Какво мислите за новата система на Джейсън?

http://jasonferruggia.com/what-i-learned-about-training-at-my-summer-job/
Тия неща Абаджиев май ги е знаел доста преди него..

11.03.12
01:39

ако го преведеш може и да ти кажа пич айде със здраве

11.03.12
13:57

Ами Абаджиев не е известен като автор на мултифункционални системи за хипертрофия...

Хубав материал, но пък е поредния аргумент в полза на това, че човек трябва да чете избирателно. Просто защото след време човек прочита друга много мотивиращо написана и добре обоснована статия от Джо ДеФранко, Ерик Креси, Кристиан Тибодо и т.н. където се казва, че човек за да прогресира, трябва да прави максове еди-колко си пъти седмично...Повечето от тези материали не казват нищо ново, просто го интерпретират по различен начин. Примерно Алвин Косгроув и други много пъти са писали неща, които подчертават важността на тренирането на цяло тяло поне три пъти седмично; но в такъв момент трябва да можеш да отстъпиш крачка назад и да прецениш какви са целите и нуждите ти. От време на време срещам момчета, на които още им треперят краката като сложат собствено тегло на лоста за клек, но са прочели нещо подобно и правят някакви много тежки тренировки с ницшеанска логика, която ги докарва обикновено до травми и застой. Но истината е човек в този спорт може да учи цял живот...

Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 11.03.12 14:36.

11.03.12
14:10

1: статията ми хареса
2: много повече ми хареса мнението ти Solomon…
3: ...

11.03.12
14:38

казано от Кристиян Дончев на 07.03.12, 22:10:

http://jasonferruggia.com/what-i-learned-about-training-at-my-summer-job/
Тия неща Абаджиев май ги е знаел доста преди него..

Ами, как да ти кажа... Тоя Джейсън го чувам за първи път. Статията е прочетох по диагонал и пак ми беше скучна. Така, както си спомня какво си е мислел през 88, дали да не помисли, че и много неща са се променили оттогава. “Изводите” му са говорени и дъвкани, както са говорени и дъвкани и обратните тези. Еми добре и аз съм наблюдавал общите работници по строежите с преси и прасци на културисти как ядат по 3 кюфтета с лютеница и бял хляб, ама какво от това?!?! Абаджиев е тренирал професионални щангисти, Джейсън не знам кой е тренирал...

Аз исках да кажа, че Джейсън е разбрал, че в някои случаи е добре да се тренира повече от 4 пъти в седмицата, че даже и всеки ден в седмицата..

12.03.12
16:00

Е много ясно, че е по-добре да се тренира повече. То спортистите си тренират по 9-12 пъти седмично (че и повече), а 3-4 пъти седмично тренират само аматьорите и такива като нас, дето ходят само да се раздвижат.

казано от Петко К на 12.03.12, 16:00:

Е много ясно, че е по-добре да се тренира повече. То спортистите си тренират по 9-12 пъти седмично (че и повече), а 3-4 пъти седмично тренират само аматьорите и такива като нас, дето ходят само да се раздвижат.

Е, там се прибягва и до зоб..

14.03.12
19:01

Е, там се прибягва и до зоб..

Е ти знаеш.Нали вече цял месец тренираш и си прозрял истината.

14.03.12
19:35

казано от Solomon Kane на 11.03.12, 13:57:

Ами Абаджиев не е известен като автор на мултифункционални системи за хипертрофия...

От време на време срещам момчета, на които още им треперят краката като сложат собствено тегло на лоста за клек, но са прочели нещо подобно и правят някакви много тежки тренировки с ницшеанска логика, която ги докарва обикновено до травми и застой.

Стана ми интересно какво имаш предвид , но не можах да го разбера много.. може ли малко експлейн :)

казано от Gladiator на 14.03.12, 19:01:

Е ти знаеш.Нали вече цял месец тренираш и си прозрял истината.

Еми един средностатистически човек като мен няма шанс да издържи на 9-12 тренировки на седмица.. ако не се прибягва до зоб, то един такъв атлет яде 15 пъти колкото мен, с 2 пъти по-качествена храна и приема по 10 вида добавки.. предполагам :D

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 14.03.12 19:58.

14.03.12
20:39

Предполагаш.......На 14 години влязох в спортно училище.Всеки ден тренирахме двуразово само в събота имаше една тренировка.Добавки нямаше освен витамини а храната си беше в стола на училището три пъти дневно.Най-много някоя вафла да хапна допълнително.Така че се издържа и даже ооооо чудо, има ефект и не се претренирва.

14.03.12
23:58

казано от Ajax на 14.03.12, 19:35:

Стана ми интересно какво имаш предвид , но не можах да го разбера много.. може ли малко експлейн :)

One explanation, coming right up - extra cheesy. Относно Абаджиев - не смятам, че системите му биха били много приложими, извадени извън контекста, в който са разработвани. За другото: децата прохождат първо с малки стъпки и пълзене, преди да започнат да катерят дървета, да карат скейтове и т.н.; преди човек да започне да пише по форуми, започва с учене на буквите и други първи стъпки. Не е разумно да се прескачат етапи в развитието на един млад спортист, макар и просто любител. Нета е пълен с готино изглеждащи неща свързани с фитнеса - тренировки с 95% интензивност, миометрия, вериги, ластици, предизвикателни меткоми, но за да има човек полза от тях, трябва да е покрил някакво ниво. Много хора преминават от тренировки по системата на “един як тип в залата ми каза как” към “тайната тренировка на Фил Хийт с която разби конкуренцията на последната Олимпия” и после откриват бб-тийм (да кажем) и там виждат примерно дневника на Славко или някой друг от по-hard core трениращите и решават че и те така ще тренират, като резултата не винаги отговарят на очакванията. Затова дори дърти билдъри с много опит понякога гледат да се върнат поне за известно време към по-простички тренировки. И всичко това не означава, че Джейсън Феруджа, Кристиан Тибодо или Чад Уотърбъри грешат - дори напротив, те със сигурност знаят по въпроса повече от мен и 90% от трениращите.

15.03.12
13:10

казано от Gladiator на 14.03.12, 20:39:

Предполагаш.......На 14 години влязох в спортно училище.Всеки ден тренирахме двуразово само в събота имаше една тренировка.Добавки нямаше освен витамини а храната си беше в стола на училището три пъти дневно.Най-много някоя вафла да хапна допълнително.Така че се издържа и даже ооооо чудо, има ефект и не се претренирва.

Това и за паралелката по бодибилдинг ли се отнасяше?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1