Уред за лицеви опори (има ли смисъл)

CH

09.03.12
19:28

Здравейте,
в Карфур са пуснали някакви уреди за лицеви упори - има ли смисъл от тях?

Представлява нещо такова:  http://bazar.bg/pics/186/1861374785.jpg

09.03.12
19:50

не

09.03.12
20:56

Би имало смисъл, ако са по-високи, тоест, когато си в най-долно положение, хватът да ти е над/зад раменете. Четох, че същия ефект се получава ако натрупаш по няколко книги под всяка ръка

За тоя “уред” и 1 лев не давам :D

CH

10.03.12
09:58

И аз не му вярвам особено, но нали долната част се върти наляво на дясно, докато се изпълнява упражнението, та реших да попитам.

10.03.12
12:54

С тези помагала ефекта от лицевите ще отиде повече към трицепсите отколкото към гърдите ///освен ако не са неподвижно монтирани към пода разбира се///

10.03.12
17:58

Да, има смисъл. Не зная дали точно тази му разновидност. Аз ползвам стойките на Харбингер и съм много доволен. Първо увеличава се амплитудата (това може да се постигне и само с книги), второ сваля напрежението в китките (това бе моята мотивация да си ги купя). По-рано след лицеви китките ми ме понаболяваха или изпитвах дискомфорт след серия. Сега не е така, нямам никакви грижи.

17.03.12
16:00

Аз имам обикновени “ръкохватки”, които са толкова обикновени, че всъщност са просто усукано желязо с облицовка. 10-15 лева бяха, купих ги..просто за да си купя нещо “за спорта”.
Стават за стандартни лицеви опори - по-удобно е, наистина свалят напрежението от китките. Предполагам, че този стабилизиращ ефект липса при въртящи се дръжки, а и съм подозрителен към изработката на “въртящите се дръжки” и свободното им движение при 100 кг върху тях.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1