корем

04.07.05
19:04

още усещам напрежение в кръста при частичните преси и немога да разбера къде бъркам. какъв може да е проблема?
благодаря за вниманието предварително :D

04.07.05
19:10

нормално е да усещаш напрежение в кръста.Може би не ти е достатъчно здрав кръста.

EA

04.07.05
19:11

я кажи на кои уред праиш корем ?

04.07.05
20:32

ами тренирам на римско столче маи се казва (лежанка за коремни преси).
не мисля че кръста ми е слаб...по скоро коремните мускули ги няма никакви.

EA

04.07.05
20:42

ами сигурну не изпулняваш както тряя упражнението - не трябва да се пускаш изцяло надоло а или до ъгъл 90 градуса спрямо плоскоста или само се свиваш в кръста !!! това е наи важното при римското столче!!!

04.07.05
23:07

да възможоно е да е от амплитудата щото и аз като ги правех ла легло с висящо от кръста нагоре тяло(така амплитудата става почти двойна) имах същия проблем.Друг вариант е да натоварваш кръста при другите упражнения и така да ти пречи на пресата

04.07.05
23:31

можеш да пробваш да загрееш кръста преди коремни!!!

05.07.05
09:11

Опитай от лег с крънчове. Не би трябвало да ти се товари кръста.

05.07.05
15:15

Пробвай да ги правиш с нещо меко по гърба ти.

05.07.05
19:11

първо благодаря за толкова многото мнения  :D
за крънчовете искам да кажа че натоварват 2 пъти повече (поне при мен) кръста и са супер трудни.
а пък за амплитудата, пускам тялото до (или горе долу) 90 градуса спрямо наклона.
ще изпробвам всичко което ме посъветвахте. благодаря :)

06.07.05
12:07

Е на мен са ми супер лесни крънчовете. За да се натоваря като хората ги правя бавно и със задържане. Амплитудата е съвсем малка, може би техниката не ти е добра  :?

06.07.05
12:20

Сигурно правиш пресата като си движиш врата,за това ти се товари гръбнака и съответно кръста.Не си сгъвай врата по време на изпълнение

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1