Дали ще мога да постигна целта си

11.03.12
15:46

;)Здравейте,
Значи преди около 2 години ходих на фитнес за 3 месеца нищо не съм направил:D Сега това лято пак ходих на финес за 3 месеца и пак нищо - смисъл аз съвсем несериозно съм се занимавал просто си убивах времето. От сега вече съм решил да започна и дори даже много съм се запалил и искам да се занимавам с това:P Вече си избрах фитнес, утре отивам да си намеря и треньор от там който да се занимава с мен и да ми помага, защото нищичко не .Та моя въпрос е - моята цел е не да ставам културис,т но искам добре оформено атлетично тяло, релефно да е, ама не искам да съм релефен и слаб нито пък релефен, но и огромен - хах нз дали ме разбирате-нещо по средата да е;) И не знам мога ли го аз - та на 19 години съм ,миналата седмица бях при личната и се измерих - тежа 77 кг и съм 1,89 висок- слаб съм, но нз какъв тип съм като тяло имам мазнини най-вече - коремната област иначе не. И нз какво е това трудно качване/ трудно сваляне, но ако има нещо общо нека кажа, че ям много и то сладкиши и тестени изделия, ама много и би трябвало да съм 190 кг реално хах. Та мога ли да постигна целта си - ще тренирам упорито, ще имам стриктен хранителен режим, ще вземам хранителн добавки, ще почивам и тн..... Но какво ще стане с тялото ми след 1 година и 6 месеца примерно? ще има ли ефект и не искам да вземам стероиди и тем подобни.:)ето и снимки да ме видите:(

HE

11.03.12
15:55

Ти за три месеца, какво точно очакваш?
Как очакваш някой да ти каже, какъв ще си след година и половина? Това е форум за фитнес, не за гадатели и врачки. Какво, ще постигнеш си зависи само от теб. Ако продължаваш с тренировките за по три месеца, ще приличаш на същото на, което приличаш в момента.
Какви стероиди бе момче ти знаеш ли, изобщо за какво говориш /въпроса е риторичен - сигурен съм, че не знаеш/? Стероидите не правят от всеки средностатистически пръдльо - състезател.
Хвани почети малко по въпроса, защото искаш нещо, но не знаеш какво и как.
Ето ти малко линкове с идеята да не пуснеш отново някоя малоумна тема:
http://www.bb-team.org/workout/1465_parvi-stapki-vav-fitnesa
http://www.bb-team.org/workout/4011_3-mesechna-kragova-trenirovka-za-nachinaeshti
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

11.03.12
16:24

много трябва да се потиш и силна мотивация

11.03.12
18:34

:) Благодаря Ви

12.03.12
13:49

Здравей, Наско, обърни внимание на статийте, към които ти е дал линкове head_hunter. Относно това, че си тренирал само по- 3 месеца, не може след тримесечие ти да не забележиш положителни резултати, отделен е въпроса, какви са били очакванията ти и в крайна сметка, какви са били реалните резултати. Но в крайна сметка ако найстина не си имал никакъв резултат, знай че причината се крие в тренировките ти. Ако си мислиш, че ще влезеш във фитнеса и ще тренираш, каквото и както ти падне няма да видиш голям резултат. Има някой основни неща, който трябва да спазваш.
-пълноценна тренировка - трябва да си изготвиш тренировъчна програма и да се стремиш да правиш правилно упражненията (информация за правилното изпълнение на много упражнения можеш да си набавиш от този сайт от менюто Фитнес/Упражнения, не пропускай нито една тренировка и се стреми тренировките да започват в един и същи час от деня);
-пълноценно хранене (ако не спазваш строги хранителни режими поне ограничи сладкишите и тестените изделия);
-почивка - след тренировка организма се възстановява за 24-48ч. (не тренирай мускул, на който имаш още мускулна треска, щом имаш мускулна треска, значи съответния мускул още не се е възстановил от предишната тренировка)
Попринцип така написани тези правила изглеждат много лесни, но не се подлъгвай, защото включват в себе си много неща и не може да се научи всичко. Просто трябва да се тренира, да се чете и там, където бъркаме при тренировка, да се поправим . И не забравяй, че никой не се е родил научен. Трябват ти сериозно отношение и постоянство при тренировките и резултатите ще дойдат с времето.

Мнението беше редактирано от DJ Рамбо на 12.03.12 13:52.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1