ФенилЕтилАмин (Phenylethylamine) - прием

06.03.12
17:25

Здравейте,
ще се поразтърся из нета, но все пак исках да чуя мнение на някого за приема на този суплемент. Марката е примафорс, капсулован е по 500мг е капсулата. Въпроса ми е относно приема и как може да се съчетае в тренировъчни/нетренировъчни дни и има ли място подобен суплемент за един трениращ, ако да кога, по колко и накратко защо?
*90-тина килограма съм.
Поздрави !

Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 06.03.12 21:09.

06.03.12
18:05

Би трябвало да повишава настроението...но ми се струва че шоколада е по-приятна алтернатива на капсулите...

Проблема е, че PEA твърде бързо се метаболизира от ензима моноамин оксидаза (МАО) и не върши кой знае какво; затова повече фатбърнъри с такъв комплекс включват и инхибитори на МАО. Този продукт няма такъв.

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 06.03.12 19:38.

06.03.12
18:12

Значи ли това, че ако го приемам с 200-400 мг кофеин ще се усети по-добре. Кофеина е инхибитор на този ензим? Ако е така, значи комбинацията с фат бърнър или кофеин е удачна сутрин да речем ?

AA

06.03.12
19:06

казано от Strelok91 на 06.03.12, 18:12:

Значи ли това, че ако го приемам с 200-400 мг кофеин ще се усети по-добре. Кофеина е инхибитор на този ензим? Ако е така, значи комбинацията с фат бърнър или кофеин е удачна сутрин да речем ?

При прием на кофеин би трябвало да повишиш нивото на кортизола, който ще блокира тестостерона.

06.03.12
20:56

казано от Strelok91 на 06.03.12, 18:12:

Кофеина няма роля в метаболизма на ПЕА; примерно Cytolean на Гаспари има 5 инхибитора на МАО само за да гарантира, че PEA ще премине кръвната бариера; VPX се опитваха да пробутват в Meltdown-a си една форма на PEA - “methyl PEA matrix”, която била по-стабилна, но не съм срещал някакви клинични тестове; MHP имат нещо наречено beta methoxy phenethylamine в техния Дрен,юпак без инхибитори; много компании предлагат деривати на PEA, които още не са проучени (подобно на 3,4-methylenedioxy-β-methoxyphenethylamine), което пък не е много етично към потребителите според мен. В общи линии по-сигурно е да заложиш на чист кофеин или някоя комбинация на по-осезаеми стимуланти. Но все пак, ако ти се пробва с PEA, защо не? - не е толкова скъпа, пък и после ще разкажеш имало ли е ефект.

23.10.12
11:43

Привет,
исках да изровя темата само за да не я оставяме отворена и да споделя впечатленията ми от тази суровинка.
Плюсове :
- Перфектното нещо за някой нервак или емоционален тип в стресова ситуация. Чудна историйка за след някаква психическа травма или трудно преодолим момент.
- Не забелязах градене на някакъв толеранс към суплемента
Минуси:
- Работещата доза е 1.5-3 грама
- Готино е наистина,че след 15-20 минути се поразтапяш и ти става едно по-розово на душата, но уви Кейн беше прав за това,че в частност суплемента се метаболизира прекалено бързо и напушеното чувство изчезва след половин час.
- Със сигурност не е суплемент за всекидневна употреба! По скоро някакъв party pill или нещо, което да сложиш в джоба си за моментите в които ти идва да извадиш автомат и за избиеш всичко живо (:
- Приема трябва да е на гладно или поне не пряко около хапване.

Бих си взел отново една разфасовка само, ако някой ми каже как да забавя/ удължа усвояването и ефекта му, тъй като останах с впечатлението, че инхибиторите на МАО не се продават свободно.

Сериозно се замислям и за комбинацийка:
5-Хидрокситриптофан 300мг+ със продукт, който съдържа 5мг селегилин (трябва хубаво да се запозная с веществото и евентуалния дискомфорт, който може да причини при системна употреба при психически стабилен човек) и 2-3 грама ПЕА.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 23.10.12 12:44.

DO

21.11.12
13:04

Теанин пробвал ли си ?

22.11.12
17:35

Имам ECGC зелено чайче на Now, но в частност само теанин не. Имаш ли някакви впечатления от комбото или просто предполагаш някакъв синергизъм между актвините съставки ? Не съм знаел, че е вързан с нивата на допамина и успява успешно да преодолее кръвно-мозъчната бариера.

Мнението беше редактирано от Strelok91 на 22.11.12 17:35.

DO

22.11.12
20:04

Нямам впечатления от теанина,но на хартия свободната форма е интересна добавка (не съм проверявал какви са концентрациите в чая и съответно добавките).Бих я пробвал като имам възможност...евентално с Rhodiola и GABA .Как ти се струва такава комбинация ?

Мнението беше редактирано от donsir на 22.11.12 20:09.

Мила

25.11.12
14:56

казано от Denny Crane на 22.11.12, 20:04:

Нямам впечатления от теанина,но на хартия свободната форма е интересна добавка (не съм проверявал какви са концентрациите в чая и съответно добавките).Бих я пробвал като имам възможност...евентално с Rhodiola и GABA .Как ти се струва такава комбинация ?

С каква цел, защото темата е в раздел добавки за изгаряне на мазнини (та си помислих, че не с такава цел искаш да пробваш тази тази комбинация)
Иначе аз съм пила л-теанин в свободна форма, от време на време комбинирам Родиола+Л-теанин+Габа.

DO

26.11.12
16:46

Е то и фенилетиламина мислех,че не е напълно по темата на раздела,за това се включих.
За теанина какви впечатления имаш - маркетингова глупост;интересна добавка,но не си заслужава парите;интересна добавка,няма проблем да се пробва; ...примерно,пък и в комбинация с родиолата ?

04.02.14
14:32

Здравейте - знаете ли къде мога да закупя пробни дози Phenethylamine? Искам да пробвам еднократно за да видя какъв е ефекта, но виждам само опаковки по 30лв. - 40 лв. Ако някои може да ме ориентира за онлайн магазин или ако има в наличност за да ми прати по еконт (ще платя дозата) бих бил много благодарен!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1