21.02.12
14:20
Редактирам стария пост за да дам повече информация за мен.
Здравейте! :)
Започвам този дневник за да следя процеса на преобразяване и за повече съвети!
За мен: Казвам се Елена, но накратко ми викат Ели. От Варна.
Височина: 164
Тегло:45 кг./ 14.05 - 47.7
Какво се е случвало преди 2012г.: Със спорт съм се занимавала единствено в детската градина, през останалата част от детството си търчах с приятели на вън. Никога не съм била с наднормено тегло, имах в повече сланини.
В началото на 2011г. започнах диета бях 52 кг. в продължение на година спазвах някакви режими и всъщност от тогава си тренирам самостоятелно вкъщи. Година по-късно след ужасно многото проблеми, които си навлякох след диетите се хващам здраво за ръце.
Без цикъл от 1 год. и 4 месеца.
Цел: Първо и много важно нещо за мен е да успея да си възвърна цикъла както и да кача кг.
Целите ми са насочени към здраво и стегнато тяло, с хубав релеф. Повече мускулна маса. И не на последно място здраве.
Тренировки: Кросфит и фитнес.
Храна: Като малка бях много капризно дете.. не ядях сирене, свинско месо и др. неща. След липсата на храна в продължение на година явно ми се е отворил апетита и хапвам абсолютно всичко разбира се има и изключения.
Обичам сладко, но го ограничавам до минимум .. много рядко си позволявам някакви бисквити или нещо друго. Сладкото което ям обикновено е домашно приготвено т.е. конфитюри и мармалад. Позволявам си мед и шоколад.
:)
Темата беше редактирана от Ellie на 24.08.12 00:46.
Ако целта ти е да качиш малко мускулна маса, можеш това “сладко” да е натурален шоколад или мед вместо торти, по добро е. И мисля, че тази ябълка във вечерята е излишна, чувал съм, че плодове вечер не се ядат. Ако греша някой да ме поправи.
и в този дневник ще го напиша това за пореден път...Женският цикъл е във взаимовръзка с мазнините в тялото и с мазнините в храната. Мускулната маса пък няма много да помогне за цикъла, да придобиването й е част от здравото тяло,но това трябва да е след като се възстанови цикъла и хормоните се вкарат в ред.
Храната ти е малко, мазнините са ти малко, качествените вещества необходими за здравето на тялото ти хептен липсват. Ако искаш мускулна маса и цикъл, нама да стане с 20 мин таебо и тази храна. Но пък затова сме тук и затова е дневника ти. Нещата са поправими!
Благодаря ти diva точно това исках, някой да ми каже къде греша. Ще ти бъда благодарна ако ми кажеш какво по-точно трябва да ям и какво да тренирам на този етап. :)
Мирослав Николов- знам, че шоколада и меда са по удачния вариянт, но вчера ядох мед и ми се искаше да разнообразя малко пък и аз съм написала, че сладко ще си ям. Всъщност под сладко имам предвид най-вече мед/конфитюр/мармалад другите неща съм ги отказала .. това ми се случва един най-много два пъти в месеца да хапна някакъв друг “боклук”. :)
малко промених менюто
към 14:30 една ябълка
35 мин. бягане
вечеря: 3 парчета скумрия на скара с лимон и кашкавал
към 22: 1 чаша прясно мляко
Започни да се храниш, защото така няма да стане :(. Закусвай обилно и се храни след тренировка задължително
Deathwing - колко повече от това да ям. Аз имам чувството, че само пълнея. Сравнение с предишното ми хранене това е двойно.
Днешно меню:
закуска 2 яйца, 2 филий от които една с мед
обяд: пилешка кавърма с една филия бял хляб този път
следобед: ябълка
вечеря: свинска пържола с малко картофи
Днес нямах много време за ядене, но се надявам да е горе долу добро менюто. :)
Bкарай ядки в следобеното меню като за начало. А следващия път като имате готвена кавърма или винен кебаб, помоли майка ти да ти направи малко кафяво оризче, за да заместиш хляба с него. Според мен е по-добър избор. Пий много вода!
Благодаря за съветите ти, утре ще добавя орехи. Кавърмата не я ядох в нас и за това ми се наложи да ям бял хляб.
Пия доста вода около 1.500 л и 2-3 чая.
А може ли да ми кажете дали белия хляб е толкова вреден колкото го изкарват. И по-точно домашния? :)
Пфффф, дори преди да започна да тренирам сериозно не ядях хляб, тогава се чувствах тежка, представям си сега, както свикнах да тренирам на гладно, ако съм яла хляб през някое време на денонощието, сигурно ще увисвам на щангата.
За мен е вреден, но има хора, които не мислят така, всички сме различни с различен метаболизъм, така че всеки сам за себе си решава. Ако толкова не можеш без този хляб, яж някакъв от кълнове ли, трици... не знам и аз как точно ги водят, малки, квадратни са. Зависи какви са ти целите де....
Мнението беше редактирано от Блажка на 23.02.12 07:31.
На мен лично хлябът не ми пречи, аз много го обичам. Яла съм хляб без мая и сол, който е много по-различен от купешкия, дори първия път ми се стори безвкусен и се опулих на майка ми, че ми го пробута :D
Но, въпреки страстта ми към тестените изделия, реших да се превъзпитам малко и да ги консумирам само на закуска. Засега нямам проблеми, вчера изобщо не ми липсваше хлябчето. Но като цяло съм съгласна със Skoge, различно е при всеки.
Попринцип ям пълнозърнест хляб Vita, но сега не съм си в нас и нямам избор, а да не ям хляб не е вариатнт...
Днес се претеглих и се оказа, че съм 43 кг тоест съм свалила пак 1 кг, последно бях 44.
казано от Ели Донкова на 22.02.12, 22:00:
А може ли да ми кажете дали белия хляб е толкова вреден колкото го изкарват. И по-точно домашния? :)
За теб никакъв хляб не е вреден. Яж домашен бял хляб. Повече + манджи. Имаш спешна нужда от храна. Много.
23.02.12
12:25
казано от Ели Донкова на 22.02.12, 21:02:
Аз имам чувството, че само пълнея.
казано от Ели Донкова на 23.02.12, 11:57:
Днес се претеглих и се оказа, че съм 43 кг тоест съм свалила пак 1 кг, последно бях 44.
Какво чувство имаш и какво всъщност се случва?
Започвай да се храниш - с качествена храна и балансирано.
До тук не видях добро меню.
ох ... започвам да се бъркам.. Тази храна ми е доста голям проблем, но ще се преборя, утре като се върна вкъщи, ще се опитам да се храня повечко пък да видим до къде ще стигна. А относно упражненията? Следващата седмица най-вероятно съм на плуване, а и може и на фитнес да стъпя за първи път ;д Но в домашни условия какво да правя? Аз си продължавам общо взето с кардиото просто, защото не знам какво друго да правя.
Имам още въпроси ;д
Преди тренировка какво може да се яде, а след?
В 22 може ли шопска салата? Или пък орехи.
Какво означава качествена храна?
Опитвам се да приемам доста протеини чрез месо... въглехидрати от пълнозърнест хляб, картофи, ориз.... ??
Съжалявам, че задавам толкова много въпроси и ставам досадна.. ;с
Здравейте, отдавна не съм писала, поради липса на интернет.Но продължавам да се опитвам с тренировките и храненето.
Последните дни имаше доста сладко в менюто ми хубавото беше, че не се тъпчех.
Меню за днес:
още като станах една ябълка
закуска: две филии със сирене и една чаша прясно мляко
обяд: спанак с ориз...
по-късно ще допълвам, днес ще видим дали ще правя някакви упражнения.
Хубав ден на всички. :)
продължение..
обяд: спанак с ориз и отново две филии със сирене, днес нещо ми става само това ми се яде.
две ябълки
чаша прясно мляко
пак ябълка
пил. месо с картофи
ябълка
Болна съм и по цял ден лежа, за това все си мисля за храна. Трябва да има нещо в устата ми иначе се побърквам за това ям толкова много ябълки. По-добре тях от колкото нещо вредно.
правих 10 мин. упражнения, но ми стана зле и се отказах.
Здравейте.. :)
Днес:
закуска 1 : ябълка + чаша прясно мляко
закуска 2 : ябълка
обяд: ориз, свинско месо.
Ябълка
следобед: ябълка и прясно мляко
вечеря: като обяда
днес определено не е хубаво менюто, но не знам вече какво да ям. Вчера бях като дамаджана, толкова много хранене определено не ми се отразява добре.
Тази седмица сиг. няма да има никакви упражнения, че съм като парцал...
07.03.12
17:01
От какво си болна? Пиеш ли чайчета? По принцип е възможно и от лекарствата да ти се гади. Ако пиеш антибиотици, гледай да хапваш нещо преди тях, защото може да ти раздразнят стомаха.
Висенето у дома ми е най-неприятната част от разболяванията, направо се побърквам... В общи линии съм като теб - чудя се само какво да ям :D Дано да оздравееш по-скоро, че е гадна работа.
Моята съквартирантка като беше болна от грип или нещо такова, си нарязваше лимон на малки парчета (със или без кората, както ти харесва), слагаше 1-2 пълни ч. л. мед и малко счукани орехи и загряваше всичкото това в микровълновата за 15тина секунди. Аз го ям и без да съм болна понякога, много е вкусно ;)
Здравей Ели :)
Мен лично първо ме интересува дали успя да възстановиш цикъла - и докъде стигнаха нещата с килограмите.. От гледна точка на храната: нормално е да имаш проблем с усещането за издуване.. С резките диети (особено гладуванията) привикваш организма си да не се храни, да пази енергията, да обработва по-бавно храната, да забавя метаболизма. Това не е машинка, че да може да се възстанови от раз, затова на тялото му трябва доста време, за да влезне в някакви нормални рамки. Трябва ти най-вече упорство и инат (на първо време), експерименти с храната и търсене на балансирано меню. Опитай да държиш бройката на отделните хранения поне 4-5 с не много големи порции, но висококалорична и качествена храна. Не знам какво искаш да постигнеш с ябълките и млякото в комбинация.. Но по-качествената храна, по-начесто и не в толкова големи количества много спомага за по-бързия метаболизъм, раздвижването на стомаха и постепенното му вкарване в нормален ритъм. Недей обаче да се самозалъгваш, че ще стане от раз. Пресметни си относително колко калории са ти необходими за дневното ти меню - мисля, че си максимум на 1/3 - 1/2 от тях, като гледам какво консумираш. Увеличавай порциите постепенно, за да не се шашкаш и стресираш допълнително. Стомахчето ти в момента вероятно още е доста свито - нормално е да отреагира негативно на по-голямото количество храна.
Поне при мен по-мазното хранене се отрази прекрасно с времето, тъй като по принцип имам доста проблемен стомах - и малко трудно се разбираме с по-въглехидратните хапвания.
Ако искаш (може дори на ЛС) разкажи каква точно диета си правила? Как ти се отразява сега и тн. Поне аз усещам проблемът, като малко по-дълбок от тренировка + хранене..
И.. Най-вече мисли положително :)
Здравейте..
ами не съм точно болна, но имам някакъв проблем с очите който ми докара страшни главоболия, и най-малкото движение ми се отразява доста зле. Очите започват да ми горят, главата ми трепти, потя се .. доста е странно. Хапчета не пия, не ги обичам много много ..
Днес се насилих малко и правих 25 мин. тае бо толкова успях.
слънчево момиче - много ти благодаря за съвета звучи много вкусно, тъкмо имам един лимон утре най-вероятно ще си го направя.
Грахче- цикъл нямам вече 1година и 1 месец. Като гледам и скоро няма намерение да се връща. За сега съм 44 кг поне вчера на стария кантар на личната лекарка изписа толкова. :D
Миналата година когато спазвах диетите отбягвах да гладувам. Първоначално се опитвах да ям здравословно, но както всички др. които не са чели общо взето изключвах доста неща отървах се единствено от газираното и junk food-a това става февруари 2011 до сега не съм пипнала газирано нито mcdonalds. Единствено сладкото не успях да спра, но сега го карам само на мед, конфитюр, мармалад и такива неща. Много рядко се случва вкъщи да има някакви бисквити, кексове и т.н.т. които да ме изкушават. Така де след “здравословното хранене” започнах 90 дневната през 1та седмица я спазвах с плодовия ден, след което бяха великденските празници и аз бях при родителите си и като ме видяха, че единят ден го карам само на плодове щяха да получат удар, тогава имаше доста сериозен разговор. Обещах, че няма да спазвам повече диети, но когато се върнах в нас отново започнах старата песен на нов глас, но този път без плодовия ден. И въпреки това пак слабеех, спортувах всеки ден, вървях много. След това лятото отново отидох при родителите си и там искам не искам ядях и заради мен всеки ден се готвеше нещо в най-горещите дни аз ядях манджи. (за което съм им адски благодарна, защото там малко се поотърсих от мисълта за диета и си хапвах доста добре) не успях да кача почти нищо. Свърши лятото и отново всичко започна да се повтаря отново започнах да свалям кг. мисля, че от 43 пак бях станала 40 /вече не помня/. Накрая си казах, че така няма как да стане и ще трябва да променя всичко. Това е в общи линии.
Относно млякото и ябълките нищо не се опитвам да постигна просто ми е много вкусно :D
Мнението беше редактирано от Ellie на 07.03.12 20:02.
Първо се укрепи и тогава тренирай по-сериозно. Не прекалявай с кардиото. Наистина трябва да започеш да се храниш по-обилно, не се притеснявай да ядеш сушени плодове, особено на закуска. Ако обичаш фурми (аз лично ги обожавам), купувай си свежи, вместо захаросани. Добавяй стафидки към храната си, добър избор са и за някои меса. МЕД! Банани, кафе... всичко изборено в умерени количества е изключително полезно.
Относно движението, съветвам те да правиш много стречинг, а с упраженията да си много внимателна, възможно е от коремни преси да ти се завие свят например. Ако има такива работи, спирай. Постепенно нещата ще се наредят без лекарства и дивотии. Аз също имах период на ниско кръвно, но си бях напълно виновна за него, стегнах се и сега съм си напълно ОК.
Ох страшно много ти благодаря, много се зарадвах, че може да се ядат фурми, защото ги обожавам.. преди всеки ден ядях. Мед ям почти всеки ден и то в доста големи количества ;д Ще поразгледам в интернет за тези упражнения, но между тях не може ли да си правя и тае бо.
м/у коремни преси не съм правила от не знам колко време, просто не виждам никакъв смисъл от тях, а и преди като правех корема ми само се разширяваше.
08.03.12
12:18
казано от Ели Донкова на 07.03.12, 22:39:
Мноооого ниско.. ;х
Колко ниско? Моето примерно най-редовно е 90/60 и не ме кара да се чувствам зле. Като 80/60 вече малко ми се вие свят, ама пак не е да припадам или да не мога да си стоя на краката. Дарявала съм кръв 4 пъти до сега (кръвното го вдигам насила с 1/2 литър кола и 2 кафета) и след това си ставах и си заминавах все едно са ми взели 10 мл кръв за изследване. Някои хора просто са свикнали на по-ниско кръвно - обикновено жени/млади момичета.
Личната лекарка на профилактичните прегледи ми е казвала да приемам повече течности (прекрасен съвет за човек, който през зимата пие поне 2 литра вода на ден просто защото толкова му се пие), а съквартирантката ми, която тогава беше 5ти курс медицина, ми препоръча да пия айрян със сол като усетя, че е ниско.
И все пак и теглото ти има значение - като си толкова слаба, е нормално да ти е ниско кръвното. Ако е толкова ниско, че се чувстваш изморена и замаяна, определено трябва да се направи нещо.
П.П. Сега като ти чета пак описанието от какво си болна, малко ми прилича на Минероподобен синдром (даже не съм сигурна, че така се пише - не се смейте много ако съм го объркала), само дето там проблемът не е в очите.
Ох наистина си нямам и на представа колко ми е кръвното, последно като ходих при лекарката реакцията и беше “много ниско кръвно” лятото като си измервах кръвното също беше така.
Не знам какво се случва, но на обяд след като се наядох изведнъж ми прилоша отново започнах да виждам размазано и си легнах, спала съм до сега и пак се чувствам като парцал. ;x
Не искам да поглеждам храна ...
Колкото повече лежиш, толкова по-кофти ще се чувстваш. Живни малко и задължително ЯЖ! Просто няма начин да се почувстваш по-добре без да си презаредиш организма. Хапвай често по малко, просто си поддържай метаболизма активен. Чай, вода, кафе (не ти препоръчвам повече от 1 на ден), фрешове... също го ангажират, макар и по-слабо от храната. Относно тае-то - можеш да го правиш, но аз по-скоро бих го ползвала като загрявка преди упражненията и като разгрявка, заради преобладаващия кардио елемент. Между сериите на упражненията можеш да вкараш бягане на място или подскоци например.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 08.03.12 18:04.
Ох почерпиха ме с една пастичка и от онези шоколадови скалички - нямаше просто как да откажа.
Та за това веднага след това направих някакви упражнения /25 мин тае бо, 20 мин упражнения за крака на Синди Крауфорд/ може да не е много, но аз толкова си мога. : (
Минах през същото като теб.Аз стигнах до 50кг на ръст 173см и реших,че ми трябва промяна.От Нова година се опитвам да се “оправя” и мисля,че съм на правилен път-сега съм 54-55кг и ми е добре.Всичко е поправимо стига да има желание и воля,постепенно увеличавай храната и ще ти се наредят нещата.
Ох при мен не върви никак добре. С храната се мъча гледам да се храня горе долу добре, но корема ми от толкова много храна се разшири и сега изглежда огромен и това ме дразни ужасно много. Вече не знам какво да правя....
Вчера се теглих в една аптека на някакъв професионален кантар и там изписва- кръвно,мазнини, кг и др.
Ето как съм за сега
Тегло - 45,4
височина 164
кръвно налягане
максимално 115
минимално 62
телесна мазнина
индекс мазнина 18%
количество мазнина 8,1 кг
тегло без мазнина 37,3 кг
пулс 65 удара в мин.
макс. пулс 76 удара в мин.
минимален пулс - 58 удара в мин.
трябваше обаче да напиша, че съм на 20, но не знам годините дали променят нещо.
Това с корема са пълни щуротии, само си внушаваш. Иначе възрастта има значение, да.
Нормално е като се нахраниш стомаха ти да е леко издут, моят също е, въпреки, че имам преса. Разликата не е голяма, а и колкото по-бърз ти е метаболизма, толкова по-скоро се връща в “нормално състояние”. Щом ти е издута долната част, значи проблемът не е в стомаха, а в червата. Задавам неудобен въпрос, но често ли ходиш по голяма нужда? :D
Ами да, но доста трудно. Има дни в които пропускам, но от лятото насам почти всеки ден. :D
Киселото мляко на закуска ще ти помогне с тази работа. Портокалите също имат лек слабителен ефект, а и си спомням, че преди като правех повечко кардио (не повече от 20-25 мин) след това ми се дохождаше до тоалетната :D
Друго... забелявам също, че ако ям често свинско, ми се забавя перисталтиката. В твоето меню май спотнах такива работи, това също може да е фактор, но при всеки е различно.
Аз ако не изям поне едно киви сутрин на гладно имам страшни проблеми .. и нищо друго не ми влияе толкова добре.
Иначе с издуването бях същата,когато се наям се подувам,сега нещата като че ли са по-добре.Ще свикнеш (:
Благодаря, ще пробвам всичко.. само кисело мляко не обичам. :D
Днес още като станах изядох един портокал и корема ми стана като балон...... ;((((
Забравих да питам .. по колко горе долу ви е отнема една тренировка? И какво включва тя?
Мнението беше редактирано от Ellie на 11.03.12 09:27.
Мила, за корема и ходенето до едното място ще ти препоръчам салатки, супи, овесени ядки, плодове и зелен чай :) Особено зеленият чай действа безотказно поне при мен (nhappy2) . Също така помага като ядеш по-често ,но по-малки порцийки. Относно тренировките когато съм във фитнеса около 1ч. и 20 мин примерно , когато съм извън залата 45мин :) Разгледай дневниците има страхотни упражнения! :) (F)
Днес като се прибера ще си направя една супичка ако няма нищо друго за ядене, но проблем ли ще е ако е застроена с едно яйце и кисело мляко?
Зелен чай от къде си го взимаш? Аз преди си купувах от магазина за 1 лев, но след това разбрах, че имало и някакъв др. по скъп.
Сега ще разгледам упражненията и менютата на другите и ще се опитам да си създам някаква програма.
Много ви благодаря момичета, страхотни сте! (sun)
Мнението беше редактирано от Ellie на 11.03.12 09:54.
Аз моя зелен си го взимам от Кауфланд - Акбар се казва, на листенца, не в торбички. Май беше към 4 кинта, не помня...