Как да поддържам постоянно тегло?

07.03.12
08:29

Добър ден! Не знам дали темата е за тук, но не намерих подходящо място. Имам следния проблем лятото съм около 90-95 кг, а зимата към 105-110кг това са към 20 кг ту ги дигам ту ги свалям защо става така не мога да разбера не мисля, че зимата се храня повече от колкото лятото дори мисля, че лятото ям повече... Мисля, че трябва да кажа, че съм на 16 год и съм висок 1.80м.Та въпроса ми е как да задържа килограмите от лятото и да сваля още например гледах Л-карнитин добре ли ще е за мен гледах из друг форум пишеше, че не е препоръчителен за под 18 год. .... Дайте ми някакви насоки моля Ви !!! По принцип не съм много склонен към тая химия така, че ако има друг начин които не вкл. много строга диета съм навит :)) Мисля че трябва да кажа и че преди ходих около 1 месец на фитнес, но малко се объркаха нещата и спрях сега мисля да почна пак в понеделник, но честно казано не знам какво да правя там за този момент не искам мускули защото до колкото знам те покачват теглото, а не го свалят така, че ако може и някаква програма за фитнес ако може.

Благодаря Ви предварително!!! Много ще съм Ви благодарен ако ми помогнете :))

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 07.03.12 08:33.

07.03.12
09:51

Лесно качваш, лесно сваляш - така звучи. Когато качваш, предимно мазнини ли са? Тренираш ли нещо (разбрах, че не е фитнес)? Как се храниш? Опиши примерен храноден. Лятото е нормално да ядеш повече и да не пълнееш. Зимата човек се обездвижва сравнително повече.
Зимата е хубаво (то впрочем независимо от сезона) да увеличиш кардио активността.

07.03.12
09:53

И за да допълня въпросите на Стоянчо, защо смяташ, че теглото, придобито от мускули, може да се приравни на това от мазнини? Нито функционално, нито здравословно, нито естетически можеш да ги сложиш под едни знаменател.

07.03.12
10:21

Не, аз не ги слагам под един знаменател просто казвам, че първо искам да премахна мазнините пък после да качвам мускулна маса. По въпроса на Стоянчо в основни линии да мазнини са, ако питаш за лятото всеки ден играя баскет и бягам на стадиона, а зимата в къщи съм си :D ходя понякога да бягам, но се изпотявам, а на вън е студено и настивам бързо затова главно не ходя и на фитнес ходих тази зима за около 1 месец както казах... Как се храня ами по 3 пъти на ден и нищо странично не сам фен на вафли и такива неща ... например днес закусих 2 филии с салам и кашкавал :D мисля да обядвам ориз с зеленчуци и 1 филия хляб за вечеря не съм мислил, но сигурно същото ще бъде... общо взето винаги закуската ми е еднаква в смисъл 2 филии с нещо за обяд и вечеря немога да кажа нищо освен, че вечерята ми е по малко от обяда... ако има нещо друго питайте

Мнението беше редактирано от deffense на 07.03.12 10:28.

07.03.12
10:35

казано от deffense на 07.03.12, 10:21:

Не, аз не ги слагам под един знаменател просто казвам, че първо искам да премахна мазнините пък после да качвам мускулна маса.

Нещата в това отношение са много прости - далеч по-лесно е да премахваш мазнини, когато имаш за база някаква мускулна маса. Това е така, защото мускулът се нуждае от енергия. Колкото повече е, толкова по-голям е енергийният разход.
Оправи си храненето - РБД с неутрален калориен баланс според мен ще е добре за теб. Влез в залата и посъбери малко опит с тренировките с тежести, без да си поставяш някакви краткосрочни цели на този етап. След година ще си говорим пак. :)

Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.03.12 10:35.

07.03.12
10:44

Проблема е, че съм новак в залата и незнам нищо другия проблем е, че повечето упражнения сигурно не ги правя правилно, но няма и кой да ми каже как да ги правя последния път си разтегнах нещо на врата цяла седмица ме боля затова и спрях да ходя де ... сега в понеделник като отида (запознах се с един дето разбира повече от мен :D) ще го видя какво знае и дали ще може да ми покаже нещо поне да ме научи кое как се прави... сега гледам в интернет ама ... то като няма някой да ти казва по-надолу, по-нагоре ... нестава (отначало разбира се) Може ли да ми дадете някаква програма като за мен ? Като за начало май само това ще ми е нужно, а и нищо не казахте за Л-карнитина

Мнението беше редактирано от deffense на 07.03.12 10:46.

07.03.12
10:50

Зарежи го засега тоя L-Carnitin. И недей разчита на някого, който “разбира повече от теб”, ами си намери инструктор да ти покаже упражненията в началото. После поразрови програмите на сайта и си харесай някоя за начинаещи. И разбира се, оправи си храненето - има много информация за това както във форума, така и на сайта.

07.03.12
10:57

Ами това с инструктора не ми харесва много, да покаже ... не играе при него той зема 5 лв на ден правиш каквото ти каже и това е. Един път го питах за едно нещо и ме отряза сега ще разгледам програма и ще публикувам тази която си избера да я видиш ще разгледам и за храната

П.С. Така колебая се между 3 програми, но и в 3-те има упражнения които не мога да ги правя напр. набирания или такива за които няма подходящи уреди в залата какво да правя ? ето 3-те програми
http://www.bb-team.org/workout/1282_barzo-i-lesno-otslabvane-samo-za-3-dni-sedmichno
http://www.bb-team.org/workout/4181_trenirovki-za-preformirane-pri-endomorfi
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti

Мнението беше редактирано от deffense на 07.03.12 11:19.

07.03.12
12:02

Е, ясно храната и обездвижването са причината за трупането на килограмите. Впрочем бягането зимно време не е = на изпотяване и настиване! Бягаш, потиш се, но си облечен и бягането не го прекратяваш докато не си влезеш във входа на блока!
Трябва да си оправих хранителните навици - има много изписано по въпроса. Използвай търсачката.

07.03.12
12:10

Сега ще потърся, а за програмите какво ще кажеш коя ще е по добра за мен ??

П.С. Прочетох тази тема http://www.bb-team.org/forums/viewthread/51874 и ще се захвана да си направя такъв режим или такъв http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd незнам кое е по добро, но първото го разбрах как става не и това не са ми ясни доста неща от РБД например от къде да знам колко мг белтък има в това което ще изям, че да го умножавам и .... много сложно :Д. Сега ще заминавам на училище благодаря Ви много за помоща до довечера :)

Мнението беше редактирано от deffense на 07.03.12 12:25.

07.03.12
13:39

Най-лесно е да изготвиш РБД. Този режим се спазва сравнително най-лесно. Годините ти ще позволят нормално регулиране на теглото при РБД в съчетание с повече кардио. Можеш да изчислиш ориентировъчно хранителните стойности на най-често консумираните от теб храни - примерно пилешко, рба, картофи, ориз, яйца и т.н. за да можеш да си правиш поне груби сметки, че за еди какво си хранене приемаш горе долко еди колко си калории. Едно бутче с един варен/печен картоф = на Х калории. В тази порция има У гр. протеин и Z гр. въглехидрати. Правиш си още няколко подобни сметки за най-често консумираните храни и си готов.

07.03.12
19:47

Добре, това го разбрах, но прявя си примерно програма днес ще ям бутче и картоф, ориз утре риба, и .... пресмятам колко калории съм приел и ги изгарам с кардио до тук ок трябва ли да се храня с определени храни да не смесвам примерно свинско с пилешко в един ден и някакви такива неща ? И нищо не казахте за програмите за фитес ...

П.С. Още едно въпросче значи когато вечерям няма къде да изразходвам калориите от вечерята ... така, че по специална ли трябва да е ??

Мнението беше редактирано от deffense на 07.03.12 21:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1