Преди Тренировъчното Хранене

06.07.05
09:19

Здравейте.

Потърсих из форума дали има нещо относно тази тема, тъй като се зачудих наистина какво трябва да ям преди тренировка?
Понаучил съм наистина много неща относно храненето след тренировка, и знам, че е то е изключително важно. По същият начин толкова сериозно трябва да се отнесем и към преди тренировъчното хранене.

Тъй като не намерих никъде из форума нищо за тренировъчното хранене (- Търсих няколко пъти, но не видях да има такива теми... Ако има все пак  може да съм сгрешил - моля напишете линкове към тях:) Можем да съберем най-нужната информация за преди тренировъчното хранене в тази.Та казвах...) реших да потърся из интернет, и ето какво намерих за него.
    1) 35 грама прости въглехидрати(като сукрозата) и 6 грама от незаменими аминокиселини(близо 10 грама качествен протеин би ви ги доставил – като суроватъчния) биха увеличили ефективността на вашата тренировка

Не е задължително да са в тези мерки, но поне можете да спазвате пропорционалността – 5 грама прости въглехидрати на всеки 1 грам незаменими аминокиселини изглежда дава резултати.

2) Има много хранителни добавки които имат подобен коефициент между  въглехидрати:аминокиселини. Друга алтернатива било обезмасленото прясно мляко, със шоколад(със такъв вкус). Тъй като тук не се продава, смятам че всеки би могъл да си направи. Просто добавяте шоколадови стърготини към обезмаслено мляко(например Здравец от 0,1%) и би се получило.

3) Изследванията показват, че рибозата изглежда не е ефективна като суплемент за увеличаване на резултата преди тренировка.

Това е всичко. Ако не сте разбрали нещо или смятате че има какво да добавя в началната тема, пишете ми ЛС.

Благодаря за вниманието.Успех на всички!

06.07.05
12:33

Простите въглехидрати стимулират отделянето на инсулин и по този начин се получава недостиг на енергия (зашото огранизмът трудно разгражда при тези условия). От друга страна, ако въпросното хранене обезпечава енергетично треноировката и единствената цел е покачването на мускулната маса, то според мен е добра идея. Но тук задължително тренировката трянва да е кратка. По-добрият вариант е млякото, но така или иначе то няма да “даде” енергия за цялата тренировка и въпреки че лактозата не е с висок ГИ, гореописаният ефект отново ще е налице, само че в малко по-ниска степен.
Аз лично се опитвам да се придържам към формулата - нормално хранене няколко часа преди тренировка.

06.07.05
18:21

Тезата която поставих горе, ще я подкрепа с изследвания в дадената област!

:arrow: Цел на изследването
        Изследването се е провело в Тексас от учени правещи
      множество изследвания в дадената област. Целта била
      да се определи времето на орално приет амино-киселиненна-
      въглехидратна добавка която да повлияе на анаболичните
      процеси в мускула при тренировка.

:arrow: Теста
        Добавката е взимана преди и след тренировка. В това
      кратко изследване, шест здрави субекта са участвали и
      в двете групи. Времената в които добавката е взета са
      различни. Субектите са взели или преди тренировка тази
      добавка, или след нея. Но добавката е била абсолютно една
      и съща, така че времето за прием е било ключово.

Субектите изпълнявали определена тренировъчна програма
      в различни времеви периоди, разделени поне от 2 месеца.
      Всяко упражнение било правено на 80% от максимума, с две
      минути почивка между сериите.
          Част от програмата:

[code:1]
              1. Лег Преси - 10 серий*8 повторения
              2. Лег Екстензий - 8 серий*8 повторения
[/code:1]

Кръвни проби били взимани след 10,20, 30, и 45 минута от
      започване на упражнението. Допълнително, мускулни проби
      били взимани веднага след всяка серия, и още веднъж повреме
      на почивка между 7мата и 8мата серия на лег екстензийте.

:arrow: Резултатите
        Като резултат се стига до извода, че приемането на подобна
      добавка веднага преди тренировка, дава много по голям ефект
      от това да бъде приета след тренировка! В Допълнение,
      добавката променила статуса на мускула от катаболичен, в
      анаболичен поради което увеличила и протеиновият синтез;
      нещото което всички искаме, независимо какво целиме.

Това изследване в крайна сметка не е напълно достатъчно,
      но смятам че е начало все пак.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ!

07.07.05
09:32

А колко време е траела самата тренировка казват ли? Защото това е ключов момент. Иначе относно самото изследване, то не виждам нищо ненормално. Приетата по-рано добавка повлиява по-рано възстановяването. Но наистина е много важно колко време трае тренировката.

07.07.05
10:47

Не се казва колко е траела самата тренировка, но може да се сметне - и тази която е дадена по-горе би трябвало да е 40 минути +...
1во упражнение - 10 серии * 2 минути между серийте=20 минути +....
почивка от 4 минути между упражненията
2ро упражнение - 8 серии *2 минути между серийте=16 минути+...

07.07.05
12:56

Има логика така погледнато. Аз се опитвах по едно време да правя нещо подобно (не с добавки, а с храна разбира се). Личното ми мнене е, че няма много смисъл. Ако става въпрос за добавка обаче, не мога нищо да кажа. Но заглавието на темата е за предтренировъчното хранене и затова пиша. Може би да се опитаме да анализираме какво става с приетите преди тренировката вещества по време на самата тренировка, но лично аз не мога да се наема в момента, още повече че зависи от и от цялостното хранене на индивидите в известен период преди експеримента. Иначе който иска може да опита наистина.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1