Супергерой за 6 седмици - Дневник на Иво

Темата е заключена.
Прескочи до:

07.03.12
13:28

Вие бегачи ли сте:)))
Динамичен стречинг малко, активацийки без да предизморяваш и си готов...След тренировка, ако щеш и обратни шпагати прави:)
Студен, невработен мускул да го преразтягаш, нали се сещаш до какво ще доведе на големите гири...

Всичко в умерени количества работи. При мен формулата малко динамичен стречинг и малко лека плиометрия ме вработва идеално за тренировка.

казано от slavko на 07.03.12, 11:52:

Продължаваш да неглежираш загрявката и НЕ се разтягай преди тренировка, а СЛЕД нея...!!!

казано от slavko на 07.03.12, 13:28:

Вие бегачи ли сте:)))
Динамичен стречинг малко, активацийки без да предизморяваш и си готов...След тренировка, ако щеш и обратни шпагати прави:)
Студен, невработен мускул да го преразтягаш, нали се сещаш до какво ще доведе на големите гири...

Постът ми не целеше да дискутираме кой какъв е, а да доуточниш малко твоя, иначе някой може да си направи извода, че преди тренировка не бива да се разтяга. С голямо “НЕ” си го написал дори.
Форумът е да си помагаме, много хора го следят и се учат от него. Защо да ги подвеждаме?
Иво не е бегач, за мен съм казвал вече какъв съм бил.

Остави вработването, но и от гледна точка на превенция от травми е добре да се прави динамичен стречинг преди тренировката, особено ако си по-натегнат. Аз не се правя, че разбирам, препоръката ми е от Цецо Василев.

Мнението беше редактирано от Павел Недков на 07.03.12 13:38.

07.03.12
13:54

Уточнил съм го...:)
Разтягал съм много и динамично, и статично като тренирах спринт...
Много зависи за какви натоварвания и в какви спортове си се съсредоточил...това наистина има значение при “загряването”.
Аз досега не съм подвел никой, спокич:)

07.03.12
14:26

казано от ISB на 07.03.12, 11:40:

След разтяганията с Юли, почвам да се питам дали лежанката е причина да съм бил вдървен, или
незагряването и разтягането . Аз вече знам отговора (party)

Айде и аз да се изкажа за разтягането, макар и от позицията на дърводелски метър накиснат във вода и изсъхнал на слънце ;)
на 220 лег съм по-мобилен в раменете, без да разтягам от такива, които разтягат яко. Въпроса не е в разтягането, а в начина на изпълнение на движението.
СЛави е асболютно прав :
1. Маскимално гъвкавия мускул никога не е максимално силен!
2. Максимално силния мускул никога не е максимално бърз!
3. Максимално бързия мускул никога не е маскимално гъвкав!
Айде сега пак си прочете какво ви е написла Славко ;)

E пак стигнах ме до баланса. И до целите... Обаче сложното че на аматьорско ниво искаш да можеш всичко и не целиш специализация. Аиде сега намерете баланса? По -колко да разтягам и по-колко тежко да дигам и с каква скорост

07.03.12
15:03

Баланса е ясен - всичко на макс, ам наистина всичко. Тялото се наглася само ;)

07.03.12
16:01

Марине, на любителско ниво брат, к’во ти пука за разтегнатост, ставна компресия и т.н. Абе вдигай си, слушай си тялото и толкова.
Два силови дена, един кондиционен, два бегови...кое му е сложното и небалансираното:)

Колко да разтягам - няма еднозначен отговор...
Колко тежко - също...
Колко бързо - също...

Ти искаш някой дистанционно да те изтренира персонално и мега прецизно...:)

казано от slavko на 07.03.12, 16:01:

Ти искаш някой дистанционно да те изтренира персонално и мега прецизно...:)

Славко не бе не ме разбра поставих въпрос просто. Нищо конкретно не исках... Ако искам персонален треньор не се притеснявам да отида при такъв. Никой не искам да ме тренира дистанционно. Аз си имам глава на раменете и си я ползвам (поне според мен).

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1