Дневник на Красимир Великов - /Хранителен режим и тренировки/ Помагайте

Темата е заключена.

Здравейте!
Снощи изчетох цялата тема и тази сутрин направих сметките, както и хранителния режим споделям го с вас, за да ми кажете къде греша и какво трябва да променя, благодаря предварително на всички отзовали се.

Тегло: 81кг.
Ръст: 1,70см
Години: 24

Това са сметки, ако има нещо сбъркано- казвайте:
Смятам ги с най- ниските коеф. ( въглехидрати 1гр/кг и протеини 2,5гр/кг ) за това сам си позволил с някой друг грам да са отгоре

BWR: 1863x1.55= 2887 kcal
2887-500= 2387 kcal

Протеин дневно= 2,5 x 81kg.= 203gr.
Въглехидрати дневно= 1 x 81kg. = 81gr.
Протеин = 203 x 4= 812 kcal.
Въглехидрати = 81 x 4= 326 kcal.
Мазнини= 2387- (812+326)/9= 139 gr. x 9 = 1249 kcal.

Ето и хранителния режим:
8:00ч. Две супени лъжици л-карнитин и кафе
8:30ч. - Кардио тренировка                                                Протеин      Въглехидрат      Мазнини      Kcal
9:30ч. - 5 белтъка                                                                          17,6               -              -              85
10:30ч - фунни овес. ядки 100гр + 100мл мляко 1,5%                    16,10           69,2           8,4       406
12:30ч - Пил. месо 100гр. + 200гр. салата + 1с.л зехтин              30,91           -            18,51       293
15:30ч - Пил. месо 100гр. + 200гр. салата + 1с.л зехтин              30,91           -            18,51       293
17:30ч - Извара 100гр. + 100гр. Бадем или Орех                        40,0           25,4           54,12       707
18:00ч - Тренировка       
19:00ч - 5 белтъка                                                                      17,6           -              -                  85
20:30ч - Пил. месо 100гр. + 200гр. салата + 1с.л зехтин              30,91           -            18,51       293
22:30ч - Извара 100гр. + 1 с.л. зехтин                                    18,7           3,7           18,7             252

Общо:211гр.      Общо: 98,3       Общо: 136,7   Общо: 2414

Месото и салатите ще се сменят примерно след тренировка съм планувал да е риба ( сафрид на скара, чернокоп или сьомга )
Салатите също ( зеле, домат, краставица )
Ако има нещо объркано моля помагайте
И нещото, което искам да питам е, може ли да пия кафе, че много го обичам примерно едното да е в 8:00 преди кардио тренировката и другото пак да е 30 мин. преди силовата тренировка.

Тренировката първите 2 седмици ще са на лостове и ще вкл. и швейцарска топка, след това ще мина на програма описана по долу

Поздрави

Първи ден: Гърди и бицепс

Гърди:        Избутване на машина за гръдни мускули (китки-рамене-лакти на едно ниво) - 4 серии х 6-8 повторения
                Изтласкване на дъмбели от полуег - 4 серии х 8-10 повторения
                Пек-дек - 4 серии х 10-12 повторения
Бицепси:
                Бицепсово сгъване с дъмбели от сед с успореден (неутрален хват) -  4 серии х 6-8 повторения
                Концентрично сгъване - 4 серии х 8-10 повторения

Втори ден: Кардио

Трети ден: Рамене, коремни и трапецовидни мускули
Рамене:          Повдигане на ръцете напред на долен скрипец - 4 серии х 8-10 повторения
                  Повдигане на ръце встрани на портален скрипец -  4 серии х 8-12 повторения
                  Разтваряне на пек-бек машина -  4 серии х 8-12 повторения

Трапецовидни мускули:
                  Трапецовидно повдигане на рамене на долен скрипец - 4 серии х 12-15 повторения

Коремни мускули:
                  Тренажор тип “колена-лакти” за коремна мускулатура - 4 серии х 20-30 повторения
                  Обикновенни коремни преси  - 5 серии  х 20 повторения

Четвърти ден: Кардио

Пети ден: Гръб и трицепси

Гръб:
                Придърпване на вертикален скрипец зад врат - 4 серии х 8-10 повторения
                Гребане с дъмбел  -  4 серии х 8-10 повторения
                Придърпване на долен скрипец с широк надхват - 4 серии х 8-10 повторения
                Хиперекстензии - 4 серии х 12-20 повторения

Трицепси:
                Трицепсово разгъване на горен скрипец - 4 серии х 8-10 повторения
                Разгъване на дъмбел зад глава - 4 серии х 8-10 повторения

Шести ден: Кардио

Седми ден: Бедра, прасци и коремни мускули

Бедра:
                Напади - 4 серии х 12-15 повторения
                Бедрено сгъване - 4 серии х 20-25 повторения
                Бедрено разгъване - 4 серии х 20 повторения
                Глутеус преса - 4серии х 20 повторения

Прасци:
                Калф машини - 4 серии х 20-25 повторения

Корем:
                Тренажор тип “колена-лакти” за коремна мускулатура - 4 серии х 20-30 повторения
                Обикновенни коремни преси  - 5 серии  х 20 повторения

Темата беше редактирана от Красимир Великов на 21.06.13 00:54.

12.03.12
10:18

Тази гарнитура, която ти е през 1 ред, гледай да е предимно от зеленчуци, а картофите и ориза (въглехидратите) ги остави за около тренировката (около 2 часа преди нея и 1 час след нея). Тази “фитнес закуска” я махни и си вземи овесени ядки. Може и млякото да намалиш малко. Прави почивки между сериите от минута, което също ще помогне. В крайна сметка не ти знам типа тяло и т.н. но си направи един режим, горе долу (калориен имам предвид) и си го следвай за 2-3 седмици и ще има резултат.

Да това вече го направих и дните за кардио тренировки последното ядене / банана мисля да го заменя с 2 яйца или 150 гр извара/ като телосложение съм набит имам мускулатура но подкожните мазнини са доста и това ми е целта да ги намаля колкото се може повече :)

12.03.12
12:55

Ами така като гледам по написаното, не би трябвало да приемаш повече от 2500 ккал на ден. Вече разпределението Б/В/М ще трябва да си го направиш сам, но най добре мини на 40/30/30 % съотношение - мисля че ще е добре :) Ако не ти се отрази до 10 дни, промени нещо. (може въглехидратите да ги въртиш само около тренировката.

Съвет за промяна ще има ли или е добре :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1