори тия работи?! Хората изяждат и изпиват по един Голф добавки на година, само да задържат натрупаното през годините и пак не всички успяват. Теб те е страх от едно плуване да не загрубееш.

06.03.12
10:13

Наистина, раменете и гърба се развиват от плуването, но не достигат чак такива огромни и груби форми, за каквито си ги представят повечето. (Лични наблюдения.) Това , според мен, е мит, подобен на “ако тренирам с тежести ще стана културист”.  Но както и да е.

Ако сега започнеш да плуваш ще имаш голям успех, според мен.
За другото физическо натоварване не мога да ти дам специален съвет, не съм до толкова начетена, но от това, което са ме съветвали, което правя, а гледам и болшинството от форума - не върти само колелото или да подскачаш по пътеката. Ако не ти се ходи на фитнес разгледай сайтовете за упражнения вкъщи. Има и интересни. ;)

06.03.12
13:19

благодаря за мненията.. дано този път успея

06.03.12
13:59

Казваш, че си започнала диета и това е грешката на повечето хора. Спортът помага да свалиш излишните килограми, но начина ти на хранене е от съществено значение. Ако го промениш изцяло и поддържаш такъв режим, се превръща в начин на живот, а не в диета. Прочети малко повече по темата има и много рецепти, които са здравословни, но и вкусни. :)

А имай предвид, че именно мускулите са тези, които ни помагат да горим калории, за да развиеш гръб и т.н, трябва много сериозно и професионално да се занимаваш с плуване. Спортувай активно, разнообразявай и не се вглъбявай толкова в калориите ;)

06.03.12
15:55

Вместо 40 мин да тъпееш на велото или пътеката, направи 15 и работи повече с уредите или свободни тежести. И да, храненето е мегаважно и веднага се усеща, когато започнеш да се храниш балансирано - просто тялото ти се чувства добре.

Мнението беше редактирано от cocobutt на 06.03.12 15:56.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1