10.03.12
20:30
Препоръчайте ми някоя рибка,която да има повечко мазнини (ако може да е приблизително 20-25 на 100 гр) и там някъде и протеина.Трябва ми нещо да заменя яйцата просто,защото не се издържа..
10.03.12
20:31
Херинга
10.03.12
20:51
Сьомга :)
А според теб сьомгата по-евтина ли ще му излиза от яйцата? Най-евтиният ти вариант e скумрия.
Мнението беше редактирано от Стоян на 10.03.12 20:57.
10.03.12
21:02
Такам.Първо да вземем предложенията едно по едно:
Херинга-Много хубава и вкусна риба,сравнително евтина,но в консерва и за това гледам да избягвам
Сьомга-Освен цената,тя е чиста риба и както виждам пише,че има само протеин и много малко мазнини.
Скумрия-Утре ще проверя да видя цени и качество(искам да кажа да не е консервирана)
А също така имаше за концентрация на живак в рибите.Ако знаете скумрията колко съдържа и нормално ли е може да пише.
Ако имате друго предложение чакам.
За сега се спирам на скумрията и утре ще видим.
Информацишта ти за сьомгата е грешна , богата е на белттъчини и много полезни мазнини не напразно я наричат ,, царицата’’ на рибите. В този сайт може да провериш цялото съдържание(витамини,минерали и т.н) в храните http://nutritiondata.self.com/
10.03.12
21:19
4,32 гр мазнини само.
Аз си купувам маринована херинга от щандовете за месо в супермаркетите.
Извинявам се за повторението, бъгяса се отговора. Моля единият пост да бъде изтрит, ако е възможно.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 10.03.12 22:53.
Много екзотични риби предлагате за замяна на яйцата.
Пробвай със шаран, може да си го намериш пресен и на добра цена. Няма баш 20гр мазнини, но това го имат малко риби, а те са изброени по-горе.
Мнението беше редактирано от Илиян на 11.03.12 16:45.
Не съм виждал по-мазна риба от Пангасиус. Когато я правя на тефлонов тиган, цялата кухня плива в мазнина. Принудих се да я правя в фолио.
Не съм виждал по-мазна риба от Пангасиус. Когато я правя на тефлонов тиган, цялата кухня плива в мазнина. Принудих се да я правя в фолио.
Мазнинка е и ефтинка, 4.50 май е килото в Била.
12.03.12
12:44
Пангасиуса и аз го взимам от Лидл ама лошото му е ,че от това 1 кило половината е лед и като се размрази става доста по-малко .
Пъстърва. В 100 грама печена се съдържат мазнини 5.82 g, въглехидрати 0 g, белтъчини 22.92 g.
Ако намереш сьомгова пъстърва - продава се на шандовете на един наш язовир...ух, избяга ми името му... май Доспат беше... отглеждат я там и я продават на фирмените си шандове. Една риба е около 1кг, а цаната е между 12 и 15лв на кило...и няма разлика с вкуса на сьомгата (която минава 30лв на килограм понякога).
12.03.12
13:33
Слушайте баш майстора.Херингата е хляба.Сурова или бързо замразена норвежки внос.Тършувайте във фризерите по супермаркетите и оставете за батко си.
Сьомгата е деликатесна като цена.Пастървата е добър избор,но е от развъдници.Сладководните риби са много далеч като качество от студеноводни,соленоводни,океански пасажни риби като херинга,аншоа,сардини,скумрия.
Мнението беше редактирано от donsir на 13.03.12 16:14.
Най-вкусната риба за мен е прясно уловен паламуд от Черно море - на скара!
Denny тази херинга става ли на скара? До сега съм ял само маринована...
12.03.12
13:48
Аз я правя запечена на фурна в открита тава,.С лимон или портокал,малко сол и евентуално сервирана с джинджифил и става чудна.По крехка е от скумрията и не съм сигурен как ще е на скара,но бих пробвал.
Подкрепям Дени за херингата...
Скумрия и шаран изключвам...
Тон също не купувайте, тя е чистача на океана...демек, квото другите обитатели не го ядат, го яде рибата тон:)
Тон също не купувайте, тя е чистача на океана...демек, квото другите обитатели не го ядат, го яде рибата тон:)
Без да съм се интересувала задълбочено от морските обитатели, съм чела че всичко що живее във вода (особено солена) е бъкано с тежки метали.
Пангасиуса е китайско-виетнамската алтернатива на нашите шарани наплющяни със смески.
12.03.12
20:38
За сега си взех 1 кг скумрия и малко чисто свинско.
Но херингата само готова я намирам в магазина..Пакетирана и готова за ядене,а аз искам аз да си я правя...
Пробвай Маслената риба много е вкусна и доста мазна, само че не е за всеки, при някой хора предизвиква сериозно стомашно (mooning)
12.03.12
22:15
Ква е тая маслена риба?Така ли й е името?? Нищо не знам за риби ей.Знам само 2-3 риби дето съм ял 2-3 пъти в живота си :D
Питам защото ми се струва “някак” да тръгна да питам за “маслена риба”
Е точно за това питаш: Добър ден Маслена риба имате ли? Май в Кауфланд също съм я виждал.
Препоръчвам ти да си вземеш малко количесто първоначално, да видиш дали ще ти понесе. Не я пържи само печене на скара, не на грил тиган, че там си става направо пържена и пак има опсаност да оцапаш положенито :)
13.03.12
16:06
В Кауфланд видях замразена херинга за 7 и нещо..огледах рибите щото планирах да минавам 1-2 месеца само на риба ( без друго месо), обаче ме разколебава общовъзприетото мнение за тежките метали. Иначе умиргам за риба, ям си по 1 кило панирана акула на ядене (като има).
Аз само знам, че е по-добре да се ядат морски от речни, защото имат по-високи нива на Омега 3…
И май предпочитам риба тон дето е яла тежки метали и пила нефт от некой назобан язовирски шаран, ма може и да греша :?
Между другото, всички са полудели с тази сьомга, колко полезна била.
Ей го на къде ме клъвна вчера петела на пръста да не показвам.
Всички живеят с мисълта, че някой норвежки дядо ще им къца цял ден с въдицата и ще я изпрати прясна прясна в кварталния магазин :) Има го и този момент, ако живеете в норвегия до някое рибарско село и всяка сутрин ходите да си купувате от рибарите с малките корабчета.
Сьомгата я гледат във ферми и я хранят със смески и т.н. а на голяма част от етикетите пише Италия.
13.03.12
17:47
Абе не е ли купена прясна директно от току що акостирала на кея рибарска лодка не ми я хвалете :).